تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه
عصر بانک؛محسن حاجی بابا گفت: مطمئنا نرخ سود بانکی باید کاهش پیدا کند، زمانی که موسسات مالی و اعتباری و بانکها سودهای بالایی برای سپردهها پرداخت میکنند تمایل به تولید، تجارت و همچنین سرمایهگذاری در بورس کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه یکی از اصلیترین دلایل افت صادرات و تولید در کشور سود بالای سپردههاست، ادامه داد: امروز سپردهگذاری به پرسودترین کار تبدیل شده و باعث شده است 90 درصد کارخانههای ما کمتر از 50 درصد تولید داشته باشند و حتی همین میزان تولید هم روی دستشان بماند.
حاجی بابا همچنین تصریح کرد که مبنای کاهش سود سپردهها باید نرخ بازدهی سهام در بورس باشد.
نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران به وضعیت بازار ارز و تاثیرات آن بر نرخ سود بانکی اشاره کرد و گفت: طی دو سال گذشته نوسان بازار ارز کمتر از 10 درصد بوده است. نرخ دلار در این مدت در سقف 3500 تومان متوقف شده و امروز اگر سپردهها از بانکها خارج شود به این معنا نخواهد بود که به صورت فیزیکی از بانکها خارج بشوند، پول در بانکها موجود است و برای همین بانکها با مشکل نقدینگی روبرو نخواهند شد.
وی به برخی نتایج کاهش نرخ سود بانکی اشاره و اظهار کرد: وقتی سپردهها پایین آورده شود، بخشی از این پول به بازار تجارت و خرید و فروش باز میگردد و بخش دیگر برای خرید و فروش به بازار سهام وارد میشوند؛ از این جهت باید بازار سهام را جذاب کنیم، اما به دلیل اینکه در حال حاضر به دلیل اینکه امکان جذاب کردن بازار سهام وجود ندارد باید سپردهها را غیرجذاب کنیم؛ به طور کلی پایین آوردن نرخ سود بانکی باعث میشود بازار سهام تا حدودی رونق بگیرد.
حاجی بابا همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش به ضرورت نظارت بر موسسات مالی، اعتباری و بانکهایی که بیش از حد مجاز برای سپرههایشان سود میدهند، تاکید کرد و گفت که بانک مرکزی باید در این زمینه نظارت دقیقتری داشته باشد.
/ایسنا