در فصل بهار با کارت بانکی چقدر خرج کردید؟
عصر بانک؛ بر اساس آمار شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت(شاپرک) طی سه ماه ابتدایی سال جاری بیش از 226 هزار میلیارد تومان از طریق کارت پرداخت صورت گرفته است.
این رقم که از طریق سه درگاه موبایل، اینترنت و دستگاه های کارتخوان جابجا شده است نزدیک به 33 درصد در استان تهران و مابقی در سایر استان ها صورت گرفته است. تهرانی ها در سه ماه ابتدای سال بیش از 76 هزار میلیارد تومان با استفاده از کارت هایشان نقل و انتقال مالی انجام داده اند.اما در سایر استان ها در فصل بهار این رقم به بیش از 150 هزار میلیارد تومان رسید.
گفتنی است مبالغ جابجا شده توسط این سه درگاه در ماه خرداد امسال نسبت به ماه قبل تفاوت چندانی نداشته و تنها 9 هزار میلیارد تومان افزایش در مبالغ این تراکنش ها در ماه خرداد ثبت شده است.
از مبلغ 226 هزار میلیارد تومان که تحت نظارت شاپرک در کشور جابجا شده است بیش از 1.134 میلیارد تومان از درگاه موبایل صورت گرفته است. این درگاه که در مقایسه با دو درگاه اینترنت و POS ، همچنان به عنوان درگاهی ناامن برای خرید تلقی می شود، بیش از 12 میلیارد تومان برای تراکنش خرید و نزدیک به 1.121 میلیارد تومان هم برای خرید شارژ و پرداخت قبض مورد انتقال قرار داده است.
در حالی که پرونده کیف پول الکترونیکی همچنان در هاله ای از ابهام قرار داشته و بانک مرکزی اقدام جدیدی در خصوص تکمیل فرآیند ارائه مجوز به متقاضیان انجام نداده است، تراکنش خرید از طریق موبایل موضوعی است که می توان گفت در بازار آشفته پرداخت الکترونیکی توسط برخی شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت به صورت غیر رسمی در حال انجام است.
اما بیشترین مبالغ در فصل بهار از طریق پایانه های فروشگاهی توسط کاربران جابجا شده است. در سه ماهه ابتدایی سال بیش از 112 هزار میلیارد تومان توسط پایانه های فروشگاهی مورد نقل و انتقال قرار گرفته است که از این رقم نزدیک به 3 هزار میلیارد تومان تنها برای پرداخت قبض و خرید شارژ بوده و بیش از 207 هزار میلیارد تومان نیز برای خرید با دستگاه POS منتقل شده است.
تهرانی ها در سه ماهه ابتدای سال با موبایل نزدیک به 1.117 میلیارد تومان جابجایی مالی داشتند. از این رقم نزدیک به 1.106 میلیارد تومان به خرید شارژ و پرداخت قبض اختصاص داشته و حدود 10 میلیارد تومان نیز خرید با موبایل صورت گرفته است.
اما دستگاه های POS تهران در فصل بهار بیش از 67 هزار میلیارد تومان پول جابجا کردند. دستگاه های کارتخوان که در مقایسه با موبایل بیشتر برای پرداخت قبض مورد استفاده قرار می گیرند، در این فصل بیش از 65 هزار میلیارد تومان برای خرید و نزدیک به 1.600 میلیارد تومان نیز برای پرداخت قبض و خرید شارژ از طریق این درگاه نقل و انتقال پول انجام شد.
اینترنت اما همچنان به دلیل معضلات کندی سرعت و عدم دسترسی در تمام مناطق کشور در جایگاه سوم درگاه های پرداخت الکترونیکی قرار دارد. این درگاه در فصل بهار بیش از 7 هزار میلیارد تومان برای خرید و 693 میلیارد تومان برای پرداخت قبض و خرید شارژ جابجا کرده است.
/خبرآنلاین