دیوار تازه مقابل بیت‌کوین

در اوج خوش‌بینی معامله‌گران در خصوص روند صعودی بیت‌کوین در کوتاه مدت، این رمزارز در کانال ۵۰ هزار دلار متوقف شد. داده‌ها حاکی از آن است که این توقف به دلیل عرضه یکی از نهنگ‌های جدید بازار است. این نهنگ توانست با عرضه سنگین بیت‌کوین در روز شنبه، دیوار مستحکمی را در برابر این رمزارز ایجاد کند. اکنون بیت‌کوین با یک محدوده مقاومتی قوی بین ۵۰ تا ۵۲ هزار دلار مواجه است. اتریوم نیز در معاملات خود با مقاومت محدوده ۴هزار دلار مواجه است و البته تلاش بسیاری دارد تا بتواند از سد این قیمت نیز عبور کند.

روند بیت‌کوین

درحالی که بیت‌کوین از چند روز پیش روند صعودی خود را آغاز کرده و با خروج از کانال ۴۵ هزار دلار تا ۵۱ هزار و ۵۰۰ دلار پیش رفته بود، شنبه شب با عرضه شدید از سوی یکی از نهنگ‌ها در قیمت ۵۰ هزار دلار مواجه شد و نتوانست به روند صعودی خود ادامه دهد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که اکنون دیوار مستحکمی در محدوده ۵۰ تا ۵۲ هزار دلار برای بیت‌کوین ایجاد شده است. اصطلاح نهنگ به سرمایه‌گذارانی گفته می‌شود که حجم قابل توجهی از یک رمزارز را در اختیار دارند. این نهنگ ناشناس که پیش از این تحرکات چندانی نداشت با عرضه حدود ۲۵ هزار بیت‌کوین در صرافی بایننس باعث شد قیمت در محدوده ۵۰ هزار دلار متوقف شود. البته پیش از این صرافی بایننس در روز پنج‌شنبه نیز با عرضه ۳۰ هزار بیت‌کوین مواجه بود. برخی از افراد معتقدند عرضه روزهای اخیر در واقع دستکاری دست‌اندرکاران بایننس در بازار است و آنان قصد دارند تا با ایجاد ترس در بازار، اقدام به خرید بیت‌کوین بیشتر کنند. اما با توجه به این رفتار نهنگ‌های بیت‌کوین، ماینرها که دیگر دسته بزرگ بازیگران بازار رمزارزها شناخته می‌شوند نسبت به نهنگ‌ها رفتار متفاوتی داشته‌اند.

رفتار‌شناسی ماینرها

سال ۲۰۲۱ برای ماینرها سال بسیار سختی بود. چین که پیش از این عمده سهم فرآیند ماینینگ در جهان را دارا بود با اعلام ممنوعیت این صنعت، بسیاری از ماینرها را وادار کرد تا به دیگر کشورهای همسایه مهاجرت کنند. عمده ماینرهای چینی ناچارا دستگاه‌های خود را به کشورهای روسیه و قزاقستان منتقل کردند. در نتیجه چنین تصمیمی، فرآیند ماینینگ به‌شدت مختل شد و البته قیمت بیت‌کوین هم با افت قابل توجهی مواجه شد. براساس داده‌های ارائه شده از سوی دانشگاه کمبریج، فرآیند ماینینگ در ماه جولای در چین به طور کامل قطع شده و هش‌ریت‌(توان پردازش شبکه بیت‌کوین) در این کشور به صفر رسیده است. بر اساس همین داده‌ها، درحال حاضر تا آگوست ۲۰۲۱ آمریکا ۴۲ درصد از توان پردازش شبکه را در اختیار گرفته بود. پس از آن نیز قزاقستان با ۲۱ درصد و روسیه با ۱۳ درصد در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. جالب است بدانید که ایران نیز با در اختیار داشتن ۶/ ۳ درصد از توان پردازش شبکه بیت‌کوین، یکی از کشورهای مهم در حوزه صنعت استخراج رمزارزها شناخته می‌شود. درحالی که بسیاری عقیده داشتند اقدامات چین موجب افزایش عرضه از سوی ماینرها و کاهش شدید قیمت بیت‌کوین خواهد شد، اما داده‌های شبکه بلاک‌چین بیت‌کوین نشان می‌دهد که نه‌تنها چنین اتفاقی رقم نخورده است، بلکه این گروه به سمت پس‌انداز نیز پیش رفته‌اند. پس از ممنوعیت فرآیند استخراج رمزارزها در چین، توان پردازش شبکه از ۱۹۸ تا ۶۸ واحد اگزاهش کاهش یافت و می‌توان گفت این اقدام موجب شد حدود دو سوم توان پردازش شبکه خاموش شود که نشان از خاموشی و زیان بسیاری از ماینرها بود. اگزاهش واحد اندازه‌گیری توان پردازش شبکه است. اکنون می‌توان دید با وجود اینکه ماینرها، به جز مدت کوتاهی در اوایل اجرایی شدن قانون، عرضه خاصی به بازار نداشتند، ولی توان پردازش شبکه به سطوح قبلی خود بازگشته و احتمالا به زودی از سطح ۲۰۰ اگزاهش نیز عبور خواهد کرد. این درحالی است که میزان موجودی کیف‌پول ماینرها به بیشترین میزان خود در شش ماه اخیر رسیده است. ‌

منبع دنیای اقتصاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.