هشدار FBI درباره سوءاستفاده از خودپردازهای بیت‌کوین

پلیس فدرال آمریکا ‌(FBI) به‌تازگی اعلام کرده است که تعداد موارد کلاهبرداری با استفاده از خودپردازهای بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال در حال افزایش است. این نهاد امنیتی روش‌هایی را توصیه کرده است تا شهروندان آمریکا در دام کلاهبرداران گرفتار نشوند.

FBI اخیرا درباره افزایش تعداد کلاهبردارانی هشدار داده است که از دستگاه‌های خودپرداز ارز دیجیتال و کدهای کیو‌آر (QR) برای فریب کاربران استفاده می‌کنند.‌FBI  در گزارش خود به نکات درخور توجهی اشاره کرده است که کاربران می‌توانند با درنظرگرفتن آنها در برخورد با چنین کلاهبرداری‌هایی از خود محافظت کنند. از کدهای کیو‌آر یا همان بارکدهای اسکن‌شدنی با دوربین گوشی‌های هوشمند، در خودپردازهای ارز دیجیتال و برای واریز مبالغ به حساب‌های مختلف استفاده می‌شود. به نظر می‌رسد که افراد سودجو هم راهی برای استفاده از این‌بارکدها در برخی طرح‌های کلاهبرداری پیدا کرده‌اند.

در هشداری که اخیرا FBI منتشر کرده، روش‌های فریب افراد از سوی کلاهبرداران در فعالیت‌های مخرب توضیح داده شده است.

پلیس فدرال آمریکا در گزارش خود نوشته است: FBI شاهد افزایش تعداد کلاهبردارانی است که قربانیان خود را برای پرداخت مبالغ به سمت استفاده از دستگاه‌های خودپرداز ارز دیجیتال و کدهای کیو‌آر هدایت می‌کنند.

FBI گفته است مجرمان معمولا قربانیان را با تظاهر به اینکه نهادی شناخته‌شده مانند دولت، دفتر حقوقی، دستگاه اجرایی یا شرکت خدماتی هستند، فریب می‌دهند. پلیس فدرال آمریکا به دو ترفند دیگر هم که مجرمان از آنها استفاده می‌کنند اشاره کرده است. روش اول به این صورت است که مجرم با ایجاد احساس صمیمیت در قربانی از طریق روابط اینترنتی، اعتماد او را جلب می‌کند. در روش دوم کلاهبردار به قربانی می‌گوید که در بخت‌آزمایی برنده شده و لازم است برای دریافت جایزه خود هزینه‌ مشخصی به آنها بپردازد.

روش‌های فریب با استفاده از خودپردازهای ارز دیجیتال و کدهای کیوآر، در این کلاهبرداری‌ها یکسان است. کلاهبرداران از قربانیان می‌خواهند تا پول خود را وارد دستگاه خودپرداز کنند، معمولا هم از حساب‌های سرمایه‌گذاری یا بازنشستگی پول برداشت می‌شود. در ادامه شخص فریب‌خورده مقداری ارز دیجیتال خریداری کرده و با استفاده از کد کیو‌آر آدرس‌گیرنده را برای واریز ارز وارد می‌کند.  پس از اتمام پرداخت، کلاهبرداران به‌طور خودکار صاحب این ارزهای دیجیتال می‌شوند. در برخی موارد، آنها حتی توکن‌های دریافتی را بلافاصله به حسابی خارج از مرزهای ایالات متحده منتقل می‌کنند. بنابراین مقامات هم رسیدگی به این دست از جرایم را بسیار دشوار می‌دانند.

  پیشنهاد FBI چیست؟

به‌گفته‌FBI، افراد نباید به کسی که تاکنون با او ملاقات نداشته‌اند، وجهی پرداخت کنند؛ حتی اگر تصور می‌کنند که ارتباط مجازی آنها کاملا واقعی است. علاوه بر این، هرگز نباید کدهای کیوآر این‌چنینی را اسکن کرد و وجوه را از طریق دستگاه‌های خودپرداز ارز دیجیتال برای افرادی که هویتی مخفی دارند فرستاد.

پلیس فدرال آمریکا به شهروندان توصیه کرده است مراقب تماس‌های تلفنی که در آن یک شماره تلفن مرموز خود را شخصی شناخته‌شده معرفی می‌کند و درخواست پرداخت ارز دیجیتال دارد، باشند. FBI گفته است در چنین شرایطی باید به‌جای ارسال ارز دیجیتال، با پلیس تماس بگیرید.  FBI از شهروندان آمریکایی خواسته است از خودپردازهایی که به‌صورت ناشناس و تنها با دریافت ایمیل یا شماره تلفن کار می‌کنند، استفاده نکنند، زیرا فعالیت این دستگاه‌ها به‌‌احتمال‌ زیاد با مقررات آمریکا مطابقت ندارد و در جرایمی مانند پول‌شویی از آنها استفاده می‌شود.

 

منبع دنیای اقتصاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.