فعال شدن امضای الکترونیک از مهرماه

رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیک اعلام کرد: با پیگیری‌های انجام شده از مهرماه امسال امضای الکترونیک در سامانه جامع تجارت رونمایی می‌شود و از این پس ثبت سفارش کالا با استفاده از این امضاء اجرایی خواهد شد.

عصر بانک؛ علی رهبری امروز یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین حوزه‌هایی که در مرکز توسعه تجارت الکترونیک پیگیری شده، راه‌اندازی امضای الکترونیک است. از آذرماه 1397 که مدیریت سامانه ثبت سفارش به این مرکز سپرده شد، تلاش کردیم مشکلات موجود در آن را رصد کرده و 16 فرآیند جدید به این سامانه اضافه کنیم.

 
وی اضافه کرد: در حال حاضر امکان ذخیره برخط داده‌ها فراهم شده و امکان خطا به حداقل رسیده است. با اجرایی شدن موضوع امضای الکترونیک ثبت سفارش نیز از این طریق اتفاق خواهد افتاد.
 
رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیک با بیان این‌که در سال 1397 رقم تجارت الکترونیک کشور به حدود 208 هزار میلیارد تومان رسید، بیان کرد: متوسط مبلغ هر یک از این تراکنش‌ها 187 هزار تومان بوده و تعداد کل آنها نیز از یک میلیارد بالا رفته است.
 
رهبری با اشاره به اهمیت سیاست‌گذاری و تنظیم مقررات در حوزه تجارت الکترونیک، تصریح کرد: تاکنون ما توانسته‌ایم طرح تسهیل شروع به کار کسب‌وکارهای الکترونیکی، طرح نظارت هوشمند و آیین‌نامه پلت‌فرم‌ها را نهایی کنیم و در این زمینه یک سامانه یکپارچه نظارت و یک سامانه پایشگر سیستمی و هوشمند فعال شده است.
 
به گفته وی، سامانه جامع تجارت و سامانه تدارکات الکترونیکی نیز برای مدیریت در دستور کار قرار گرفته‌اند تا با استفاده از آنها معاملات مجهز به امضای الکترونیکی شود. در حال حاضر 110 هزار بارنامه در طول روز به شکل برخط ثبت اطلاعات می‌شوند و امیدواریم به زودی بازرگانان نیز با استفاده از این امضای الکترونیک کار خود را پیگیری کنند.
 
رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیک با بیان این‌که این مرکز جزو نخستین مراکز دولتی خواهد بود که در آن اسناد مالی و اداری به امضای الکترونیک مجهز شده و استفاده از کاغذ در آن کنار می‌رود، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان سال مقدمات این موضوع فراهم شده و استفاده از کاغذ حذف خواهد شد.
 
وی در پاسخ به سوالی درباره‌ چگونگی امکان‌پذیر شدن نظارت بر رمز ارزها نیز توضیح داد: با توجه به این‌که این ارزها بدون آنکه طرف معامله مشخص باشد، جابه‌جا می‌شود نمی‌توان بر آن نظارت همه‌جانبه‌ای داشت، اما این موضوع که رمزارزها در دوران تحریم چه کمکی به ما می‌تواند بکند نیاز به تحقیق و بررسی جدی دارد که امیدواریم با راه‌اندازی یک کارگروه جدی مسائل مربوط به آن بررسی شود.
 
نکاتی درباره سکه ثامن
 
رهبری درباره آخرین وضعیت پرونده سکه ثامن نیز اظهار کرد: سکه ثامن تمام قواعد را رعایت کرده بود و تا خردادماه 1397 هیچ شکایتی از این سامانه وجود نداشت، اما پس از آن متوجه فروش سکه در این سایت شدیم و تذکراتی را در این زمینه ارائه کردیم. به دنبال اتفاقاتی که در این پرونده رخ داد ما رتبه‌بندی کسب‌وکارهای اینترنتی را در دستور کار قرار دادیم تا صرف دریافت نماد اعتماد به معنی قابل اعتماد بودن کامل سایت نباشد و براساس رتبه‌بندی مخاطبان شرایط را بسنجند.
 
رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیک اضافه کرد: در سکه ثامن سیستم کاری این طور بود که سکه را از مالک می‌خریدند اما از او تحویل گرفته نمی‌شد ولی وقتی ارزش سکه بالا می‌رفت، پول آن به خریدار می‌رسید که چنین مساله‌ای می‌تواند به کلاهبرداری منجر شود. متاسفانه کلاهبرداران شیوه‌های مختلف را برای آغاز کارشان انتخاب می‌کنند، اما ما به دنبال آن هستیم که با نماد الکترونیک و رتبه‌بندی سایت‌ها، میزان امکان کلاهبرداری‌ها را کاهش دهیم.
 
وی همچنین از پیگیری طرح مدیریت متمرکز پیش‌فروش‌ها خبر داد و گفت:‌ اولین بازاری که در این زمینه به آن ورود کردیم، حوزه خودرو بود تا در آینده نزدیک برای مجوز پیش‌فروش خودرو یک سامانه مجزا داشته باشیم. اگر مصرف‌کننده بخواهد کالایی را خریداری کرده و آن را در آینده تحویل بگیرد، باید سامانه‌ای وجود داشته باشد که اطلاعات در آن ثبت شده و فروشنده تنها به اندازه اعتبارش توان فروش داشته باشد. فعلا این طرح در حوزه خودرو اجرا خواهد شد و تلاش داریم به سایر حوزه‌ها نیز ورود کنیم.
 
/ایسنا
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.