سرمایه گذاران چه زمانی از بورس خارج شوند؟
امیرعلی امیر باقری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با شاخص کل بورس در سال گذشته بیان کرد: بعد از رشدی که شاخص در نیمه اول سال ۹۹ تجربه کرد، بازار وارد یک روند اصلاحی شد و بعد از آن یک پروسه ریزشی را پیش گرفت. در این فضای ریزشی که به علت چشم انداز مثبت سیاسی به وجود آمده بود بعضی از سهمها به زیر ارزش ذاتی خودشان رفتند. علت اینکه هدفهایی که در نظر گرفته شده بود محقق نشد، میل بازار به اصلاح بود.
این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: در حال حاضر ریسکهایی وجود دارد که میتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد از جمله کرونا که هنوز اشاعه آن ادامه دارد و قسمتهای مختلف اقتصادی و بازار سرمایه را درگیر کرده است و تبعات آن هنوز بر بازار سرمایه نامشخص است.
وی افزود: ریسک بعدی بحران انرژی است، که در حوزه برق و آب در تابستان و گاز در زمستان بحران وجود دارد که این امر میتواند بر سود سازی صنایع فشار بیاورد.
امیر باقری تاکید کرد: مقوله مالیات نیز جدی است به علت اینکه یکی از درآمدهای دولت مالیات است و اگر فشار مالیاتی بر بازار وارد شود سرمایه افراد را درگیر میکند.
فصل مجامع می تواند محرکی برای برای بازار سرمایه باشد
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با فصل مجامع عنوان کرد: به دو دلیل مجامع میتواند محرکی برای بازار سرمایه باشد، که اولین دلیل آن حاکی از تقسیم سود نقدی و دومین دلیل آن مشخص شدن برنامه میان مدت شرکتهاست.
وی افزود: از طرف دیگر قیمتهای جهانی نیز افزایش پیدا کردند و با کاهش شاخص دلار توانستند روند صعودی به خود بگیرند که این امر برای سهامهای کامودیتی محور بسیار مهم است.
امیر باقری در رابطه با رمز ارزها بیان کرد: رمز ارزها که رقیب بازار سرمایه بودند دچار چالش شدند و نگاهها در سطح جهانی به رمز ارزها با تردید مواجه شده که این امر باعث تقویت بازار سرمایه میشود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: انتظار میرود که حداقل قیمتها در کوتاه مدت با سطوح مقاومت برخورد کند و بازگشت قیمتی داشته باشیم. البته به نظر میرسد ریزشی در بازار نداشته باشیم.
وی افزود: در حال حاضر قیمتهایی که با آن سهامها در حال معامله هستند، با پارامترهای آتی شرکتها همخوانی دارد و نباید انتظار روند صعودی بسیار سنگینی را از بازار داشته باشیم، بنابراین سرمایهگذاران در این نقطه باید برای سرمایه گذاریهای کوتاه مدت کمی دقتشان را بیشتر کنند.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که سهامداران باید چه زمانی از بازار خروج کنند که دچار ضرر نشوند؟ گفت: در وضعیت فعلی صحبت از حباب کمی زود است و قیمتها نسبتاً معقول و منطقی هستند، ولی در صورت ادامه این روند، طبیعتاً بعضی از شرکتها وارد حباب خواهند شد و بعد از آن به دنبال روند اصلاحی خواهند رفت.
وی در پایان عنوان کرد: با نظر به تجربه سازمان بورس در ریزش سال ۹۹ بعید است که این اتفاق مجدد تکرار شود و انتظار داریم که قیمتها با شیب ملایم به اصلاح بروند، ولی در میانمدت و بلندمدت روند معقول خودشان را با واقعیتهای حال و آتی اقتصاد داشته باشند.