اینفوگرافیک / وثیقه‌های تسهیلات حمایتی کرونا چیست؟

وزارت کار میزان وثیقه‌هایی که بابت تسهیلات حمایتی کرونا از متقاضیان دریافت خواهد شد را اعلام کرد.

پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا از جمله سیاست‌های وزارت کار در راستای حفظ اشتغال بنگاهها و صیانت از نیروهای کار است و براین اساس امکان بهره مندی از تسهیلات حمایتی کرونا برای 13 رسته شغلی شناسایی شده که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی هستند، فراهم شده است.

این 13 گروه شغلی در سامانه کارا به نشانی kara.mcls.gov.ir بارگذاری شده و صاحبان این کسب و کارها می‌توانند با مراجعه به سامانه کارا ضمن ثبت نام مراحل دریافت وام کرونا را دنبال کنند.

وثیقه‌های وام کرونا

وزارت کار اعلام کرده که وثیقه‌های وام کرونا سختگیرانه نیست و متناسب با مبالغ دریافتی متفاوت است. تسهیلات حمایتی کرونا از 12 میلیون تومان تا 180 میلیون تومان است و میزان وثایق مورد نیاز آن به این شرح است:

وثیقه‌های وام کرونا

برای تسهیلات 12 میلیون تومانی و 16 میلیون تومانی تنها ارائه سفته امضا شده توسط متقاضیان کافی است.

برای دریافت تسهیلات 12 تا 48 میلیون تومانی ضمن ارائه سفته به معرفی یک ضامن و برای تسهیلات 48 تا 120 میلیون تومانی ارائه سفته و دو ضامن نیاز است.

اما برای مبالغ 120 میلیون تومان تا 180 میلیون تومان صرفنظر از ارائه سفته، باید سه ضامن به بانک معرفی شود.

در خصوص تسهیلات بالای 180 میلیون تومان به جای ضامن باید تضمین های صندوق های ضمانت به بانک ارائه شود.

مبلغ سفته هایی که دریافت کننده تسهیلات باید به بانک ارائه بدهد، معادل 1.5 برابر اصل و سود تسهیلات است.

13 گروه شغلی که می توانند وام کرونا را دریافت کنند شامل مراکز تولید و توزیع صنایع دستی، مراکز تولید و عرضه پوشاک، مراکز تولید و توزیع کیف و کفش، آژانسهای خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی، مراکز باشگاهها و مجتمع های ورزشی و تفریحی، مراکز و موسسات فرهنگی، هنری، رسانه ای و آموزشی، مراکز توزیع آجیل و خشکبار، بستنی و آبمیوه و قنادی ها، رانندگان مسافر برون شهری جاده ای، هوایی، ریلی و دریایی، آموزشگاههای رانندگی، گرمابه ها، آرایشگاهها و سالنهای زیبایی، مراکز تولید و فروش غذاهای آماده اعم از رستورانها و بوفه ها، طباخی ها، تالارهای پذیرایی، قهوه خانه ها و اغذیه فروشی ها، مراکز مربوط به گردشگری، هتل ها، هتل آپارتمانها، مهمانپذیرها، مسافرخانه ها، زائرسراها، موزه ها و مراکز اقامتی و گردشگری و بوم گردی و موسسات خصوصی دارای پروانه بهره برداری از وزارت بهداشت که در حوزه های درمانی و تشخیصی و آزمایشگاهی و پارکلینیکی فعالند.

ثبت‌نام در سامانه “کارا” از روز چهارشنبه 24 اردیبهشت ماه آغاز شده و اطلاعات دریافتی از دستگاههای اجرایی تا هفته آینده تکمیل می‌شود. برابر اعلام وزارت کار، 50 هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی بانک مرکزی برای حمایت از بنگاه‌های آسیب دیده از کرونا اختصاص یافته و تاکنون بیش از 18هزار بنگاه در سامانه کارا ثبت نام کردند.

/ ایسنا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.