آغاز پرداخت تسهیلات کرونایی به کسبوکارهای آسیبدیده در بانک صادرات
رئیس اداره کل اعتبارات بانک صادرات ایران از پرداخت ١٢0 میلیون ریال تسهیلات به ازای هر شاغل کسبوکارهای آسیبدیده از کرونا و پرداخت ١٦0 میلیون ریال تسهیلات به ازای هر نیروی کار شاغل در واحدهای تعطیل شده به دلیل شیوع این بیماری خبر داد.
پرداخت تسهیلات کرونایی به کسبوکارهای آسیبدیده به کجا رسید؟
یکی از سیاستهای بانک مرکزی در زمان شیوع کرونا، پرداخت وام به کسبوکارهای آسیب دیده از شرایط به وجود آمده است؛ برهمین اساس متقاضیان بعد از تشخیص بانک مرکزی و سامانه کارا میتوانند به بانکهای معرفی شده مراجعه کنند.
بر اساس دستورالعملهای بانک مرکزی، اشخاص حقیقی و حقوقی فعال دارای مجوز کسب یا تولید در بخشها و رستههای تعیین شده از سوی وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تحقیقات و فناوری اطلاعات، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و راه و شهرسازی که فعالیتهای آنها در دوره شیوع کرونا با اختلال مواجه شد، مشمول این تسهیلات میشوند. این تسهیلات تنها به متقاضیانی تخصیص خواهد یافت که در سامانه «کارا»ی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبتنام کرده و به بانک معرفی شده باشند.
آغاز پرداخت تسهیلات کرونایی به کسبوکارهای آسیب دیده در بانک صادرات
یکی از بانکهایی که در خصوص پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا پیش قدم شده، بانک صادرات ایران است؛ مصطفی ضمیری با اعلام این خبر گفت: این بانک با هدف کمک به صاحبان کسب و کارهای آسیبدیده ناشی از شیوع بیماری کرونا و همچنین حفظ اشتغال و تامین هزینههای عملیاتی این واحدها، به معرفیشدگان سامانه «کارا» تسهیلات پرداخت میکند.
وی افزود: این تسهیلات برای شاغلین در واحدهای کسب و کار با تعداد کمتر از ٥0 نفر به ازای هر شاغل ١٢0 میلیون ریال در دو مرحله به صاحب مجوز کسب و کار پرداخت میشود که 70 درصد آن برای پرداخت دستمزد شاغلین و 30 درصد برای هزینههای عملیاتی واحد کسب و کار آسیبدیده از کرونا اختصاص خواهد یافت.
ضمیری گفت: این تسهیلات برای کسب و کارهایی که از شیوع این بیماری بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیل شدهاند، به ازای هر شاغل ١٦0 میلیون ریال در نظر گرفته شده که در دو مرحله به فاصله یک ماه پرداخت میشود و ٥0 درصد تسهیلات به منظور پرداخت دستمزد شاغلان و 50 درصد برای هزینههای عملیاتی مرتبط با کسب و کار در نظر گرفته شده است.
مکانیسم پرداخت وام به کسبوکارهای آسیب دیده
وی تأکید کرد: مکانیسم واریز مبالغ این تسهیلات به حساب نیروی کار و کارفرما در زمان انعقاد قرارداد به تأیید سازمان تأمین اجتماعی خواهد رسید و در سامانه «کارا» درج میشود.
ضمیری ادامه داد: رانندگان مسافربری درون و برونشهری خویشفرمای بیمهپرداز نیز در قالب این طرح تا سقف ٦0 میلیون ریال به صورت یکجا از این تسهیلات استفاده خواهند کرد.
رئیس اداره کل اعتبارات بانک صادرات ایران با اعلام اینکه نرخ سود این تسهیلات ١٢ درصد و زمان بازپرداخت آن ٢٤ ماهه است، اظهار کرد: این تسهیلات با سه ماه تنفس در اختیار متقاضیان و واجدان شرایط قرار میگیرد.