صنایع کشور به چقدر تسهیلات نیاز دارند؟

تأمین سرمایه در گردش طی سال های اخیر به یکی از بزرگترین دغدغه ها و مشکلات صنایع کشور تبدیل شده است. این مشکل در حالی همچنان ادامه دارد که اعداد مختلفی برای کل نیاز بخش صنعت به تسهیلات بانکی اعلام می شود.

عصر بانک؛بیش از سه ماه از آغاز سال 94 می گذرد و آمارهای مختلفی از رشد اقتصادی کشور و سهم بخش صنعت و معدن در این رشد منتشر شده است. با این وجود اما وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنان از وضعیت وخیم بنگاه های کوچک نگران است و در نامه ای به رئیس کل بانک مرکزی برای نجات این بنگاه ها کمک فوری طلبیده است.

 

اغلب تولیدات صنعتی طی این چند سال  با اعداد و شاخص های منفی مواجه شدند و در این میان برخی واحدهای صنعتی به علت ناتوانی در تأمین نقدینگی و عدم تأمین مالی مجبور به تعطیلی واحد یا کاهش میزان تولید شدند.

 

در این بخش واحدهای صنعتی کوچک جزو آسیب دیده ترین حوزه‌ها بحساب می آیند؛ صنایع کوچک درپی آزاد شدن قیمت حامل‌های انرژی، عدم تزریق یارانه تولید، افزایش قیمت ارز و رکود بازار با چالش های متعددی روبه‌رو شدند و ادامه فعالیت برای اکثر آنها غیرممکن شد.

 

دولت یازدهم از ابتدا فعالیت خود را بر حمایت صنایع کوچک متمرکز کرد و توانست طی 22 ماه  بیش از هزار و 450 واحد تولیدی تعطیل شده مستقر در شهرک‌های صنعتی را مجدداً راه‌اندازی کند. با برگشت این واحد‌ها و حمایت از صنایع بزرگ رشد کل بخش صنعت و معدن از منفی 4/6 درصد به 6/3 درصد در سال گذشته رسید.

 

واحدهای صنعتی به چقدر سرمایه در گردش نیاز دارند؟

 

یکی از نیازهای ضروری صنعت کشور  در حال حاضر، تأمین سرمایه در گردش است و هر گونه تأخیر در تزریق آن حیات حوزه‌های صنعتی را با چالش مواجه می‌کند. سال 92 سرمایه در گردش مورد نیاز واحد‌های صنعتی 154 هزار میلیارد تومان بود، اما به علت رکود، تحریم و فشارهایی که بر این بخش وارد شد تولیدکنندگان نتوانستند از محل فروش خود درآمد زایی خوبی داشته باشند.

 

حال در شرایطی که گفته می‌شود از رکود خارج و می‌خواهیم وارد رونق اقتصادی شویم واحد‌های صنعتی به 350 هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز دارند.این در حالی است که سال گذشته رقم مذکور حدود 216 هزار میلیارد تومان بود البته کارشناسان معتقدند رشد این عدد به منزله توسعه فعالیت‌های صنعتی است و اینکه واحدهایی که سال‌های گذشته از مدار تولید خارج شده بودند در سال جاری با بهبود شرایط احیا می‌شوند.

 

تسهیلات بانکی مورد نیاز بخش صنعت و معدن در سال 92 و 93 به ترتیب 108 و 150 هزار میلیارد تومان بود که این عدد برای سال جاری 175‌هزار میلیارد تومان براورد می شود. گذری بر میزان تسهیلات ارائه شده توسط بانک‌ها و مؤسسات مالی از سال 90 نشان می‌دهد که سهم صنعت و معدن تا سال 93 بین 32 تا 30 درصد بوده است.

 

در شرایطی بخش صنعت و معدن از تسهیلات بانکی سهمی 30 درصدی داشتند که وزیر صنعت معتقد است برای آنکه واحدهای صنعتی بتوانند فعالیت‌های خود را توسعه دهند این عدد باید به 50 درصد برسد.در این میان سهم حوزه خدمات از تسهیلات بانکی از 31‌درصد سال 90 به 37 درصد در سال گذشته رسیده است.

 

 

/خبرآنلاین

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.