از استارتآپ فکتوری تا اینترنت اشیاء در فروشگاهها

عصر بانک؛محمد علی ترابیان مدیرعامل به پرداخت ملت در نشستی که پنجشنبه با اصحاب رسانه داشت، در خصوص عملکرد سال 96 شرکت به پرداخت و برنامه های این شرکت در سال 97 به گفت و گو نشست. به گفته ترابیان، اصلی ترین اتفاقی که در سال 96 برای به پرداخت افتاد، رفتن به تابلوی بورس و تبدیل شدن به شرکت بورسی بود. ترابیان در ادامه گفت: هم اکنون 10 درصد از سهام در بورس عرضه شده است. بعد از این اتفاق به دلیل بورسی شدن و از آنجایی که شرکت بهپرداخت حتی قبل از ورود به بازار سرمایه، شرکت منضبطی بود، شفافیت صورت های مالی این شرکت افزایش پیدا کرد. این شفافیت باعث می شود که ما کنترل و دقت بیشتری در طرح هایی اجرایی خود داشته باشیم.
مدیرعامل به پرداخت ملت افزود: موضوع دیگری که در سال 96 برای به پرداخت اتفاق افتاد و اثرگذاری بالایی داشت، تغییر مدیریت شرکت بود. تغییر مدیریت بر رویکرد، عملکرد و سلایق مدیریت و به تبع آن تصمصم گیری اثر می گذارد. سهامداران اصلی به دنبال تغییر این نگاه بودند. در مدتی که مسئولیت اداره این شرکت را بر عهده داشتم، در حوزه کسب و کار، وارد حوزه های مختلفی شدیم که ارائه نرم افزار سکه، سرآمد این طرح هاست. این نرم افزار تا کنون حدود 1 میلیون و 100 هزار نفر کاربر جذب کرده است و 12 میلیارد تومان جابجایی پول انجام داده است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه فنی تمام تلاش ما بر این است که پایداری سیستم را افزایش دهیم و همچنین سرعت، کیفیت و دقت در سرویس را در کیفیتی که قبلا بوده است، ارتقا بدهیم. در هفته جاری به نقطه ای رسیدیم که در دقیقه، 45 هزار تراکنش را انجام دادیم که این رکورد تاکنون رخ نداده بود. البته در روزهای پایانی سال این آمار افزایش پیدا می کند.
ترابیان اظهار کرد: یکی از دیگر کارهایی که داشتیم، ارتقا کیفیت زیرساخت بود که آن را برای مدرن سازی مجموعه سوییچ کلید زدیم.
ترابیان در ادامه نشست به اهداف شرکت به پرداخت ملت در سال 97 اشاره کرده و گفت: سرمایه این شرکت از 95 میلیارد تومان به 200 میلیارد تومان افزایش خواهد یافت. این افزایش سرمایه از محل طالبات وصول شده سهامداران است. تقریبا 50 درصد مسیر این عملیات طی شده و امیدواریم در 3 ماه ابتدایی سال 97 این کار به سرانجام برسد. همچنین در سال 96 بحث بازسازی و نوسازی شبکه پایانه های فروشگاهی را نیز آغاز کردیم. در سال گذشته تنها با بانک ملت کار می کردیم که 900 هزار پایانه فروشگاهی را پوشش می داد. بازسازی این پایانه ها آغاز شد و در سال 96، 140 هزار پایانه را پوشش داد. در سال 97 نیز 200 هزار پایانه را بازسازی خواهیم کرد.
همچنین خدمات ارزش افزوده ای در پایانه های فروش را ایجاد کردیم که سیر افزایش خدمت آن ها در سال 97 ادامه دارد.
او افزود: همچنین با توجه به اینکه سوئیچ به پرداخت ملت حدود 12 سال پیش با دانش داخلی تولید شده است و به واسطه همین محصول هم در سال 96 موفق به کسب عنوان دانشبنیان شدیم، در سال آینده پروژه نوسازی و مدرنیزه کردن سوئیچ بهپرداخت ملت را در دست خواهیم داشت.
به گفته مدیرعامل به پرداخت، شرکت به پرداخت ملت در حال حاضر بیش از 900 هزار دستگاه کارتخوان فعال در شبکه پرداخت کشور دارد و نوسازی پایانههای فروشگاهی یکی دیگر از موضوعاتی است که این شرکت در سال 97 دنبال خواهد کرد.
ترابیان همچنین به دیگر پروژه های آتی این شرکت اشاره کرد و گفت: این پروژه ها، حوزههای ارزش افزوده، ایجاد انگیزش و سهولت کارکرد را دنبال خواهد کرد که تا مرداد ماه 97 عملیاتی خواهند شد. کاهش هزینههای تراکنشهای کارتخوانهای فروشگاهی موضوع مهم دیگری است که در به پرداخت در سال 97 دنبال خواهد کرد.
او افزود: در عین حال در سال 97 افزایش سرمایه گذاری بر اپلیکیشنهای موبایلی را خواهیم داشت. در حوزه IPG نیز اکنون خدمات مناسبی داریم و پیش بینی کردیم که در سال آینده خدمات بیشتری را ارائه کنیم. همچنین در سال 96 با چندین بانک مانند بانک سپه وارد مذاکرده شدیم که نهایی شدن قراردادها در سال 97 انجام می شود تا بتوانند از بستر سوییچ ما استفاده کنند. استفاده بهپرداخت ملت از ظرفیت استارتآپها و فینتکها نیز از سال 96 کلید خورده است و این پروژه به صورت جدی در سال 97 دنبال خواهد شد.
ترابیان همچنین به دیگر محل درآمدی این شرکت اشاره کرد و گفت: ما در حوزه فروش شارژ تلفن همراه نیز در سال 96 کار خود را آغاز کردیم و پیش بینی می شود که در سال 97 افزایش درآمد بالایی از این محل داشته باشیم.
امیدواریم در سال آینده 10 تا 15 درصد از سهم بازار فروش شارژ را بگیریم. در حوزه پرداخت قبوض هم مذاکراتی داشته ایم که بتوانیم خودمان تسویه را انجام بدهیم و سهم خود را بالا ببریم.
به گفته مدیرعامل، تا این مرحله مذاکرات بهپرداخت ملت با هفت استارتآپ نهایی شده و در دو مورد نیز منجر به عقد قرارداد شده است. در همین راستا این شرکت، با همکاری و کمک دانشگاه صنعتی شریف به دنبال راهاندازی مرکزی تحت عنوان «استارتآپ فکتوری» است. در این مرکز،امکان حضور برای شتاب دهنده ها و سرمایه گذاران در راستای انتخاب شرکای تجاری ایجاد شده است. همچنین در این مرکز برگزاری رویداد در حوزه های مختلف فناوری از جمله آی تی، بیو تکنولوژی و … در دستور کار است.
مدیرعامل به پرداخت ملت به دیگر هدف گذاری این شرکت در سال آتی اشاره کرده و گفت: به پرداخت در سال 97 در تکنولوژی اینترنت اشیا تمرکز خواهد داشت، زیرا در انقلاب صنعتی چهارم، روابط هوشمند بین اشیا، حرف اول را می زند. این ابزار اطلاعاتی به واسط اطلاعاتی و بستر نیاز دارد. بخشی از این موضوع در فروشگاه بدون صندوق زیرمجموعه ما در حال تحقیق و بررسی است. برنامه ما این است که در سال 97 بتوانیم در تهران دو صنف را از این مزیت بهره مند کنیم تا در نهایت سایر فروشگاه داران بتوانند با دیدن این نمونه، از این موضوع استقبال کنند.