چرا سهامداران از صندوقهای سرمایهگذاری استقبال نمیکنند؟
عصر بانک؛صندوقهای سرمایهگذاری، نهادهای مالی هستند که در سهام شرکتهای بورسی و انواع اوراق مشارکت سرمایهگذاری کرده و برای افرادی که اطلاعات و فرصت کافی برای فعالیت در بازار سرمایه ندارند، طراحی شدهاند اما عملکرد ضعیف این صندوق ها و بازدهی منفی آنها در برابر افت بورس موجب بی اقبالی سهامداران به این نهاد مالی شده است.
به طوری که همزمان با وضعیت نزولی بورس، صندوقهای سرمایهگذاری نیز روند نزولی در پیش گرفتند و همراهان خود را همانند بورس تهران یا حتی بیشتر متحمل زیان کردند به این دلیل است که ضعف مدیریتی این صندوق ها و همچنین تمایل سرمایهگذاران به حضور کوتاه مدت در بورس و نوسانگیری باعث کاهش حجم و ارزش معاملات آنها شده و برخی از صندوق ها را در تحقق اهداف خود ناتوان کرده است.
در این میان به دلیل افت قیمت سهام شرکتها در بورس تهران، صندوق های سرمایهگذاری در سهام با زیان بیشتری مواجه شدند و در مقابل به دلیل بازدهی بیشتر صندوق های با درآمد ثابت، تمایل افراد به سمت سرمایه گذاری در این صندوق های افزایش پیدا کرده است.
بررسی وضعیت صندوق های سرمایه گذاری حاضر در بورس نشان می دهد که این صندوقها با روند نزولی بورس منفی شدند و اکثرا زیان نصیب همراهان خود کردند؛ به طوری که از میان 90 صندوق فعال در سهام، تنها یک صندوق توانسته بازدهی مثبتی به دست بیاورد و مابقی صندوق ها زیان یک تا 19 درصدی را تجربه کردند.
از میان صندوق های سرمایه گذاری سهام صندوق های دماسنج، فارابی و توسعه صادرات به ترتیب با 19، 11 . 10 درصدی ضعیف ترین عملکرد خود را به نمایش گذاشتند و صندوق بانک اقتصاد نوین با بازدهی 1.4 درصدی تنها صندوق با بازده مثبت در این گروه بوده است.
اما در این میان، صندوق های با درآمد ثابت از وضعیت بهتری برخوردارند؛ به طوری که از میان 41 صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت، تنها دو صندوق نیکوکاری ندای امید و توس ایرانیان با بازدهی منفی مواجه شدند و مابق صندوق های بازدهی 1 تا 2 درصدی را نصیب دارندگان خود کردند و بازدهی بیشتری نسبت به شاخص بورس به دست آوردند.
در این میان صندوق های مختلط نیز از وضعیت مشابهی برخوردار شدند؛ به طوری که از میان 15 صندوق سرمایهگذاری مختلط تنها چهار صندوق امین صبار، مشترک آرمان شهر، نیکوکاری ایتام برکت و صندوق سپهر خبرگان نفت بازدهی مثبت کسب کردند و مابقی صندوق ها زیان 0.7 تا پنج درصدی را کسب کردند که در این میان صندوق توسعه پست بانک بیشترین زیان را به دارندگان خود اختصاص داد و در انتهای جدول این گروه قرار گرفت.
/ایسنا