ازدحام بانکها در روزهای جنگ با کرونا
در پی شیوع ویروس کرونا در کشور و با تصمیم شورای هماهنگی بانکها، ساعت کاری بانکها کاهش یافت که همین امر موجب ازدحام جمعیت در برخی شعب بانکی شده است.
شلوغی بانکها درحالی است که بانک مرکزی سعی کرده با افزایش مبلغ کارت به کارت از طریق دستگاه خودپرداز و تلفن همراه، تمدید خودکار کارت های بانکی، افزایش سقف برداشت نقدی از دستگاه های خودپرداز و افزایش اعتبار خطای رمز دوم (پویا) تا پنج بار از حجم مراجعات مردم به بانک ها کم کند.
اما باتوجه به ایام پایانی سال و افزایش طبیعی مراجعات به شعب بانکی، کاهش ساعت کاری بانکی مشکلی را برای مردم و کارمندان بانک ها ایجاد کرده است.
در حالی که حضور در تجمعات و مکان های شلوغ به دفعات از سوی کارشناسان بهداشت منع شده ولی این روزها مشتریان بانکی و کارمندان بانک ها مجبور به حضور در شعب شلوغ و احتمالاً آلوده ای هستند که احتمال ابتلا به ویروس کرونا در آنجا بالاست.
حضور در فضای پر ازدحام شعب بانکی درحالی است که امکانات بهداشتی برای ضدعفونی بخصوص برای مشتریان بانکی مهیا نیست و احتمال بیماری در این فضا زیاد است. همین امر محیط پراسترسی را برای بانکی ها و مشتریان شان فراهم کرده است.
گزارش های دریافتی از مشتریان بانکهای دولتی و خصوصی حکایت از فضای شلوغ و الوده اکثر شعب این بانک ها دارد؛ در ادامه تصویر شعبه بانک کارگشایی را مشاهده می کنید که معمولاً روزهای شلوغی را دارد ولی این شلوغی در پی شیوع ویروس کرونا نگرانی کارمندان و مراجعان این شعبه را به همراه داشته است.
توصیههایی که برای حضور در شعب بانکی باید رعایت کنید
از مهمترین توصیهها برای حضور در شعب بانکی که از سوی بانک مرکزی هم اعلام شده عبارتند از:
1. از آنجایی که اسکناس جزو اصلیترین راه های انتقال ویروس کروناست هموطنان عزیز تا حد امکان از ابزارهای پرداخت الکترونیکی استفاده کنید.
2. هنگام استفاده از دستگاه خودپرداز و یا دستگاه نوبتدهی در شعب از تماس مستقیم با دکمههای آن اجتناب و ضرورتا از دستکش یا دستمال استفاده کنید.
3. هنگام شمارش پول از پد مرطوب و یا خیس کردن انگشت پرهیز کنید.
4. کارت بانکی و موبایل خود را در اختیار دیگران قرار ندهید و برای تکمیل فرمهای بانکی از خودکار شخصی خود استفاده کنید.
5. در داخل شعب و صف انتظار خودپردازها و سایر مراکز پر تردد، فاصله خود را با دیگران حداقل به میزان یک متر رعایت کنید.
6. در صورت برخورداری از علائم هشدار دهنده ویروس کرونا، در هنگام مراجعه به مراکز پر تردد خصوصا شعب بانکها و موسسات اعتباری، از ماسک استفاده کنید.
7. تحت هیچ شرایطی، مخصوصا زمانی که به اسکناس دست زدهاید، دست خود را به صورت، چشم، بینی و دهان نزنید.
ببینید: اینفوگرافیک / راههای مراقبت کارکنان شعب بانکی و مشتریان در مقابله با کرونا