تاخت و تاز دلار چه پیامی به بورس مخابره میکند؟
مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه، در حال حاضر نرخ دلار در وضعی نوسانی به سر می برد و برخی کارشناسان دلار ۳۰ هزار تومانی را تا آخر سال برای کشور متصور هستند، بر این اساس وضعیت بازار سرمایه با دلار ۳۰ هزار تومانی به چه صورت است؟، اظهار کرد: روند بلندمدت بازار سرمایه نشان می دهد که بورس تابعی از نوسانات نرخ ارز است و در هر برههای که نرخ ارز افزایش پیدا می کند، بورس حتی در کوتاه مدت نیز رشد زیادی را تجربه کرده است.
او بیان کرد: در صورتی که دلار به قیمت ۳۰ تومان برسد، بازار سرمایه نیز به عنوان یکی از بازارهای دارایی در کشور رشد خواهد کرد و شاخص بورس به رقمهای بالاتر از رقمهای فعلی میرسد.
کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، دلار ۳۰ تومانی کدام صنایع را تحت تاثیر قرار می دهد؟، گفت: زمانی که نرخ دلار افزایش مییابد، سهام بنگاهها عمدتا رشد خوبی را تجربه می کنند، ولی رشد برخی بنگاهها بیشتر و برخی کمتر است.
او بیان کرد: رشد سهام بنگاههای صادرات محور از جمله، صنایع فلزی، شیمیایی و پتروشیمی نسبت به سایر بنگاه بیشتر است.
میرزایی در پاسخ به این پرسش که، آیا شاخص هم وزن نیز با افزایش نرخ دلار رشد می کند؟، گفت: با افزایش نرخ دلار، شاخص هم وزن نیز رشد خواهد کرد، اما رشد شاخص هم وزن همانند رشد شاخص کل نیست. زیرا بنگاههای بزرگ مثل، پالایشی، پتروشیمی، کانی فلزی، بانک (از نرخ تسعیر ارز) بیشترین سود را از افزایش نرخ ارز می برند.
او بیان کرد: با افزایش نرخ دلار، فقط شرکتهای بزرگ تحت تاثیر قرار نمی گیرند و به طور کلی تمام بنگاهها با میزان متفاوت تحت تاثیر قرار می گیرند.
کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، با رسیدن نرخ دلار به ۳۰ هزار تومان، آیا شاخص بورس به ۲ میلیون واحد می رسد؟، اظهار کرد: با افزایش نرخ دلار به طور قطع نمی توان گفت که شاخص بورس به ۲ میلیون واحد میرسد، زیرا بازار سرمایه فقط تابع نرخ ارز نیست. اما در میان مدت با توجه به رشد شتابان نقدینگی، تورم زیاد و بسیاری دیگر از عوامل، دست یابی شاخص به ۲ میلیون واحد دور از ذهن نیست.
او در پایان تاکید کرد: باید مقامات سیاستگذار در کشور اجازه رشد بورس با توجه به متغیرهای کلان را بدهند و دخالتی در رشد یا کنترل شاخصهای بورس نداشته باشند.