رونمایی از افزایش توان داخلیسازی کارتخوانهای توسنتکنو
مراسم رونمایی از افزایش توان داخلیسازی خط تولید پایانههای پرداخت از 34٪ به 53٪ و طرح توسعه سایت تولید شرکت توسنتکنو امروز در شهرک صنعتی کاسپین قزوین و با حضور مدیران استانی برگزار شد.
توسعه ظرفیت تولید داخلی
عمق تولید داخلی پایانههای پرداخت سایت تولید توسنتکنو در حال حاضر به 53 درصد رسیده است. این خط، توانایی تولید بیش از 400هزار پایانه پرداخت در سال و پاسخگویی به 80 درصد از تقاضای بازار در این حوزه را دارد. همچنین خط تولید ماشینهای بانکی سایت توسنتکنو، با برخورداری از عمق تولید داخلی 58درصدی، توانایی تولید بیش از 2هزار ماشین بانکی خودگران در سال و تامین 50 درصد از تقاضای بازار را دارد.
دغدغههای تولید با توجه به سرمایهگذاریهای انجام شده
لزوم افزایش تعرفه ماشینهای بانکی و پرداخت، ایجاد کارتابل فنی برای عدم تخصیص ارز به بازرگانان و شرکتهای بازرگانی جهت واردات محصولات به صورت کامل و جلوگیری گمرک از ورود پایانههای پرداخت دست دوم به کشور، از جمله تقاضاها و دغدغههای سایت توسن تکنو در راستای افزایش توان تولید داخلی است.
در مراسم امروز دوشنبه، محمد مظاهری، مدیرعامل توسنتکنو با حضور در جمع خبرنگاران، در رابطه با سابقه فعالیتهای این شرکت، عنوان کرد: «از سال 90 در صنعت بانکی برای اولینبار اقدام به ارائه ماشینهای بانکی خودگران (ATMR) در داخل کشور کردهایم.»
مزیت تولید داخلی
او با تاکید بر اینکه تولید داخلی باعث افزایش کیفیت خدمات پس از فروش میشود، خاطر نشان کرد: «اگر قطعات دستگاهها در داخل تولید شود هزینههای مربوط به نگهداری کاهش پیدا میکند. با وجود تمامی چالشها و دغدغهها، بخش خصوصی باید بتواند کار کند و منشا اثر باشد. چین و ژاپن نیز بازارهای خود را به راحتی به کشورهای دیگر واگذار نکردند و در طول زمان صاحب تکنولوژی و محصول شدند. در شرایط فعلی حمایت مشتریان از تولید داخل برای احیای رشد اقتصادی ضروری است. دولت نیز باید باعث افزایش سرمایهگذاری در بخش خصوصی شود.»
او با اشاره به اقداماتی که در چندین سال گذشته در راستای سهولت در فرایندهای انتقال و واریز وجه انجام شده، افزود: «بعد از اینکه امکان انتقال وجه بدون حضور در شعب بانکها فراهم شد تنها در طی یکسال شاهد نتیجههای شگفتانگیزی در بانک ملی بودیم. برای مثال در گذشته سرانه واریز در یک ماشین بانکی 150 میلیون تومان در ماه بود، ولی بعد از اجرای طرح انتقال و واریز غیرحضوری وجه از طریق ATMR در شهرهایی مانند رشت، اردیبل و تهران تنها در یک نقطه یک میلیارد تومان واریز اسکناس در هر ماه داشتیم، بنابراین این سرویسها، به سهولت ارائه خدمات بانکی کمک زیادی میکند.»
قاچاق دستگاههای خودپرداز
مدیر عامل توسن تکنو در ادامه در رابطه با قاچاق دستگاههای خودپرداز دسته دوم به داخل کشور، گفت: «باعث تاسف است که به دلیل تحریمها دستگاههای خودپردازی که 10 سال از عمر مفید انها میگذرد و غیرقابل استفاده هستند به راحتی وارد کشور میشوند. ما در حال حاضر توانستهایم قیمت محصولات را کاهش دهیم و تا 30 درصد از خروج ارز در حوزه ماشینهای بانکی و 10 درصد در حوزه کارتخوانهای پرداخت جلوگیری کنیم.»
ظرفیتهای توسن تکنو
به گفته مظاهری در حال حاضر عمق خط تولید داخل دستگاههای خودپرداز توسنتکنو 53 درصد است. این آمار در خط ماشینهای بانکی به 58 درصد میرسد. او تاکید کرد: «در طی سالهای آینده فرایند تولید دستگاههای پرداخت (مکانیک، الکترونیک) را به طور کامل در داخل کشور انجام خواهیم داد. توسنتکنو با راهاندازی سایت تولید خود توانسته برای 350 نفر به صورت مستقیم و غیرمسقیم شغل ایجاد کند. همچنین ظرفیت تولیدی سالانه این سایت 300هزار دستگاه در یک شفیت است.»
برنامههای آتی توسنتکنو
او در پایان با بیان اینکه افزایش استفاده از توان داخلی از مهمترین برنامه آتی توسنتکنو است، افزود: «در حوزه کارتخوان قصد داریم تامینکننده نیاز مشتریهایمان باشیم و در حوزه بانکداری دیجیتال نیز با افزایش تمرکز بر روی تحول شعب قصد داریم امکان ارائه سرویسها را به خارج از شعب فراهم کنیم. همچنین تجهیز شبکه تعمیر و ارائه سرویسهای فینتکی نیز از دیگر برنامههای ماست و قصد داریم از طریق اقتصاد اشتراکی اقداماتی انجام دهیم که بانکها دیگر نیازی به خریدن دستگاه خودپرداز نداشته باشند.»
چگونگی کارکرد دستگاه احراز هویت
توسنتکنو امروز از دستگاه احراز هویت که با استفاده از پین کارت ملی و اثرانگشت، به شناسایی مشتریان میپرداز رونمایی کرد. در همین رابطه، مدیر پروژه دستگاه احراز هویت درباره چگونگی کارکرد این راهکار توضیح داد: «احراز هویت مشتریان پس از ورود به شعبه برای دریافت خدماتی همچون انتقال وجه و افتتاح حساب از طریق کارت ملی هوشمند انجام میشود. بعد از گذاشتن کارت ملی بر روی دستگاه احراز هویت باید پین کارت وارد شود. ( پین بر روی کارت ملی درج شده است).»
او در ادامه گفت: «هماکنون طرح احراز هویت با استفاده از این دستگاه در بانک ملی پیادهسازی شده است . در این روش احراز هویت با استعلام از سازمان ثبت احوال و اتصال به سامانه شاهکار انجام میشود.»
او در توضیح بیشتر روش احراز هویت این دستگاه عنوان کرد: «اثرانگشت مشتریان در دستگاه احراز هویت ثبت میشود و بعد از بررسیها اگر با اثرانگشت ثبت شده در کارت ملی یکی باشد اجازه ارائه خدمات صادر خواهد شد.»
مظاهری نیز در رابطه با راهکار احراز هویت از همکاری با شرکتهای دیگر در راستای تولید دستگاه احراز هویت خبر داد و اظهار کرد: «با احراز هویت از طریق کارت ملی ضریب امنیت را افزایش دادهایم. این دستگاه با تطبیق اثرانگشت ثبت شده در خود و کارت ملی یقین پیدا میکند که خدمات به خود شخص متقاضی ارائه میشود. همچنین دستگاه احراز هویت باعث کاهش پولشویی خواهد شد زیرا تنها دارنده کارت میتواند از طریق خودپردازها اقدام به انتقال، واریز و برداشت وجه کند.»
مظاهری در پاسخ به این سوال که با راهاندازی این دستگاه چه تحولی در احرازهویت ایجاد خواهد شد، گفت: «ما با دنیا در حال تعامل و همکاری هستیم؛ بنابراین با راهکارهای جدید، ارزش افزودهای در کشور ایجاد میکنیم که در طول زمان باعث کاهش قیمتها میشود. همچنین با ایجاد شغل شاهد افزایش دانش و مهارت تخصصی خواهیم بود که با توجه به اهمیت نوآوری توسنتکنو از این دانش در زمینههای متفاوت بهره زیادی میبرد.»
در پایان این مراسم محسن صالحی نیا، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل شهرکهای صنعتی ایران و حمیدرضا خانپور، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین از خط تولید بانکی و پرداخت سایت توسنتکنو دیدن کردند.
گفتی است جمشید انصاری، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، هدایتالله جمالیپور، استاندار قزوین، سعید نبیل، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین در این مراسم حضور داشتند.