چشم انداز مسکن در شش ماه آینده/ مسکن ارزان می شود؟
عصر بانک؛ با پایان مذاکرات نفس گیر هستهای فصل جدیدی برای اقتصاد کشور آغاز شده است؛ فصلی که دیگر از انتظارها خبری نیست و حالا همه منتظر تصمیم های دولت برای اداره بهتر اقتصاد هستند.
به گزارش خبرآنلاین؛ از دیروز که خبر توافق منتشر شد،بسیاری از بازارها را تحت تاثیر گذاشت؛ازبازار داخلی گرفته تا بازار خارجی.اولین نشانه های بهبود اقتصاد معمولا سیگنال کاهش قیمت هاست. کاهش ها دیروز ابتدا در بازار ارز اتفاق افتاد و سپس طلا و نفت را تحت تاثیر گذاشت.این کاهش اگرچه برای مردم خوشایند است،اما برای سرمایه گذاران نگران کننده است.البته برخی سرمایه گذاران حالا می خواهند بدانند که فردای بعد از توافق چه اتفاقی خواهد افتاد.کارشناسان توصیه می کنند که این کاهش ها موقتی است و تحت تاثیر جو روانی است.وقتی تب و تاب ها فروکش کند، واقعیت اقتصاد نمایان می شود.
یکی از مهمترین بخش هایی که درباره سرمایه گذاری همواره مورد سئوال قرار می گیرد،مسکن است. بازار مسکن یکی از مهمترین بازارهاست که مردم بیش از هر بازار دیگری درگیر آن هستند و اطلاع از آینده این بازار بیش از هر بخشی طرفدار دارد.
توجه به توصیه های کارشناسان و خبره های بازار می تواند بهترین راهنما به خریداران مسکن باشد.اگرچه با توجه به عرضه محدود و تقاضای بالا توافق هسته ای نمی تواند این بازار را به تعادل برساند اما در بلند مدت رونق سایر بازارها می تواند بازار مسکن را نیز از رکود خارج کند.
باید عجله کنیم؟
کارشناسان می گویند توافق تاثیر چندانی بر قیمت و بازار مسکن ندارد و وضعیت بازار مسکن به رونق کل اقتصاد کشور بستگی دارد؛ اگر رونقی بعد از توافق صورت گیرد، همه بازارها را تحت تاثیر قرار می دهد.
البته برخی از فعالان بازار مسکن هم نظر دیگری دارند.علیرضا قهاری، دبیر انجمن انبوهسازان مسکن استان تهران معتقد است اگر پیش از توفق خرید و فروشها رونق میگرفت، شرایط بازار مسکن بهتر بود.معمولا متقاضیان مسکن موقعی وارد بازار میشوند که مسکن شروع به افزایش قیمت کرده اما در حال حاضر که مسکن هنوز در رکود است و با قیمت کمی عرضه میشود بازهم خریداران دست روی دست گذاشتند و بازار در رکود است.
از دیروز خیلی ها توصیه می کنند که برای خرید مسکن عجله نکنید! واقعیت این است که از دیروز هیچ اتفاقی در بازار مسکن نیفتاده.نه تسهیلاتی پرداخت شده که عرضه و تقاضای بازار را متعادل کند و نه در حوزه مصالح ساختمانی کاهش قیمتی مشاهده شده،پس این بازار هنوز فرصت دارد که به توافق واکنش نشان بدهد.
مشاوران املاک هم می گویند بعید است پس از اعلام توافق معاملات مسکن رونق شدید بگیرد؛فعلا رکود حاکم است.اگرچه در کوتاه مدت شاید قدرت چانهزنی خریداران کم شود و برخی از فروشندگان هم میزان عرضه را کاهش میدهند.اما تجربه نشان داده که واکنشهای هیجانی بازار مسکن را تکان نخواهد داد.
حتی میزان اجارهبها هم تحت تاثیر تصمیم های دولت در حوزه بانکی است که در سال جاری بعید به نظر می رسد که دولت مجددا نسبت به کاهش نرخ سود بانکی اقدامی انجام دهد.
کی بخریم؟
خبره های بازار مسکن می گویند تجربه نشان داده که بهترین زمان برای خرید خانه شش ماه دوم سال است .با اعلام توافق روز گذشت و تا زمانی که مفاد توافق بر چارچوب ها بنشیند و به امضای طرفین برسد و مهمتر از همه تحریم ها برداشته شود،زمان زیادی در پیش داریم.پس فعلا منتظر معجزه در بازار مسکن نباشید.آنها توصیه می کنند کسانی که برای خرید خانه عجله دارند، بهتر است صبر کنند.
کارشناسان اقتصادی می گویند اگر تحریم ها برداشته شودو اقتصاد از رکود خارج شود،باز هم شاهد کاهش نرخ تورم خواهیم بود و با کاهش نرخ تورم دولت ناچار است نرخ سود بانکی را کاهش دهد،درنتیجه در بلند مدت قدرت خرید مردم برای خرید مسکن افزایش می یابد.اما این به معنی ارزان شدن مسکن نیست.