اقدامات بانک ملت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی اعلام شد

مدیرعامل بانک ملت گفت: بانک ملت در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی گام‌های بسیار بزرگی برداشته است.

عصر بانک؛به گزارش روابط عمومی بانک ملت، علی رستگار در نخستین جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی در سال‌جاری که با حضور ارسلان فتحی‌پور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، دکتر پورابراهیمی عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار، دکتر خاندوزی مدیر دفتر مطالعات اقتصادی مرکزپژوهش‌های مجلس و محمد بیگدلی رئیس هیات‌مدیره، حسن روستا و کوروش معدلت اعضای هیات‌مدیره برگزار شد، افزود: تشکیل کارگروه اقتصاد مقاومتی در بانک ملت، تشکیل دفتر انرژی در راستای حمایت از توسعه بخش نفت و گاز و فرآورده‌های آن، پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به اقشار مختلف، حمایت از کنفرانس‌های علمی، اجتماعی و فرهنگی مرتبط با اقتصاد مقاومتی، اعطای تسهیلات مختلف به واحدهای تولیدی داخلی با هدف افزایش توان تولید داخلی و امضای تفاهم‌نامه‌های ارائه خدمات بانکداری شرکتی به موسسات و نهادهای مختلف در راستای تقویت آنها و نیز بهره‌وری بیشتر خدمات بانکی از جمله اقدامات این بانک در راستای اقتصاد مقاومتی است. وی با اشاره به تشکیل گروه توسعه کارآفرینی در بانک ملت گفت: این گروه با هدف تامین مالی کارآفرینی و حمایت از اقتصاد دانش‌بنیان در بانک تشکیل شده است. مدیرعامل بانک ملت ادامه داد: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب، در جلسه دیدار با اعضای هیات دولت بر ضرورت به‌کارگیری و حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی، بانک ملت مصمم است تا قدم‌های محکم‌تری را در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی بردارد. رستگار تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی باعث می‌شود تا اقتصاد کشور از تحریکات جهانی و سیاست کشورهای ابرقدرت تاثیر نپذیرد و صرفا متکی به نیروی داخلی و صنعتگران باشد.

 

رستگار افزود: اقتصاد باید درون‌زا باشد و در واقع متکی به امکانات کشور باشد و البته به این معنا نیست که اقتصاد ایران در کشور محصور و محدود شود. مدیرعامل بانک ملت، تکیه به تولید داخلی و نگاه به درون، کاهش وابستگی به نفت، توجه به اقتصاد دانش‌بنیان و شرکت‌های دانش‌بنیان و مدیریت مناسب نظام اقتصادی، گفتمان‌سازی در حوزه اقتصاد مقاومتی و سرمایه انسانی و حفظ عدالت در مورد همگان را از محور‌های مهم اقتصاد مقاومتی دانست.

 

وی موارد مهمی که در کمیته اقتصاد مقاومتی قابل طرح است را تبیین کرد و گفت: برنامه‌های حمایت ازتولید و صنعت داخلی، حمایت از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و شرکت‌های دانش‌بنیان، حمایت از صنعت نفت و توسعه فرآورده‌های نفتی به طور ویژه، توسعه سیستم‌ها و سامانه‌های داخلی بانک در راستای اقدامات فوق و نیز شفافیت مالی و توسعه گفتمان اقتصاد مقاومتی در سطح بانک و حوزه مالی و بانکی کشور از مواردی است که باید موردتوجه قرار گیرد. وی افزود: بانک ملت این توانایی را دارد که با ارائه خدماتی در سراسر کشور، وابستگی اقتصاد کشور را به نفت کاهش دهد و به اقتصاد دانش‌بنیان و شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کند.

 

دکتر محمدحسین ادیب، مشاور مدیرعامل بانک ملت نیز با اشاره به اقدامات این بانک و تاثیرات آن در حوزه اقتصاد مقاومتی گفت: بانک ملت در تامین مالی صنایع بالادستی نفت و همچنین تامین مالی خرید گندم از کشاورزان و سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی اقدامات بزرگی انجام داده است. وی افزود: در آغاز کار دولت یازدهم 7 میلیون تن گندم وارد کشور می‌شد و امروز این رقم به یک میلیون تن رسیده است و بانک ملت با تامین مالی طرح خرید نقدی گندم از کشاورزان سهم قابل‌توجهی از این موفقیت را دارد و به تولید داخلی کمک شایانی کرده است.

 

مشاور مدیرعامل بانک ملت تاکیدکرد: دولت یازدهم در چارچوب اقتصاد مقاومتی طرح خروج غیرتورمی از رکود را مطرح کرد و در لایحه‌ای که به قانون تبدیل شد، از عرضه به‌عنوان مشکل اساسی در اقتصاد یادشده است و بانک ملت بر این اساس با سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی به‌ویژه پارس‌جنوبی و پالایشگاه ستاره خلیج فارس، سرمایه‌گذاری‌های بزرگی در تامین منابع برای تقویت و افزایش بخش عرضه انجام داده است که افزایش تولیدات پارس‌جنوبی از این جمله است. وی با تاکید بر نقش محوری بانک ملت در تامین مالی فازهای مختلف پارس‌جنوبی گفت: افزایش تولیدات پارس‌جنوبی، معادل صادرات 4 میلیون بشکه نفت است و این پروژه نقش زیادی در افزایش رشد تولید ناخالص داخلی کشور خواهد داشت. وی افزود: بانک ملت با تامین مالی پالایشگاه ستاره نفت خلیج فارس در خودکفایی کشور از واردات بنزین و همچنین تولید بنزین پاک نقش بزرگی ایفا کرده است، ضمن اینکه با مشارکت در گازرسانی به مناطق محروم، مصرف فرآورده گران نفت را در کشور کاهش خواهد داد. مشاور مدیرعامل بانک ملت خاطرنشان کرد: این بانک کمترین هزینه تامین منابع را در کل کشور دارد و هم در بخش جذب منابع و هم در اعطای تسهیلات کاملا حرفه‌ای و بهداشتی عمل کرده است.

 

دکتر خاندوزی، مدیر دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس نیز با قدردانی از اقدامات بانک ملت در بخش‌های مختلف گفت: بانک ملت با توجه به مجموع اقدامات صورت گرفته و همچنین کارگروه های مختلفی که در زمینه اقتصاد مقاومتی برگزار کرده است، فرصت خوبی دارد تا بتواند مجموع مطالعات و پژوهش های خود را به‌عنوان یک چارچوب، ضابطه و معیار برای سنجش وضعیت اقتصاد مقاومتی در سیستم بانکی ارائه کند.

 

مدیر دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس افزود: بر اساس این چارچوب ها می توان به‌صورت سالانه عملکرد بانک ها و موسسات مالی را در حوزه اقتصاد مقاومتی ارزیابی کرد. وی افزود: با تعریف این شاخص ها با کمک بانک ملت، در سطح ملی انگیزه مضاعفی برای فعالیت در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی فراهم می‌شود که در کل به نفع کشور و اقتصاد آن است. دکتر پورابراهیمی، عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای پول و اعتبار هم گفت: پس از ابلاغ اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب، بانک ملت با ایجاد کارگروه اقتصاد مقاومتی اقدامات موثری را انجام داده و نتایج این کارگروه ها منجر به پیش‌نویس قانون اقتصاد مقاومتی شده است. وی با قدردانی از اقدامات بانک ملت گفت: این بانک در حوزه انرژی اقدامات موثری انجام داده که نمونه آن پروژه عظیم ستاره نفت خلیج فارس است که با بهره‌برداری از آن نتایج ارزشمندی برای کشور و مردم رقم خواهد خورد.

 

دکتر پورابراهیمی افزود: هر جا که بین دولت و نمایندگان، تعامل خوبی برقرار شده، نتایج و خروجی کار بسیار خوب بوده است.

 
 
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.