مدیر عامل بانک توسعه صادرات: کانال‌های جایگزین سوئیفت در داخل مشخص شد

مدیر عامل بانک توسعه صادرات در نشست خبری (19 بهمن 98) خود با اصحاب رسانه، با بیان اینکه منابع ناشی از تحریم‌ها بلوکه نشد، افزود: کانال‌های جایگزین سوئیفت در بانک ایجاد شده و از آنها برای تعامل با بانک‌های کارگزار استفاده می‌کنیم.
.
صالح آبادی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره صادرات به عراق گفت: از طریق کارگزاران بانک توسعه در عراق می‌توانیم اگر فردی دینار عراق دارد به کارگزار ما مراجعه کرده و دینار را تحویل دهد و از طریق حواله در کشور دیگری دریافت کند؛ همچنین اگر می خواهد ریال دریافت کند می‌تواند دینار را تحویل داده و معادل ریالی را در تهران دریافت کند.
.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره به انتشار اوراق گام (گواهی اعتبار مولد) گفت: عرضه این اوراق در بانک‌های ملی، ملت، صادرات و تجارت آغاز شد و ما نیز جزو بانک‌های متقاضی بودیم. بانک مرکزی به 12 بانک در مرحله ابتدا اجازه داده آغاز کنند و شروع آن با 4 بانک بوده است. این اوراق می‌تواند ابزاری برای تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی بدون درگیر شدن منابع بانک باشد.

صالح‌آبادی معتقد است اگر ارز صادرکنندگان به چرخه اقتصادی کشور بازگردد و در بخش تقاضا کنترل‌های لازم را داشته باشیم که ارز برای واردات کالاهای غیرضروری اختصاص نیابد، ارز غیرنفتی کفاف کل واردات کشور را خواهد داد.

وی اولویت اول واردات کشور را مواد اولیه کارخانه های موجود، مواد دارویی، مواد غذایی و تجهیزات پزشکی دانست و گفت: این باعث می شود کارخانجات در ظرفیت مناسب تولید داشته باشیند و اشتغال کشور در سطح مناسب حفظ شود.

صالح‌آبادی با اشاره به اتصال سامانه‌های ثبت سفارش به یکدیگر گفت: اکنون هیچ محدودیت اسکناسی نداریم و در بخش حواله نیز عرضه و تقاضا در وضعیت متعادلی است.

او همچنین گفت: در سال 98 مراقبت از مشتریان در شرایط تحریم را مورد توجه قرار دادیم و حمایت های اعتباری، ارزی و بین‌المللی و ارائه خدمات بانکداری دیجیتال جزو محورهای مد نظر بود.

این مقام مسئول تاکید کرد: بانک توسعه صادرات به دلیل تحریم، مستقیم نمی‌تواند ضمانت نامه ارزی از طریق بانک‌های خارجی صادر کند؛ اگر کارفرمایان خارجی ضمانت نامه ما را مستقیما بپذیرند می‌توانیم به صورت نامحدود ضمانت نامه صادر کنیم که البته برخی کارگزاران خارجی این ضمانت نامه را مستقیم می پذیرند.

وی با اشاره به اولویت‌های بانک توسعه صادرات گفت: تامین سرمایه در گردش بنگاه‌های صادراتی را در این سال پیگیری کردیم؛ تا پایان سال نیز دو پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات با اشاره به اینکه  اعطای تسهیلات صادراتی با حداقل نرخ سود نیز اولویت دیگری این بانک است، گفت:  منابع بانک توسعه صادرات بین 16 تا 18 درصد در اختیار صادرکنندگان قرار می گیرد و اگر صادرکننده ای نمونه باشد و سابقه اعتباری خوبی داشته باشد میانگین نرخ 16 و مشتری عادی 18 درصد است.
صالح‌آبادی با بیان اینکه منابع صندوق توسعه ملی نیز با نرخ 11 درصد در اختیار صادرکنندگان قرار می‌گیرد، افزود: در بسته صادرات غیر نفتی، بانک و صندوق منابع خود را با یکدیگر تلفیق کرده و با میانگین 14.5 درصد به صادرکنندگان پرداخت می شود.
وی با اشاره به ابلاغ بسته صادرات غیرنفتی گفت: صندوق توسعه ملی 500 میلیارد تومان در بانک سرمایه‌گذاری کرد و آمادگی داریم تسهیلات صادراتی را با نرخ 14.5 درصد پرداخت کنیم.

 

مدیر عامل بانک توسعه صادرات: کانال‌های جایگزین سوئیفت در داخل مشخص شد

صالح‌آبادی در این زمینه تصریح کرد: قرار است 200 میلیارد تومان دیگر از صندوق توسعه ملی اختصاص یابد و جمعا 50 درصد 2 هزار میلیارد تومان صندوق توسعه ملی به بانک توسعه صادرات اختصاص می‌یابد.

وی با بیان اینکه بانک توسعه صادرات بانک سپرده محور نیست و جمعا 40 شعبه در سراسر کشور داریم، گفت: به صندوق توسعه ملی درخواست داده ایم که بانک توسعه صادرات سهم بیشتری از منابع این بانک داشته باشد و میخواهیم هزار میلیارد تومان دیگر از منابع این صندوق به بانک اختصاص یابد.

صالح‌آبادی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را اولویت دیگر این بانک عنوان کرد و گفت: یک بخش از کمک به صادرات غیرنفتی، کمک به شرکت‌های دانش بنیان است. در این زمینه قرارداری با صندوق توسعه ملی منعقد کرده و 200 میلیارد تومان از منابع صندوق دریافت کرده و متعهد شدیم از منابع بانک نیز 200 میلیارد تومان تامین کرده و جمعا 400 میلیارد تومان اعتبار به شرکتهایی که معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری به ماه معرفی می‌کند، اختصاص دهیم.

وی ادامه داد: با صندوق نورآوری و شکوفایی نیز قرارداری منعقد می‌شود که تخفیف در نرخ سود می دهیم. منابع بانک 18 درصد و صندوق 12 درصد است که میانگین آن 15 درصد می شود. نهایتا روشی با این صندوق طراحی کرده ایم که بخشی از منابع را نزد ما سرمایه گذاری می کنند و از محل سود آن، سود از 15 درصد به 12 درصد خواهد رسید.

صالح‌آبادی درباره تسریع در تعیین تکلیف تسهیلات غیرجاری بانک توسعه صادرات اظهار کرد: 83 درصد تسهیلات بانک ارزی و 17 درصد ریالی است و توانسته‌ایم معوقات را در بانک کاهش دادیم. همچنین اولویت دیگر تدوین بسته خدمات ارزی برای 15 کشور همسایه بوده است که تا جای ممکن به صادرکنندگان تسهیلات ریالی و ارزی ارائه کرده‌ایم.

اسکناس صادرکنندگان به نرخ بازار آزاد خریداری می شود

مدیر عامل بانک توسعه صادرات اعلام کرد: خرید ارز اسکناس صادرکنندگان به صورت نامحدود به نرخ سامانه سنا (آزاد) را انجام داده و امسال موفق شدیم ارز اسکناس صادرکنندگان را در کنار حواله‌های آنها خریداری کنیم که رقم آن قابل توجه بوده است.

وی اظهار داشت: اموال مازادی جز تامین سرمایه و کارگزاری نداریم که در بانک مرکزی در حال بررسی است و به احتمال زیاد شرکت‌های کارگزاری از واگذاری مستثنی باشند اما اگر در شورای پول و اعتبار به این نتیجه نرسند آماده واگذاری آنها را داریم.

صالح آبادی گفت: به هیچ عنوان و حتی یکی روز اضافه برداشت از بانک مرکزی نداشتیم و همواره در بازار بین بانکی، عرضه کننده وجوه بودیم تا تقاضاکننده آن.

صالح‌آبادی به پروژه‌ها در دست اجرا اشاره کرد و گفت: بیش از دو میلیارد دلار پروژه در حال اجرا داریم؛ پتروشیمی بوشهر به عنوان بزرگترین واحد تولیدی منطقه در حوزه پتروشیمی با رقم سرمایه گذاری 2.2 میلیارد یورو (2.5 میلیارد دلار) از محل فاینانس خارج از کشور انجام داده‌ایم که این پروژه تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید.

وی با بیان اینکه بیش از 90 درصد این پروژه صادراتی است، افزود: اگر به ظرفیت کامل بهره برداری برسید سالی یک میلیارد دلار صادرات پتروشیمی کشور را افزایش خواهد داد.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات پروژه دیگر این بانک را مجتمع فولاد اردکان یزد با ظرفیت تولید 960 هزار تن آهن اسفنجی عنوان کرد و گفت: منابع این پروژه با رقم سرمایه گذاری حدودا 57 میلیون یورو و 145 میلیارد تومان از محل منابع صندوق توسعه ملی تامین شده است که 52 میلیون یورو و سه میلیارد و 500 میلیون تومان را بانک و مابقی را سرمایه گذار تامین کرده است.

به گفته صالح‌آبادی این پروژه اواخر امسال یا اوایل سال آتی به بهره برداری می‌رسد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.