متاورس چیست و در جهان مجازی چه نقشی دارد؟

متاورس شبکه‌ای گسترده از جهان‌ها و شبیه سازی‌های سه بعدی پایدار است که به صورت آنی  پردازش می‌شوند و در آن هویت اشخاص، اشیای فیزیکی، تاریخ بشر و حتی سیستم‌های پرداختی پیوستگی خودشان را حفظ و همزمان تعداد زیادی از افراد را به صورت مجازی در خود جای می دهد.

متاورس یا جهان مجازی به تازگی توجه شرکت‌های بزرگی مثل فیسبوک را به خود جلب کرده است. این جهان مجازی که کاربران آن در حال حاضر با یک هدست خاص در آن حضور پیدا می‌کنند، یک جهان دیجیتالی است که هرروز شباهت بیشتری به جهان واقعی پیدا می‌کند و ممکن است نقش مهمی در آینده ارز دیجیتال داشته باشد.

شما در این جهان مجازی می‌توانید روابط اجتماعی داشته باشید، بازی کنید و حتی به کار و خرید و فروش بپردازید. در حال حاضر پروژه‌های بلاک‌چینی مثل Decentraland که یک جهان مجازی است روی این موضوع تمرکز کرده است.

از سوی دیگر ارزهای دیجیتال گزینه مناسبی برای پرداخت هزینه در جهان مجازی هستند. شاید 50 یا 100 سال بعد انسان‌های بیشتری زمان خود را در جهان مجازی سپری کنند و در چنین حالتی احتمالا ارز رایج این پلتفرم‌ها اهمیت زیادی پیدا ‌کند.

تکنولوژی نوع زندگی ما را کاملاً تغییر می‌دهد، اینترنت، تلفن‌های هوشمند و فناوری ابری و متاورس تنها معدود پیشرفت‌هایی هستند که همگی در ابتدا علمی تخیلی به حساب می‌آمدند و اکنون کاملاً در زندگی ما نقش دارند.

در متاورس هر شخص برای خود هویت مجازی دارد، مانند اکانت اینستاگرام که هویت مجازی افراد بوده و معرف آنها در دنیای مجازی است یا فروشگاه اینترنتی که یکی از اجزای هویت مجازی افراد و شرکت‌ها را تشکیل می‌دهد، ارتباطات افراد با دوستان و همکارانشان در دنیای امروز نیز به صورت مجازی شده است، در قالب گروه‌های اجتماعی که در آن عضو هستند یا حتی بازی‌هایی که برای سرگرمی افراد در دنیای کامپیوتری ایجاد شده‌اند نیز بخشی از هویت مجازی افراد را تشکیل داده‌اند و دنیای دیجیتالی متاورس جایی است که همه آنها در یک پلتفرم ادغام می‌شود.

متاورس از کجا آمد؟

اصطلاح متاورس، اولین بار در سال ۱۹۹۲ توسط نیل استفنسون (Neal Stephenson)، نویسنده رمان‌های علمی تخیلی ابداع و دررمان تصادف در برف (Snow Crash) به کار برده شد.

متاورس تصویری از یک دنیای مجازی است که در دنیای حقیقی وجود دارد. در حقیقت یک برنامه، پلتفرم یا گجت هوشمند نیست. متاورس مجموعه‌ ای از پلتفرم‌ها، تکنولوژی‌ها و گجت های هوشمند است به عبارت ساده‌تر متاورس دنیایی است که شما در آن به صورت سه بعدی در دنیای مجازی به بی نهایت می‌رسید. در این دنیای جدید از بعد زمان و مکان آزاد خواهید شد ومی‌توانید بدون توجه به قوانین دنیای واقعی، قوانین دنیای خودتان را بسازید.

یکی ازمزیت‌های کلیدی متاورس حضور است؛ حسی که به‌جای تماشای اماکن و افراد، شما را به‌صورت فیزیکی با آن‌ها درگیر می‌کند. برای نمونه، در سرویس‌هایی مانند Spatial و فیس‌بوک Horizon  می‌توانید با همکاران خود دور یک میز مجازی جمع شوید که تجربه‌ی طبیعی‌تری نسبت به تماس‌های ایجاد شده بر بستر زوم و تماسهای تصویری گروهی خواهد بود.

متاورس چیست و در جهان مجازی چه نقشی دارد؟1

ارزهای دیجیتال در متاورس

متاورس از نظری وابسته به ارزهای دیجیتال است هر دنیایی چندین پایه ثابت و اساسی دارد. یکی از این پایه‌ها مسئله اقتصادی است. در واقع متاورس مانند دنیای خودمان می‌خواهد امکان خرید و فروش و مبادله را برای کاربران خود فعال کند. این موضوع زمانی امکان پذیر است که ارزی برای مبادله مشخص شود.

جهان‌های مجازی هم اموال و دارایی‌های خاص خود را دارند. در برخی بازی‌های واقعیت مجازی مثل   Decentraland شما در حال حاضر می‌توانید آثار هنری را به صورت دارایی‌های بی‌همتا یا NFT معامله کنید. در متاورس نهایی هر کسی دارایی‌هایی مثل زمین، ساختمان، چهره و حتی نام خاص خود را دارد که این دارایی‌ها براساس نظام مالی حاکم بر آن معامله می‌شود.

مزایای متاورس

1)محدودیت‌های اینترنت فعلی: متاورس قرار است به عنوان جایگزین اینترنت عمل کرده و تمام محتوای آن را به کاربرانش در سراسر دنیا عرضه کند، بدون آنکه محدودیت‌های کنونی اینترنت را داشته باشد، متاورس به کاربران خود امکان توزیع محتوای دلخواهشان را به صورت آزادانه و در سراسر پلتفرم می‌دهد. یعنی شما می‌توانید محتوای دلخواهی را که در یک پلتفرم مبتنی بر متاورس ایجاد کرده اید را به پلتفرمی دیگر ببرید.

2)تداوم و قابلیت تعامل پذیری: در دسترس بودن هر تغییری که در آن اتفاق می‌افتد. به این معنا که اگر یک کاربر متاورس تغییری در آن ایجاد کند، از آنجا که تغییر ایجاد شده دائمی است برای همه نیز قابل مشاهده خواهد بود.

3)تداوم هویت: در دنیای metaverse یک شخص می‌تواند در سراسر آن خود واقعی اش باشد. نیازی نیست شما درهر پلتفرمی یک پلتفرم داشته باشید. مثلاً نیازی ندارید تا به صورت جداگانه یک اکانت فیسبوک، یک اکانت ردیت، یک پروفایل توئیتر و … داشته باشید. شما یک آواتار دارید و با آن در همه جا حضور خواهید داشت.

زندگی در متاورس

متاورس وضعیتی است که قرار است جانشین اینترنت کنونی شود و تمام محتوای آن را اما با محدودیت‌های دسترسی بسیار کمتری به کاربران عرضه کند. پلتفرم‌های آنلاین فعلی به کاربران اجازه می‌دهند در همان محدوده مختص هر سرویس تا حدودی آزادانه حرکت کنند، اما قابلیت تعامل‌پذیری بین پلتفرمی را محدود می‌کنند؛ مثلاً شما آزاد هستید هر چیزی را که دوست دارید در ماینکرفت بسازید، اما نمی‌توانید آنچه را که در ماینکرفت ساخته‌اید به بازی فورتنایت منتقل کنید. این در حالی است که متاورس به کاربران امکان می‌دهد محتوای دلخواه خود را در هر پلتفرمی تولید کرده و آن را آزادانه در سراسر این جهان دیجیتال توزیع کنند.

بر خلاف اینترنت فعلی، کاربران متاورس تغییرات ایجادشده توسط کاربران دیگر را در لحظه و زمان واقعی تجربه خواهند کرد. اگر کاربری هرگونه تغییری در متاورس ایجاد کند، آن تغییر دائمی بوده و بلافاصله برای همه قابل مشاهده است. تداوم و قابلیت تعامل‌پذیری به کاربران امکان می‌دهد برخلاف اینترنت، هویت و تجربه‌های آنلاین خود را در سراسر متاورس حفظ کنند. به این معنی که در متاورس، کاربران دیگر نیازی به داشتن پروفایل جداگانه در توئیتر، کاراکتری در فورتنایت و اکانت ردیت ندارند، بلکه می‌توانند در تمام این پلتفرم‌ها تنها خود واقعی‌شان باشند. این تداوم هویت، عاملی اساسی در شکل‌گیری نحوه خرید و مصرف محتوا توسط کاربران متاورس خواهد بود.

به لطف متاورس دیگر لازم نیست برای کار در محیط فیزیکی در دنیای واقعی حضور داشته باشیم؛ بلکه محل کار ما در همان متاورس خواهد بود. عینک‌های واقعیت مجازی و محیط متاورس هم پای هم ساخته می‌شوند و در آینده نزدیک این عینک‌ها کاربردهای زیادی در محل کار خواهند داشت.

تحقیق و ترجمه : منیر دادپی

منبع شرکت کارت اعتباری ایران کیش
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.