ایجاد کیف پول آفلاین با رمز ارز ملی دارای پشتوانه ریال

عصر بانک؛به گزارش روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی، علی میرزایی اسکویی مدیرعامل شرکت سیتکس عصر امروز در میزگرد چرا انقلاب؟ چرا بلاکچین؟ گفت: در سال 2030 ابرکامپیوترها وارد چرخه زندگی انسانها با ظرفیت پردازشی بالایی میشوند، زمانی که ساتوشی ناکاماتو بلاکچین را معرفی کرد، پاسخ مطلق سوالات را نداد و بسیاری ابهامات در خصوص آن وجود دارد.
وی ادامه داد: فناوری بلاکچین مقدمهای برای توزیع قدرت است و صرفا در حوزه مالی و بانکی کاربرد ندارد و در سایر حورهها میتواند یک راهکار زیرساختی باشد. مدیرعامل سیتکس تاکید کرد: بلاکچین یک شروع زیرساختی است که ایده ای مبتنی بر این فناوری ایجاد خواهند شد و همه این مسئله باعث میشود تا بلاکچین یک انقلاب باشد.
میرزایی خاطر نشان کرد: تمامی انقلابها بر علیه کسانی است که قصد ندارند تا تعییر کنند؛ همانطور که دکتر دیواندری تاکید کردند بلاکچین یک فرصت بسیار خوب است. وی تاکید کرد: رمز ارز ملی قرار نیست جای بیت کوین را بگیرد یا تحریمها را دور بزند و تمامی مشکلات کشور را حل کند، اما اجرای درست آن به نفع کشور خواهد بود.
ایجاد کیف پول آفلاین با رمز ارز ملی دارای پشتوانه ریال
نوش آفرین مومن واقفی، معاون امنیت شرکت خدمات انفورماتیک نیز در میزگرد چرا انقلاب؟ چرا بلاک چین؟ با اشاره به انقلاب بلاکچین و نگاهها به این فناوری گفت: انقلابها میتوانند دستاوردهای بد یا خوبی داشته باشند و از سویی میتواند دستاوردهای خوب را از بین ببرند و انقلاب بلاکچین نیز از همین دسته از انقلابهاست که میتواند ضربهای وارد کند یا چالش ها را برطرف کند.
وی افزود: فناوری بلاکچین، انقلاب اشیا است که از ترکیب اینترنت اشیا و هوش مصنوعی ایجاد میشود و در هوشمند سازی تحولی بزرگ را به دنبال دارد. معاون امنیت شرکت خدمات انفورماتیک خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم واقع بینانه با بلاکچین برخورد کنیم، میتوانیم از مزایای فناوری زنجیره بلوک استفاده کنیم و امیدوارم ما بتوانیم از آن استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: هاروارد معتقد است در 10 سال آینده، فناوری بلاکچین دستاوردهای خوبی را به دنبال داشته باشد؛ بانکهای مرکزی، غولهای فناوری و شرکتهای نوپا به دنبال بهرهگیری از این فناوری هستند که نشان میدهد تا علاقهای فراگیر از سوی کسب و کارها و رگولاتورها به این فناوری وجود دارد.
مومن واقفی با بیان اینکه احراز هویت از دستاوردهای اصلی فناوری بلاکچین است، اظهار داشت: ایجاد پروتوتایپ برای بررسی رمز ارزها است و بسیاری از بانکهای مرکزی از جمله بانک مرکزی ایران برای تحقیق و بررسی درباره کاربردهای آن اقداماتی انجام داده است.
وی با اشاره به رمز ارز ملی افزود: رمز ارز ملی با پشتوانه ریال میتواند در نهایت به ایجاد یک کیف پول آفلاین منجر شود تا مشکلات چاپ اسکناس با توجه به محدودیتها را خنثی کرد.
رونمایی از سامانه تامین مالی جمعی بر بستر بلاکچین در 22 بهمن ماه
بهرنگ صادقی، مدیر توسعه تکنولوزی شرکت فرابورس ایران نیز درباره فرآیند خلق ثروت گفت: برای تولید ثروت باید یک شبکه به صورت هماهنگ، فعالیت انجام دهد؛ اعتقاد دارم ثروت از جا به جایی کالا، ثروت و داده تولید میشود.
وی با اشاره به دستورالعملها و شرایط پذیرش تکنولوژیها گفت: تکنولوژی باید مورد قبول مسائل شرعی باشد و در عین حال تراکنشها قابل ردگیری شود چرا که نیاز حاکمیت به شمار میرود؛ از سویی دیگر این فناوری بتواند اطمینان دهد تا جعلی در شبکه بخصوص در شبکههای مالی با توجه به اهمیت بالا ایجاد نشود، میتواند در تولید ثروت موفق باشد که در بلاکچین شاهد آن هستیم و فناوری زنجیره بلوک میتواند در کشور به موفقیت دست پیدا کند.
مدیر توسعه تکنولوزی شرکت فرابورس ایران با بیا این که فناوری زنجیره بلوک کاربردهای متعددی دارد، گفت: فناوری بلاکچین نیامده تا همه چیز را از بین ببرد یا زیرساختها را دچار تغییراتی اساسی کند بلکه با پیدایش قراردادهای هوشمند و اثبات قراردادها شاهد افزایش شفافیت هستیم و بلاکچین میتواند کاربردهایی متعدد در زمینه بازارهای مالی داشته باشد.
صادقی تاکید کرد: بستر تامین مالی جمعی مبتنی بر فناوری بلاک چین در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب، 22بهمن ماه رونمایی خواهد شد؛ خوشبختانه با توافق سه وزیر توکنهای تامین مالی جمعی از ثبت در سازمان بورس معاف خواهند بود تا در روند تامین مالی تسهیل شود. وی تاکید کرد: اعتقاد دارم در استفاده از فناوری بلاکچین در بسیاری از کشورها جلوتر هستیم و ایران از جایگاه مناسبی برخوردار است.
همچنین سعید خوشبخت؛ مدیر توسعه و نوآوری شرکت آریا تک در میزگرد چرا انقلاب؟ چرا بلاک چین؟ گفت: تمرین زیادی برای مدل تعامل رقابت وجود ندارد و این که با چه راهکاری می شود این موضوع را اجرایی کرد بسیار مهم است.
وی تصریح کرد :فناوری بلاک چین یک دوگانه عجیب را به وجود آورده به خصوص در حوزه بورس که به سونامی تشبیه می شود که علاقمندی به قانون گریزی و نیاز به یک قانون برای فعالیت در این بخش است.
در ادامه این جلسه، محمد جواد صمدی-مدیر عامل شرکت زنجیره بلوک پارس در این میزگرد، گفت: در فناوری بلاک چین و دفتر کل توزیع شده قرار است شکل بازار پول و سرمایه تغییر کند, از این رو انقلاب بلاک چین فضایی ایجاد می کند که بدون اعتماد به یکدیگر قرار است به هم اعتماد کنیم که این اتفاق اگر بیفتند با تغییر ساختار بازار، نقش بانک و نهادهای مالی را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی اظهار داشت: در فضای بلاک چین چند اصل وجود دارد و آقای ساتوشی ناکاماتو با تعریف دفتر کل توزیع شده اجزایی را برای انجام فرآیندهای مالی بدون حضور نهاد واسط مرکزی را فراهم کرد.
صمدی تصریح کرد: پایبندی به مفاهیم بلاک چین نیازمند تمرین جمعی است. از این رو دسترسی به اطلاعات و بهره گیری از ظرفیت های بلاک چین نیازمند تمرین کار گروهی در کشور است.
وی با اشاره به این که در فضای بلاک چین واقعیتی در خصوص انجام کارهای گروهی و مشترک وجود دارد، یادآور شد: کار مشترک و گروهی انجام دادن به معنای کنار گذاشتن رقابت نیست.
صمدی در مورد فضای هیجانی فناوری بلاک چین گفت: دو دسته از افراد در فضای بلاک چین اظهار نظر می کنند که دسته آن را ابزاری جدید ارزیابی میکنند و عده آن را بیت کوین می دانند در حالی که به عقیده من این موضوع را به صورت صفر و یک نمیتوان ارزیابی کرد.
وی یادآور شد: فعالیت در فضای بلاک چین باید مسئله محور دنبال شود و باید در موضوعاتی از این فناوری استفاده شود که آن موضوع با دیگر راهکارها قابل حل نباشد.
صمدی با بیان این که با کمبود متخصص در حوزه فناوری مواجه هستیم، گفت: بلاک چین در حوزه فناوری اطلاعات تمام راه حل نیست و باید به دنبال راه حل های دیگر نیز در این بخش باشیم.
امیر غیاثوند- مشاور شرکت داده کاوان هوشمند توسن نیز در این میزگرد در پاسخ به این پرسش که بلاک چین در واقع میتواند ایجاد شفافیت کند، اظهار داشت: بلاک چین بستری برای صدور پول ارزهای رمزپایه با دفتر کل توزیع شده را انجام میدهد که از جمله کارهای حکومتی است.
وی تصریح کرد: این موضوع که در بلاک چین برای افراد میخواهیم هویت قائل شویم یا خیر ؟ یکی از مسائل مهم در این بخش است که اگر نخواهیم هویت برای افراد قائل شویم این موضوع منجربه ایجاد یکسری از چالش ها می شود و زمینه برای انجام کارهای خلاف ایجاد میکند.
وی، داشتن هویت مجهول در بستر بلاک چین را یکی از بهترین ابزارها برای خلاف کاران عنوان و خاطرنشان کرد: مسائل هویت در فناوری بلاک چین مشکلاتی ایجاد خواهد کرد ولی اگر هر فردی با هویت خود در بستر بلاک چین فعالیت کند، این مشکل برطرف میشود اما بحث محرمانگی اطلاعات نیز در این بستر مطرح است که باید مورد توجه قرار گیرد.
غیاثوند یادآور شد: وقتی که هویت افراد در بستر بلاک چین مشخص باشد به طور قطع موجب افزایش شفافیت می شود .
وی خاطر نشان کرد: من عقیده دارم بلاک چین یک ابزار است که بعضی وقت ها نیز متولی مشخصی ندارد و اگر افراد در آن هویت مشخص داشته باشند اما متولی مشخصی نداشته باشد اجرای قوانین در آن با مشکل مواجه خواهد شد.