پایان سردترین ماه بورس

بورس اوراق بهادار تهران با روند ریزشی مداوم خود در شهریور ماه روزهای سختی را برای اهالی تالار شیشه‌ای رقم زد و میانگین زیان سهامداران را تا سطح 1.5 درصد افزایش داد.

عصر بانک؛ تالار شیشه‌ای بعد از فراز و فرود فراوان در تابستان، آخرین فصل این ماه را در سرمای شدید سپری کرد و با افزایش زیان همراهان خود، موجی از نگرانی و نارضایتی را در بین اهالی تالار شیشه‌ای رقم زد. در این ماه علی رغم انتشار اخبار مثبت سیاسی و رای کنگره آمریکا به برجام، بازار سرمایه بدون کوچکترین واکنشی به این اخبار، به روند نزولی خود شدت داد و با افزایش ریزش قیمت‌ها و همچنین رشد تقاضای فروش مواجه شد.

 

به این ترتیب در آخرین ماه تابستان و انتشار خبرهایی مربوط به تصویب خوراک 13 سنتی پتروشیمی‌ها در کنار عدم حمایت‌های دولت از بازار سرمایه، اوضاع این بازار وخیم تر کرد و موجب ریزش‌های سنگین شاخص شد. وقوع این اتفاق در تالار شیشه‌ای موجب شد تا عده کثیری از سرمایه‌گذاران فرار را بر قرار ترجیح داده و با زیان از تالار حافظ خداحافظی کنند، اما عده‌ای هم در این بازار رکودی باقی مانند تا شاید شاهد آغاز روند صعودی بورس بعد از لغو تحریم‌ها و ورود سرمایه‌گذاران خارجی باشند.

 

با این حال رسیدن شاخص بورس به ارقامی کمتر از ابتدای سال، از بین رفتن بازدهی سهامدان، ریزش شدید حجم معاملات و همچنین افت ارزش بازار سرمایه و تشدید نگرانی‌ها در این ماه نشان داد که بورس تهران در شرایط مطلوبی قرار نداشته و نیازمند تصمیمات جدی و اساسی برای بهبود است.

 

زیرا در این ماه شاخص بورس تهران بیش از 3 هزار و 640 واحد افت کرد و با شکستن کانال های 62، 63 و 64 هزار واحد ، وارد کانال 61 هزار واحدی شد و در نیمه این کانال قرار گرفت. عقبگرد شاخص بورس به کانال 61 هزار واحدی در حالی در شهریور ماه رخ داد که همچنان ابهاماتی مانند نرخ خوراک شرکتهای پتروشیمی، ابهامات شرکتهای پالایشگاهی، نرخ بالای بهره بانکی،کاهش قیمت نفت، افزایش قیمت حامل‌های انرژی، تعرفه خودرو، بودجه انقباظی و کمبود نقدینگی بر بورس کشور سایه انداخته و هیچ خبر خوشی از صنایع و اقتصاد که مناسب حال این روزهای بورس باشد نیز منتشر نمی شود.

 

با تشدید روند ریزشی بورس در شهریور ماه، بازدهی بورس تهران نیز بعد از 6 ماه مقاومت، رسما وارد فاز منفی شد و بورس تهران به طور متوسط زیان 1.5 درصدی را نصیب همراهان خود کرد.

 

در این ماه حجم و ارزش معاملات نیز به مدد ریزش قیمت ها و بی انگیزگی سهامداران برای داد و ستد بسیار کاهش پیدا کرد و در برخی روزها حجم معاملات به کمتر از 300 میلیون سهم رسید اما ارزش و حجم معاملات به مدد عرضه های بلوکی رشد کرد و از روند منفی آن جلوگیری شد به طوری که در 23 روز معاملاتی شهریور ماه، ارزش و حجم معاملات به ترتیب با رشد 18.5 و 27 درصدی مواجه شد و 12 هزار و 393 میلیون سهم به ارزش 27 هزار و 418 میلیارد ریال داد و ستد شد.

 

در این ماه دفعات معاملات افت 4 درصدی را تجربه کرد و به 644 هزار و 525 دفعه رسید،همچنین تعداد خریداران افت 0.2 درصدی را تجربه کرد و به 199 هزار نفر رسید.

 

 

/ایسنا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.