از رونمایی دو توکن جدید ققنوس تا کاهش داراییهای جامد
در دومین گردهمایی سالانه ققنوس از توکن املاک بانک ملت با عنوان «معین توکن ملت» و با نماد MTM و توکن شارژ شرکت مبین وان کیش با عنوان «Mobile10» رونمایی شد.
در مراسمی که دیشب به منظور معرفی بستر ققنوس مبتنی بر فناوری بلاکچین با مشارکت تعدادی از مدیران بانکهای ملی، ملت، پاسارگاد و پارسیان، مدیران قوه قضاییه، مدیران وزارت اقتصاد و دارایی و فرابورس و با حضور مدیران ققنوس در محل سالن همایشهای هتل اسپیناس پالاس برگزارشد، از توکن املاک بانک ملت و توکن شارژ شرکت مبین وان کیش رونمایی شد.
شبکه ققنوس خرداد ماه 98 پس از برگزاری مراسم کلیدگذاریاش به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد و تا کنون به غیر از توکن MTM که از آن رونمایی شد توکن الماس و توکن آب را نیز منتشر و عرضه کرده است.
توکن جدید املاک بانک ملت با عنوان معین توکن ملت (MTM) اولین توکنی است که برای حوزه املاک منتشر شده است و به صورت آزمایشی برای جمعآوری سرمایه املاک تجاری مرکز خرید معین مال عرضه میشود.
همچنین در این مراسم از «توکن شارژ Mobile 10» رونمایی شد. ناشر این توکن شرکت مبین وان کیش است و میزبانی آن بر عهده شرکت یکتا ققنوس پارس خواهد بود. این توکن یک توکن اعتبار شارژ 10 هزارتومانی است که به هیچ یکی از اپراتورها وابستگی ندارد.
دنبال احراز هویت دیجیتال هستیم
مدیرعامل ققنوس، ولیالله فاطمی، در این گردهمایی ضمن ارائه گزارشی از عملکرد بنیاد ققنوس در یکسال گذشته به تحولاتی که در حوزه بانکداری و اقتصاد دیجیتال در اثر شیوع ویروس کرونا در کشور رخ داده، اشاره کرد و گفت: اگرچه همهگیری این ویروس آسیبها و هزینههایی داشته اما سبب تحولات موثری نیز در کشور شده است از جمله این که حاکمیت به معنای کلان آن آمادگی پذیرش فناوریهای نوین و برهم زننده را تا حدود زیادی کسب کرده تا جایی که حتی میان بسیاری از بخشهای حاکمیت در استفاده از این دست فناوریها، رقابت شکل گرفته است.
فاطمی با اشاره به اینکه مهمترین هدف برگزاری این نشست در شرایط کنونی اعلام این پیام به صنعت است که ما هنوز هستیم اعلام کرد: «بانک تجارت، موسسه اعتباری نور و بانک آینده نیز به تازگی به جمع میزبان ققنوس پیوستهاند.»
او ادامه داد: «بسترسازی و توسعه فعالیتهای شبکه ققنوس، یکی از مهمترین اقداماتی است که صورت گرفته و تلاش خواهیم کرد این مسیر را با توان بیشتری ادامه دهیم.»
فاطمی به عملکرد بنیاد ققنوس در حوزه اسناد دیجیتالی اشاره کرد و افزود: «در میان سایر نهادهای کشور، این نظام بانکی است که میتواند و باید آغازگر فرآیند دیجیتالی کردن اسناد مالی و ملکی باشد.»
او از سهامداران و میزبانان بانکی شبکه ققنوس، خواست تا با همکاری این بنیاد شرایط احراز هویت و نیز صدور و پذیرش توکن دیجیتالی شده را طی ماههای آینده در فرآیندهای بانکی به منظور احراز هویت مشتریانشان فراهم کنند.
مدیرعامل بنیاد ققنوس یکی از مهمترین اقدامات صورت گرفته و نیز اهداف پیش رو در این شبکه را توسعه دسترسی دانست و بر لزوم همکاری بیشتر میزبانان و سهامداران این بنیاد برای ارائه دسترسی کاربران به توکنهای ققنوس از طریق اپلیکیشنهای این مجموعهها از جمله تاپ، بله، ایوا، پات، سکه و کیپاد تاکید کرد.
فاطمی در پایان تاکید کرد: «اتصال به صرافیهای آنلاین در دستور کار جدی ققنوس قرار دارد.»
همچنین در این مراسم اعلام شد اپلیکیشن تاپ متعلق به مجموعه بانک پارسیان، نخستین اپلیکیشن بانکی خواهد بود که دسترسی به توکنهای شبکه ققنوس را فراهم خواهد کرد.
ققنوس به دنبال توکن ریال است
در بخش دیگری از این مراسم، مظفر پوررنجبر، رییس هیات مدیره بنیاد ققنوس، با مروری بر معماری کلان ققنوس، ذات و ماهیت کسب و کاری این شبکه را نمونه مقیاسپذیری از مدل کسب و کاری دانست که پیش از این هم به شکل سنتی وجود داشته و تاکید کرد: «ما در ققنوس بر آنیم تا در برنامههای آینده، ذات همگرایی دیجیتالیزه شدن را ارائه دهیم. »
او افزود: «بر همین اساس دربرنامههای آتی ققنوس، بر این هدف متمرکز خواهیم بود که همه ابزار و داراییهای ارزشمند در زندگی عموم افراد جامعه را به توکنهای قابل تبادل، تغییر دهیم و در گام بعدی شرایط توسعه این کسب و کار حتی در بیرون از مرزهای کشور را نیز فراهم سازیم.»
پوررنجبر تاکید کرد: «توکن ریال» توکن استراتژیکی است که در برنامههای آتی بنیاد ققنوس، به دنبال پیادهسازی و عرضه آن هستیم.»
در ادامه نیز از تفاهمنامه بانک آینده با بنیاد ققنوس خبر داده شد که بر اساس این تفاهم نامه بانک آینده، توکن جدید خود را در حوزه املاک را طی یکماه آینده عرضه خواهد کرد و عرضه این توکن ها تا سقف 25هزار میلیاردتومان، ادامه خواهد داشت.
کاهش داراییهای جامد به کمک فناوری
همچنین شالباف، عضو هیات مدیره بنیاد ققنوس در این مراسم اظهار داشت: «یکی از مهمترین اهداف برای تشکیل بنیاد ققنوس کمک به بانک ها برای کاهش داراییهای جامد به کمک فناوری است و خوشبختانه با حمایت خوب مدیران بانک ملت اولین گام در این بانک در این راستا برداشته شد و توکن املاک بانک ملت با عنوان “معین توکن ملت” و با نماد MTM انجام شد که عرضه این توکن تا سقف 25 هزار میلیارد تومان انجام خواهد شد.»
وی یادآور شد: «ناشر این توکن شرکت بهساز مشارکت ملت که املاک بانک ملت را در اختیار دارند است که متولی این کار شدند وبرای نمونه 5 الی 6 واحد تجاری از معین مال که امتیاز تجاری این مجموعه در قالب توکن به کسانی که علاقه مندی به سرمایه گذاری در این پروژه هستند واگذار می شود، البته میزبان این توکن نیز شرکت فناوران هوشمند بهسازان فردا است.»