خط تعیین کننده در بازار دلار
جوسازی در بازار ارز با یک خبر
روز شنبه بازار ارز دو نیمه متفاوت را تجربه کرد. در ابتدای اولین روز هفته، معاملهگران ارزی با جوسازی پیرامون یک خبر سیاسی، میزان خریدها را در بازار بالا بردند و به دنبال آن، ارزش دلار به بالای سطح ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومانی رفت. به گفته فعالان، بازار به خبر تحریمهای جدید آمریکا واکنش افزایشی نشان داد.
وزارت خزانهداری آمریکا چند شخص را به اتهام ارتباط با حزبالله لبنان و نیروی قدس سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران به لیست تحریمهای خود اضافه کرده است. از نگاه شماری از فعالان، این اتفاق توانست زمینهساز تغییر انتظارات معاملهگران شود و توان افزایشیهای بازار را بالا برد. برخی معاملهگران عنوان میکردند که تحریمهای جدید آمریکا چنین تصوری را در بازار ایجاد کرد که آغاز دور جدید مذاکرات هستهای، دشوار خواهد بود.
با این حال، از نیمه دوم روز، فضای انتظاری بازار تغییر کرد. خریداران زیادی حاضر نشدند بالای خط ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومانی وارد بازار شوند و همین موضوع موجب شد که دارندگان اسکناس آمریکایی با احتیاط بیشتری رفتار کنند. در واقع عدم حضور خریداران جدید، جسارت دارندگان ارز را پایین آورد. در صورتی که در هفته جاری، مدیرکل آژانس بینالمللی اتمی به ایران سفر کند و توافقهای جدیدی صورت بگیرد، دلار افت بیشتری را تجربه خواهد کرد. با این حال، در صورتی که خبر خاصی به بازار نرسد، اسکناس آمریکایی به سوی مقاومت ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومانی حرکت خواهد کرد. البته تا زمانی که دلار نتواند خود را بالای محدوده ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان تثبیت کند، خریداران پرقدرتی وارد بازار نخواهند شد.
سکه روی خط حساس
روز شنبه، سکه امامی تا خط حمایتی حساس ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی عقبنشینی کرد. به گفته تحلیلگران فنی، فلز گرانبهای داخلی در هفتههای اخیر بارها در برابر شکسته شدن محدوده ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی مقاومت کرده است. ولی در صورت از دست رفتن این حمایت، میزان فروشها در بازار به شکل معناداری بیشتر خواهد شد. سکه بازان در شرایط کنونی تا حدی با امید به افزایش قیمت دلار با قدرت زیاد در موقعیت فروش قرار نگرفتهاند.