عامل تقویت دلار در هفته گذشته چه بود؟

در هفته ای که گذشت، به دلیل وضعیت بازارهای سهام در برخی روزها دلار آمریکا در مقابل ین و یورو تضعیف شد اما در روزهای دیگر این افت به دلیل عدم افزایش نرخ بهره اروپا و همچنین وضعیت باثبات تر بازارهای سهام، جبران شد.

عصر بانک؛نتایج بررسی بانک مرکزی از بازار ارزهای عمده در هفته منتهی به 6 سپتامبر 2015-15 شهریور 94 نشان میدهد در این هفته ارزش دلار آمریکا در برخی روزها افزایشی و در برخی کاهشی بوده است.

 

به دلیل وضعیت بازارهای سهام در برخی روزها دلار آمریکا در مقابل ین و یورو تضعیف شد. اما در روزهای دیگر این افت به دلیل عدم افزایش نرخ بهره اروپا و همچنین وضعیت باثبات تر بازارهای سهام، جبران شد.

 

برهمین اساس، متوسط ارزش دلار نسبت به متوسط ارزش آن در هفته ماقبل در برابر ین، یورو، فرانک و پوند به ترتیب 0.02، 1.50، 1.84 و 1.73 درصد تقویت شد.

 

به نرخ‌های پایان وقت بازار نیویورک، در هفته گذشته هر یورو در محدوده 1.1315-1.1124 دلار و هر پوند در محدوده 1.5345-1.5169 دلار در نوسان بود. همچنین هر دلار نیز در زمینه 119.01-121.23 ین متغیر بود.

 

عوامل تقویت دلار در مقابل اسعار عبارتند از گمانه زنی در مورد افزایش نرخ بهره تا پایان ماه، عدم تغییر نرخ بهره اروپا و ثبات بازارهای جهانی ارز.

 

همچنین عوامل تضعیف دلار در مقابل اسعار عبارتند از آمار ضعیف مدیران خرید کارخانه‌ای در چین، نوسان بازارهای مالی جهان و آمار شاخص مدیران خرید کارخانه‌ای در ایالات متحده.

 

در ادامه مشروح بررسی های بانک مرکزی از تحولات روزانه بازار ارز در هفته گذشته را می خوانید؛

 

روز دوشنبه، ارزش دلار آمریکا در مقابل ارز امن ین و ارز کم‌بازده یورو کاهش یافت. زیرا بازارهای مالی در این روز پرنوسان بودند. هنگامی که بازارهای مالی و بازارهای جهانی سهام سقوط می‌کنند، سرمایه گذاران به سوی ارزهای امن و همچنین ارزهای کم ریسک‌تر با بازدهی پایین جلب می‌شوند. روز دوشنبه با سقوط بازارهای سهام چین، ژاپن و اروپا، زمینه برای این کنش از سوی سرمایه گذاران آماده شد. شاخص دلار آمریکا در این روز با 0.2 درصد افت همراه بود.

 

روز سه‌شنبه، با انتشار آمار ضعیف شاخص مدیران خرید کارخانه‌ای ISM در ایالات متحده نیز نشان از تقویت این بخش نداشت و از همین رو موجب افت بیشتر دلار امریکا را فراهم کرد. دلار آمریکا در این روز در برابر ین، یورو، فرانک و پوند تضعیف شد و در نتیجه شاخص دلار آمریکا 0.4 درصد افت کرد.

 

روز چهارشنبه، دلار آمریکا تقویت شد. زیرا بازارهای سهام با ثبات بودند و آمار مثبت اشتغال هفتگی ایالات متحده باعث شد تا گمانه‌زنی در مورد افزایش نرخ بهره تا پایان این ماه، پررنگ شود. در حای که در روزهای قبل یورو و ین در مقابل دلار آمریکا تقویت شده‌ بودند، با کوچکترین نشانه ثبات در بازارهای مالی این روند در روز چهارشنبه معکوس شد. شاخص دلار آمریکا در این روز رشد 0.4 درصدی را ثبت کرد.

 

روز پنجشنبه، ارزش دلار آمریکا در مقابل یورو از یک درصد افزاش یافت. این افزایش که بیشترین تقویت دلار آمریکا از آغاز تحولات چین در یک ماهه گذشته بود، از آن رو رخ داد که بانک مرکزی اروپا نرخ بهره خود را بدون تغییر باقی گذارد. پس از کنفرانس ماریو دراگی، ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا در این روز با 0.6 درصد رشد روبرو شد.

 

روز جمعه، امار اشتغال ماه اوت ایالات متحده منتشر شد و نشان داد که نرخ بیکاری در این کشور به پایین‌ترین سطح از سال 2008 رسیده است. اما به دلیل آن که مشخص نشد آیا چنی آمار مثبتی می‌تواند باعث افزایش نرخ بهره آمریکا در ماه جاری شود، ارزش دلار آمریکا تضعیف شد. پس از تحولات چین، چشم انداز افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در ماه سپتامبر کم رنگ شده و حتی آمار بسیار مناسب اشتغال نتوانست این چشم انداز را تغییر دهد. در این روز شاخص دلار  آمریکا 0.13 درصد افت کرد.

 

 

/تسنیم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.