نرخ سود با ورود بانک مرکزی به بازار بین‌بانکی کاهش می‌یابد

رئیس کانون بانک‌های خصوصی با بیان اینکه ورود بانک مرکزی به بازار بین بانکی و کاهش نرخ سود در این بازار زمینه کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات را فراهم می‌کند، گفت: در کنار این اقدام بانک‌ها و مؤسسات باید به توافق‌های قبلی برای اعمال نرخ‌‌های سود سپرده عمل کنند.

عصر بانک؛کوروش پرویزیان با اشاره به برنامه بانک مرکزی برای ورود به بازار بین بانکی اظهار داشت: این تصمیم بانک مرکزی بسیار درست و بر اساس مطالعات کارشناسی زیادی بود که در ماه‌های گذشته انجام شد، البته در نامه‌ کانون بانک‌های خصوصی به مسئولان بانک مرکزی و وزیر اقتصاد این پیشنهاد مطرح شده بود.

 

وی افزود: با این تصمیم بانک مرکزی که از مدت‌ها قبل زمینه اجرای آن را فراهم کرده است امکان کاهش نرخ سود تسهیلات و سپرده به سطح مورد نظر فعالان اقتصادی و شرایط اقتصاد کشور به وجود می‌آید.

 

مدیر عامل بانک پارسیان در پاسخ به این سؤال که هم اکنون نرخ سود در بازار بین بانکی چقدر است، گفت: نرخ‌ها متناسب با مدت زمان بازپرداخت متفاوت است و هم اکنون بین 26 تا 28 درصد اعمال می‌شود.

 

رئیس کانون بانک‌های خصوصی در پاسخ به این سؤال که اگر بانک مرکزی به بازار بین بانکی ورود کند و نرخ سود در این بازار کاهش یابد، نرخ سود در بانک‌ها هم کاهش خواهد یافت گفت: این اقدامات بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود مؤثر است اما بانک‌ها هم باید به تعهدات خود برای نرخ‌های سود سپرده کمتر از یک سال که مورد توافق همه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری قرار گرفت، عمل کنند.

 

وی ادامه داد: نرخ‌‌های سود سپرده روز شمار،‌3 ماهه،‌ 6 ماهه، و 9 ماهه مورد توافق بانک‌ها قرار گرفت و بانک مرکزی هم آن را تأیید و طی بخشنامه‌ای ابلاغ کرد. خودانتظامی در شبکه بانکی بسیار مهم است و بانک‌ها اتفاق نظر دارند که شرایط باید بهبود یابد.

 

رئیس کانون بانک‌های خصوصی در پاسخ به این سؤال که آیا قرار نیست بانک‌ها مجددا برای نرخ سود بانکی توافقی داشته باشند اظهار داشت: بانک‌ها قبلا توافق کرده‌اند و همان نرخ‌ها باید رعایت شود.

 

پرویزیان تصریح کرد: با تغییراتی که در آینده در نرخ سود سپرده یک ساله و تسهیلات رخ خواهد داد تجدید نظری نسبت به نرخ‌های سود سپرده کمتر از یک سال خواهد شد و فکر می‌کنم در جلسات آینده کانون بانک‌های خصوصی و شورای هماهنگی بانک‌های دولتی این موضوع مطرح شود.

 

بانک مرکزی در چند ماه اخیر بانک مرکزی با هدف کاهش نرخ سود بانکی نرخ جریمه اضافه برداشت بانک‌ها از منابع بانک مرکزی را کاهش داد به طوری که نرخ جریمه برای بانک‌های دولتی معادل نرخ سود تسهیلات تکلیفی تعیین شد و برای بانک‌هایی که متعهد به بازپرداخت بدهی خود شدند نرخ 26 درصد را در نظر گرفت در حالی که نرخ جریمه اضافه برداشت 34 درصد است،البته این کاهش نرخ تنها مشمول اضافه برداشت‌های قبلی می‌شود و برداشت جدید از منابع بانک مرکزی جریمه 34 درصد را در بر خواهد داشت.

 

یکی از دغدغه‌های بانک‌ها نرخ بالای سود در بازار بین بانکی بود و به همین دلیل بانک مرکزی به این بازار وارد شده و با تزریق اعتبار در این بازار کاهش نرخ سود را دنبال می‌کند.

 

روز گذشته رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر اینکه مهمترین راهبرد بانک مرکزی کاهش نرخ سود بانکی با ابزارهای غیرمستقیم است از ورود این بانک به بازار بین بانکی خبر داد.

 

 

/فارس

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.