دخل و خرج نامتوازن «قرضالحسنه» بانکها
عصر بانک؛سید علی اصغر میرمحمد صادقی با بیان اینکه کل مانده تسهیلات پرداختی قرضالحسنه تا پایان خردادماه امسال 327 هزار میلیارد ریال بوده است، اظهارداشت: کل منابع قرضالحسنه بانکها تا پایان خرداد ماه امسال پس از کسر سپرده قانونی 308 هزار میلیارد ریال بوده است.
وی افزود: بنابراین بانکها بیش از منابع قرضالحسنه تسهیلات قرضالحسنه پرداخت کردند و به عبارت دیگر نسبت به تسهیلات قرضالحسنه به منابع قرضالحسنه 106 درصد تا پایان خردادماه امسال بود.
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به رشد منفی 6.6 درصدی سپردههای قرضالحسنه در 5 ماه اول امسال گفت: از ابتدای امسال تا پایان 30 مرداد 267 هزار و 74 نفر تسهیلات قرضالحسنه ازدواج دریافت کرده و اعتبار اختصاص یافته برای آن 8 هزار میلیارد ریال بوده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 555 هزار نفر در صف انتظار برای دریافت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج هستند که حدود 60 هزار نفر آن مربوط به سال گذشته است، البته به نظر میرسد بخش عمده این 60 هزار نفر ناشی از دوگانگی آمارهای بانکها است و افراد زیادی از سال قبل باقی نماندهاند.
میرمحمد صادقی با بیان اینکه بانکها سرفصلهای دیگری برای پرداخت تسهیلات قرضالحسنه دارند، گفت: پرداخت تسهیلات به زندانیان، اشتغال مددجویان سازمان بهزیستی، اشتغال مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، وام خود اشتغالی، مشاغل خانگی، سایر نیازهای ضروری و ودیعه مسکن جزء تکالیفی بوده که بانکها در سال 93 بابت آن 52 هزار میلیارد ریال پرداخت کردهاند. در سال گذشته 39 هزار میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه ازدواج پرداخت شده است.
وی در پاسخ به این سوال که گفته میشود بانکها سپردههای قرض الحسنه را به سرفصل سرمایهگذاری منتقل میکنند، گفت: چنین چیزی تخلف است و بانک نمیتواند سپردههای قرضالحسنه را سرمایهگذاری کند.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در خصوص این شائبه که بانکها بخش عمده منابع قرضالحسنه را به کارکنان خود تسهیلات پرداخت میکنند، اظهارداشت: ما به بانکها تاکید کردیم که باید به کارکنان خود از منابع داخلی و غیر سپردهای تسهیلات قرضالحسنه پرداخت کنند که در حال حاضر بسیاری از بانکها از همین منابع داخلی و غیر قرضالحسنهای به کارکنان خود تسهیلات میپردازند.
/فارس