هتل های فرودگاهی جایزه بهترین طراحی را به خود اختصاص داد

هتل های بین المللی فرودگاهی فرودگاه امام(ره) جایزه بهترین طراحی هتل و اماکن اقامتی سال 2015 جهان را در دو بخش بهترین رستوران فضای اقامتی و بهترین مرکز تندرستی (SPA﴾ به خود اختصاص داد.

عصر بانک؛به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل گروه مالی گردشگری ؛ این مسابقه از سال 2006 هر ساله توسط نشریه معماری داخلی و طراحی Design et Al انگلستان که یکی از محافل شناخته شده معماری جهان محسوب می شود برگزار می گردد که در سال جاری و بر اساس رای عمومی ، تندیس بهترین طراحی در دو بخش ذکر شده به پروژه هتل های فرودگاهی فرودگاه امام خمینی (ره) اختصاص یافت.

 

در مسابقه امسال  که در شهر پورتوفینو ایتالیا برگزار گردید، پروژه هتل های فرودگاهی فرودگاه امام (ره) از میان حدود 600 پروژه معرفی شده به مسابقه بعنوان طرح منتخب هیات داوران در سه زیرشاخه و در سطح جهانی وارد مرحله نهایی شد. معیار این انتخاب بنا به اعلام داوران زیبایی، عملکرد و کارایی از دیدگاه بهره‌برداری و نوآوری طرح بوده است.

گفتنی است پروژه هتل های فرودگاهی فرودگاه امام از میان 168 پروژه راه یافته به مرحله نهایی از جمله سوفیتل، شرایتون، کمپینسکی و حیات رجنسی، فرمونت، آیکون، ریتزکارلتون ریورز، ان اچ و … که تمام آنها در زمره بهترین شرکت های فعال در این زمینه هستند  در دو بخش موفق به کسب مقام اول گردید.

بر اساس این گزارش ، در طراحی این هتل مشترک بودن فضاهای خدماتی و جدا بودن فضاهای عمومی 2 هتل از یکدیگر که تحولی واقعی در طراحی بوده است و به گونه ای استادانه انجام شده است . علاوه بر این طراحی کف ها و بدنه ها در سطوح بزرگ با یک متریال ساده و پرهیز از بکارگیری آرایه های اضافی انجام شده و با توجه به تنوع فضاهای عمومی در هتل، هر بخش به صورت خاص با توجه به عملکرد خود دارای طرح داخلی مختص به خود بوده، اما علی رغم این تنوع طرح بصورت یکپارچه دیده می شود.

نکته مهم دیگری که در طراحی هتل چشمگیر است ،جسارت در بکارگیری نقوش ایرانی و تلفیق آن با لایه های مدرن است.  همچنین عبور از معماری (سفید و سیاه) غالب و بکار بردن رنگ های واضح که در معماری امروز ایران رایج نمی باشد از ویژگی های دیگربه کار رفته در طراحی این پروژه است . 
شیوا آقا بابایی طراح و معمار هتل های فرودگاهی فرودگاه امام (ره) در خصوص این پروژه می گوید: من بعنوان معمار این پروژه دوست دارم این تابلو و اثر را طلوع رنگ بنامم. همیشه طراحی هتل را دوست داشته ام؛ فضایی که مردم با عشق و علاقه در آن عبور و مرور می کنند، پر از حرکت و نشاط، و سرشار از عشق و انرژی است.

وی در ادامه می افزاید: این هتل، اولین هتل فرودگاهی ایران و اولین ساختمانی که قرار است هر فردی در بدو ورود به مملکتم آن را نظاره گر باشد. بنا براین سعی کردم در طراحی این پروژه فارغ از قید و بند و مکاتب خاص، با همه محدودیت های اجرایی، تکنولوژی های ساخت، و دسترسی به مصالح، نقوش ایرانی در مقیاسی بزرگ با نور تلفیق کرده  و نقشی همچون نقش فرش ایرانی در لابلای پوسته هایی با مصالح مدرن با سبک و سیاق جدید پدید آورم.

آقا بابایی خاطر نشان می کند: در طراحی این مجموعه تلاش شده تا با استفاده از رنگهای واضح و شاد ایرانی ارائه دهنده جلوه زیبای طرح ها و نقش های سنتی ایران باشم تا هر بیننده ای در بدو ورود به ایران متوجه زیبایی و تلالو نقش های سنتی ایران شود. 

این گزارش حاکیست : هتل فرودگاه امام در زمینی به مساحت 32000 متر مربع در مقابل ضلع جنوبی ترمینال مسافربری واقع شده است. مساحت زیربنای هتل 55000 متر مربع بوده و دارای 500 اتاق و سوئیت میهمان می باشد.

این پروژه با حمایت بانک گردشگری و به کارفرمایی و سرمایه گذاری شرکت آریازیگورات از شرکت های عضو گروه مالی گردشگری اجرا و راه اندازی شده و پیمانکار طرح و اجرای آن شرکت مهندسین مشاور طرح و آفرینش می باشد که ظرف مدت 4 سال این پروژه عظیم را بصورت طرح و اجرا به ثمر رسانده اند.
کلیه مراحل طراحی و اجرای هتل فرودگاه تحت نظارت اکور که از معتبرترین زنجیره های بهره برداری هتل می باشد انجام شده است و مسئولیت نظارت مقیم این پروژه به عهده شرکت مهندسین مشاور عمران زاوه بوده است.

شایان ذکر است در سال 2014 و 2015 این پروژه در فهرست نامزدهای برگزیده مسابقه معماری داخلی خاورمیانه و آفریقای شمالی بوده و مفتخر به دریافت تقدیرنامه گردیده است. همچنین در بینال ونیز، پروژه هتل فرودگاه جزو طرح‌های برگزیده معماری بوده است که از مورخ پانزدهم اردیبهشت ما تا آذر ماه سال جاری در پاویون ایران در معرض نمایش می باشد.

لازم به ذکر است طرح تبلیغاتی پروژه هتل های فرودگاهی نیز در زمستان سال گذشته به عنوان آگهی برتر منتشر شده در روزنامه های سراسری کشور شناخته و انتخاب شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.