مراسم افتتاحیه مرکز نوآوری گروه بهسازان فردا

این مرکز ایده‌های نوآورانه برپایه تحولات فناوری مالی و بانکی و نیازهای توسعه‌ای کسب‌وکار گروه فناوران هوشمند بهسازان فردا را جذب می‌کند.

به گزارش عصر بانک؛ مرکز نوآوری پل وینو دیروز 22 دی 1397 مصادف با ولادت حضرت زینب (س) با حضور جمعی از مدیران ارشد بانک ملت، هلدینگ بهسازان فردا و شرکت‌های زیرمجموعه و با حضور گروهی از پیشکسوتان و صاحب‌نظران حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و صنعت بانکی افتتاح شد.

 

این مرکز، به نام مرکز نوآوری پل وینو به منظور کمک به شکل‌گیری و توسعه پایدار فعالیت‌های نوآورانه در گروه فناوران هوشمند بهسازان فردا که همان هلدینگ فناوری اطلاعات بانک ملت است، تشکیل شده است. پل وینو در جهت همگامی شرکت‌های زیرمجموعه گروه فناوران هوشمند بهسازان فردا با تحولات کسب‌و‌کار و فناوری مالی، بسترسازی برای شکوفایی و تجاری‌سازی نوآوری ها، توسعه خدمات و محصولات و کاربردی نمودن دانش از طریق ارائه کمک‌های تخصصی، حمایت‌های مالی و پشتیبانی به صاحبان ایده نوآورانه قدم بر می‌دارد. پل وینو افرادی را که صاحب ایده نوآورانه در زمینه فناوری‌ها و کسب‌وکار مالی و بانکی هستند شناسایی و جذب می‌نماید.

 

در ابتدای این برنامه، شالباف، معاون توسعه کسب‌وکار مرکز نوآوری پل‌وینو ضمن خیر مقدم به حضار گفت: در سال گذشته طرحی مبنی بر ایجاد مرکز نوآوری به صورت متمرکز مطرح شد که خوشبختانه مورد استقبال مجموعه مدیران قرار گرفت و از همان زمان کار اجرایی مجموعه آغاز شد و یکی از فعالیت‌هایی که بصورت متمرکز از حدود دو ماه گذشته اتفاق افتاد، تجهیز و آماده‌سازی این مکان است که توسط بانک ملت در اختیار ما قرار گرفت.

 

وی در ادامه با اشاره به نوآوری و ضرورت آن گفت: ما در آغاز راه هستیم و یکی از بحث‌های اساسی در این راستا این است که بتوانیم زیرساخت‌ها و شرایطی را ایجاد کنیم که شرکت‌های مجموعه‌ی هلدینگ در اولویت اول ما باشند و سایر شرکا بتوانند در یک چهارچوب و اکوسیستمی که ایجاد می‌شود از ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود در کشور حداکثر استفاده را برای حل مسائل، نگاه به آینده و کسب موقعیت‌های بهتر در کسب‌وکار داشته باشند.

 

شالباف تصریح کرد: یکی از فعالیت‌هایی که در این راستا انجام شد، شناسایی افراد مستعد و توانمندی است که بتوانند در این حوزه فعالیت کنند و به دلیل ویژگی‌هایی که این افراد دارند، این کار بسیار پیچیده و مشکل است و به همین دلیل براساس ارزیابی‌ها و بررسی‌هایی که انجام دادیم، از حدود دوماه قبل فراخوانی را در مجموعه‌های دانشگاه‌های کشور اعلام کردیم و حدود 200 نفر از علاقه‌مندان با توجه به چهارچوب‌های تعریف شده ثبت نام کردند و از آن تعداد 100 نفر انتخاب شدند که با آنها به صورت تخصصی مصاحبه صورت گرفت و از بین این 100 نفر 33 نفر انتخاب شدند که حدود 23 نفر از آنها در جمع ما حضور دارند. تاکنون حمایت از چند طرح نوآورانه توسط مرکز کلید خورده و امروز شاهد افتتاح اولین رویداد کارآموزی پل‌وینو با نام سبکاد 1 بودیم.

 

در ادامه حکیم جوادی، مدیرعامل هلدینگ بهسازان فردا گفت: واقعیت این است ما در صنعتی مشغول به فعالیت هستیم که جزو 6 صنعت پایدار دنیا است. زیرا بیش از 90% خانوارها و افراد در در کشورهای بخصوص پیشرفته با بانک‌ها سروکار دارند و تا زمانی که بانک وجود دارد وجود پایداری در این حوزه احساس می‌شود. اما تازه واردهایی در قالب فین‌تک‌ها یا مجموعه‌های استارتاپی شناخته شده‌اند که باعث شده بانک‌ها بخصوص بانک‌های سنتی احساس خطر کنند و به تبع آن به بحث‌های نوآورانه و خلاقانه وارد شدند.

 

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر تقریبا همه‌ی شرکت‌های ما جزء شرکت‌های دانش‌بنیان مورد تایید معاونت علمی هستند، ما برای همه 9 شرکت هلدینگ بهسازان ضرب العجل قرار دادیم تا دانش‌بنیان شوند، برای ایجاد مراکز نوآوری نیز برای آنها برنامه‌ریزی کردیم و اولین استارت‌آپ‌فکتوری را با سرمایه‌گذاری به‌پرداخت در دانشگاه امیرکبیر ایجاد کردیم. از طرفی هم در هر کدام از شرکت‌ها برای اینکه وارد حوزه‌ی نوآوری و ایجاد مراکز نوآوری در مجموعه‌های خودشان شوند، برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته است و در دانشگاه تربیت مدرس مجموعه‌ای با این منظور ایجاد شده است که امیدواریم شاهد اتفاقات خوبی در این مجموعه باشیم.

 

در انتهای رونمایی از مرکز پل‌وینو مرتضی نجف، معاون فناوری اطلاعات بانک ملت و رئیس هیئت مدیره‌ی گروه بهسازان فردا اظهار کرد: مرکز نوآوری از سالها قبل در حوزه‌ی ما وجود داشته است، ما در IT نیروهای بسیار ارزنده‌ای داریم که تعدادی از آنها در این جمع حضور دارند. اگر ما بتوانیم این حوزه‌ی بسیار مهم را با گرایش‌های کسب و کار درآمیزیم بشدت می‌تواند در رفع نیازهای مردم پاسخگو باشیم. گروه IT بانک ملت با استفاده از تجربیاتی که مدیران در کنار مردم در بانک بدست آورند این مرکز نواوری و خلاقیت کسب و کار را توسعه داده است.  به همین دلیل فراهم‌سازی مکان و امکانات و تجهیزات این مرکز برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود و سعی داشته‌ایم تا اندازه ممکن فعالیت‌های بروکراتیک را کم کنیم.

 

وی افزود: ما با در نظر گرفتن ظرفیت‌های داخلی کشور، زیرساخت‌ها، قوانین و نیازهای جامعه باید تشخیص دهیم که با کدام نوآوری می‌توانیم مطالعه‌ی تطبیقی خوبی را ارائه دهیم. ما در سبک بانکداری و کسب‌وکار چندین مرحله از دنیا عقب هستیم و در واقع هنوز بانکداری سنتی داریم و حتی بانکداری جامع نداریم. وقتی وارد بانکداری جامع می‌شویم یک‌سری دیتا وجود دارند که مانند طلای نابند و می‌توانیم از آنها در کسب‌و کارها استفاده کنیم. بنابراین امری که بسیار مهم است تربیت نیروی انسانی است که در دانشگاه‌ها این امر به خوبی صورت می‌گیرد ولی چون هنوز موفق به پیاده‌سازی تلفیق فضای کسب‌وکار و IT نشده‌ایم، متاسفانه نیروهای جوان ما نمی‌توانند فعالیت کنند و سراسیمه از کشور خارج می‌شوند.بنابراین تصمیم گرفته‌ایم که با دانشگاه‌ها و سایر سازمان‌ها و اپراتورها مشارکت کنیم و باهم یک جمع هدفمند را برای طراحی مدل‌های کسب وکار با فعالیت و نوآوری ایجاد کنیم.

 

معاون فناوری اطلاعات بانک ملت تصریح کرد: در حال حاضر بانک ملت در خاورمیانه دارای جایگاه برتر است، ولی فقط یک بانک نمی‌تواند مدل کسب وکار را عوض کند. دانشگاه‌ها، قوانین، بانک مرکزی و وزارتخانه‌ها نیز باید کمک کند. زیرا زمانیکه فین‌تک‌ها و استارتاپ‌ها را توسعه دهیم ولی قوانینی برای آنها  وجود نداشته باشد، نمی‌توانیم تخلفاتی را که در آنها رخ می‌دهد را مدیریت کنیم. از این رو امیدواریم که با قوانینی که وضع می‌شود سرعت ما را در این مسیر بیشتر کند.

 

مرتضی نجف در انتها خاطر نشان کرد: ما باید بتوانیم شرکتی مانند مایکروسافت ایجاد کنیم زیرا ما در ایران از نظر نرم‌افزاری قوی هستیم و نرم‌افزارهای بانکداری ما، از بسیاری بانک‌های اروپایی بالاتر است. بر فرض مثال ما در حال حاضر رمز پویا و رمز لحظه‌ای داریم. در آخر خواهشی از دوستان خود دارم که 1) به جوانان و دانشجوها اعتماد کنیم زیرا این جوانان هستند که می-توانند تحول ایجاد کند و تحول از تغییر عمیق‌تر است و 2) از اساتید دانشگاه‌ها کمک بگیریم زیرا این اساتید هستند که می‌توانند جوانان را کنار هم با توجه به علم روز دنیا هماهنگ کنند و نیازهای آنها را در این زمینه برطرف کنند. همچنین این قول را می‌دهم که اگر کسی با ایده‌ی نوآورانه سمت ما بیاید بدون دغدغه‌ی هزینه‌های مالی می‌تواند به آقای شالباف مراجعه کند و توضیحاتی را درباره‌ی طرح خود بدهد و در جلسه‌ای از طرح خود دفاع کند و در صورتی که پذیرفته شد در جهت عملی شدن آن طرح از آنها حمایت خواهیم کرد.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.