سقف ساتنا و پایا در شعب، موبایل بانک و اینترنت بانک
سقف ساتنا و پایا در شعب بانکی، موبایل بانک و اینترنت بانک چقدر است؟ ما در ادامه ضمن معرفی این سامانه های تسویه و پرداخت، سقف آنها را بررسی میکنیم:
سامانه ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آنی)
سامانه ساتنا به منظور انتقال وجه کلان مبتنی بر حساب در شبکه بانکی کشور ایجاد گردیده است. ساتنا جایگزینی برای چک های رمزدار بین بانکی است.
مشتریان دارای حساب نزد بانک میتوانند فرم تقاضای انتقال وجه از طریق ساتنا را با ذکر نام بانک گیرنده، شماره حساب گیرنده (شماره شبای مقصد) و نام دریافت کننده وجه تکمیل نمایند و بانک پس از تامین و واریز وجه توسط مشتری، دستور پرداخت را به ساتنا صادر می نماید . براساس دستور پرداخت صادره، وجه به صورت الکترونیکی به بانک گیرنده وجه منتقل و وجه مورد نظر به حساب ذینفع واریز می گردد.
در حال حاضر از طریق ساتنا میتوان مبالغ بالای 15 میلیون تومان را به هر حسابی در هر بانک دیگری به صورت الکترونیکی منتقل نمود.
نقاط دسترسی به سرویس ساتنا
– شعب بانک: تراکنش های حضوری ساتنا روزانه حداکثر یک میلیارد تومان (بیشتر از یک میلیارد مستلزم ارایه اسناد مثبته) و حداقل 15میلیون تومان.
– اینترنت بانک حداکثر انتقال وجه 50 میلیون تومان
سامانه پایا
پایا زیرساخت اصلی مبادلات پولی بین بانکی حسابی انبوه به شمار می رود. در دستور پرداخت پایا امکان انتقال الکترونیک وجوه خرد مبتنی بر حساب بین بانک ها برای مشتریان فراهم می باشد.
نقاط دسترسی به سرویس پایا
– شعبه: حداکثر انتقال وجه 50 میلیون تومان
– اینترنت بانک: حداکثر انتقال وجه 60 میلیون تومان (طی چهار تراکنش 15 میلیون تومانی)
– موبایل بانک: حداکثر انتقال وجه 15 میلیون تومان ( به درخواست کاربر تا 50 میلیون تومان)
نکات قابل توجه در خصوص دستور پرداخت بین بانکی پایا
– صادر کننده دستور پرداخت می بایست نزد یکی از شعب بانک دارای حساب باشد.کلیه حساب های قرض الحسنه پس انداز، قرض الحسنه جاری(اعم از سحر و عادی)، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت و حساب های کارت قابل پذیرش می باشد.
– ارائه شبای مقصد توسط مشتری درخواست کننده دستور پرداخت بین بانکی پایا ضروری می باشد.
– دستور پرداخت بین بانکی پایای صادره به تاریخ روز، ظرف همان روز جهت واریز به حساب ذینفع به بانک مقصد ارسال می شود.
– دستور پرداخت های بین بانکی پایا محدودیت جغرافیایی نداشته و در تهران و شهرستان ها و یا بین شهرهای مختلف کشور، در تاریخ سر رسید با یک سرعت ارسال می شود.
– در حال حاضر خدمات دستور پرداخت بین بانکی پایا رایگان بوده و هیچگونه کارمزدی از مشتریان بابت صدور آن دریافت نمی شود.
– استرداد وجه مورد انتقال پس از دستور پرداخت و صدور اسناد مربوطه به هیچ وجه امکان پذیر نمی باشد.
– دستور پرداخت صادر شده پس از پذیرش آن توسط بانک قطعی و غیر قابل برگشت بوده و بانک متعهد است در تاریخ درخواست شده توسط مشتری (تاریخ موثر) وجه را به بانک ذینفع ارسال نماید.
تسویه ساتنا و پایا
حوالههای پایا، به صورت نرمال در دو سیکل در طول شبانه روز تسویه میشود. در نتیجه انتقال وجه از این روش آنی نیست.
انتقالات سامانه «پایا» برای دستور پرداختهای مشتریان در روزهای غیر تعطیل رسمی دو بار در روز و در سیکل های 3:45 بامداد و 15:45 پردازش و برای اعمال نتیجه به بانکها ارسال خواهد شد.
سقف ساتنا و پایا
پس همانطور که گفته شد، حداکثر سقف انتقال وجه از یک حساب در محیط اینترنت و موبایل از طریق ساتنا 50 میلیون تومان و در شعب تا 1 میلیارد تومان و بیشتر، بدون محدودیت (با ارائه اسناد مثبته) است. همچنین حداکثر انتقال وجه پایا در شعب 50 میلیون تومان، در اینترنت بانک، 60 میلیون تومان (طی چهار تراکنش 15 میلیون تومانی) و در موبایل بانک حداکثر انتقال وجه 15 میلیون تومان است.