وعده جدید سیف به فعالان اقتصادی/ طرح فروش اقساطی به شورا می‌رود

بانک مرکزی از طراحی مدل‌هایی برای تخلیه انبارهای کارخانجات از تولیدات داخل به منظور کمک به چرخه تولید با همکاری وزارتخانه‌های صنعت و اقتصاد و همچنین سیستم بانکی خبرداده است.

عصر بانک؛بانک مرکزی در اردیبهشت ماه سال جاری با انتشار اطلاعیه ای تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌های کوچک و متوسط اقتصادی را از اولویت‌های این بانک اعلام کرد. در این رابطه پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی چند روز پیش در نشستی خبری گفته است: 60.7 درصد تسهیلات پرداختی در نظام بانکی طی سال گذشته در حوزه سرمایه در گردش بوده است.

 

در عین حال هر یک از بانک‌ها در اعلام سهم خود در تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی آمارهایی را اعلام می کنند که بر اساس آن، سهم بالایی از تسهیلات پرداختی به این بخش اختصاص یافته است.  

 

با این وجود، بانک مرکزی بر اساس برنامه جدیدی به بانک‌ها اعلام کرده است که از ارائه تسهیلات به پروژه های جدید خودداری کنند، گرچه همچنان تامین نقدینگی تولید و اولویت اصلی تامین سرمایه در گردش است.

 

این در حالی است که اخیرا موضع انباشت تولیدات بنگاه های تولیدی مطرح است و اینکه تولیدات کارخانجات در انبارهای آنها انباشت شده و با کاهش تقاضا مواجه هستند، بر این اساس بانک مرکزی با همکاری وزارت صنعت و وزارت اقتصاد و البته سیستتم بانکی قصد دارد که در این حیطه وارد شود و به واحدهای تولیدی که با چنین مشکلی مواجه هستند، کمک کند.

 

تامین مالی فروش اقساطی تولیدات داخلی

 

در این زمینه طرحی در زیر مجموعه های دولت ارائه شده و بانک مرکزی هم وعده داده است که از ابزارهای سیاست پولی اثر مثبتی در حل این مشکل داشته باشد و در این راستا مدل‌هایی برای خرید محصولات کارخانجات و خالی شدن انبارها و کمک به چرخه تولید طراحی کرده است و قرار است این مدل ها و طرح ها توسط بانک مرکزی به شورای پول و اعتبار برای تصویب ارائه شود.

 

این امر نشان می دهد تامین مالی بانک‌ها برای بخش تولید و در اصل کمک به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی موفقیت آمیز بوده است، اما به دلیل رکود اقتصادی حاکم بر کشور بخش تولید کشور قادر به فروش تولیدات کارخانجات خود نیست و در این بخش هم دوباره بانک‌ها هستند که به کمک تولید خواهند رفت.

 

ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی چند روز پیش ارائه سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی را به‌ عنوان یکی از اولویت‌های مهم برای رونق اقتصادی که در دستور کار دولت است، اعلام کرد و در عین حال در همایش روز گذشته بانکداری اسلامی جهت‌گیری سیاست های اعتباری بانک مرکزی در دولت تدبیر و امید را تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی خواند.

 

وی تصریح کرد: با توجه به رکود اقتصادی در سال‌های گذشته و به منظور فعال‌سازی هرچه سریع‌تر ظرفیت‌های تولیدی موجود، جهت‌گیری کلی سیاست‌های اعتباری بانک مرکزی در دو سال گذشته بر تامین مالی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی متمرکز بوده است.

 

سیاست اعتباری جدید بانک مرکزی

 

حال رئیس شورای پول و اعتبار از طرحی خبر می دهد که قرار است در همین راستا، آن را به زودی به شورای پول و اعتبار ارائه کند. وی مطرح کرده است که بانک مرکزی به دنبال سیاست اعتباری جدیدی است و با توجه به مبنا بودن هدف خروج از رکود که جزء سیاست اعتباری بانک مرکزی است، متمرکز بر سیاست اصلی سال گذشته که تأمین سرمایه در گردش بود، تغییر خواهد کرد.

 

سیف اضافه کرده است: پرداخت سرمایه در گردش به بنگاه‌های تولیدی که خوشبختانه منجر به افزایش تولید شد به دلیل کمبود تقاضا موجب افزایش انباشت کالا در کارخانجات شده است. در همین راستا با همکاری مسئولان وزارت اقتصاد، بانک مرکزی تصمیم گرفت در کنار اولویت سرمایه در گردش برای تأمین مالی فروش اقساطی محصولات داخلی، پیشنهادی را به شورای پول و اعتبار ارائه کند.

 

به هر حال براساس چشم‌انداز سال 94 بانک مرکزی تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌های کوچک و متوسط اقتصادی در اولویت قرار گرفته است، همچنین رئیس کل بانک مرکزی بانک مرکزی در اوایل امسال در راستای بسته حمایت از تولید و تکالیف دولت به بانک مرکزی بابت خروج از رکود و همچنین تأکیدات رئیس جمهور، طی نامه‌ ای به مدیران عامل سیستم بانکی، اولویت در اعطای تسهیلات به بنگاه‌های تولیدی که دارای ظرفیت بلا استفاده بوده و در صورت استمهال و یا تزریق منابع جدید می توانند به ظرفیت مطلوب دست یابند و همچنین طرح‌های نیمه تمام و خصوصاً سرمایه در گردش واحدهای تولیدی از سوی بانک مرکزی به سیستم بانکی را مورد تأکید قرار داد.

 

 

/مهر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.