شرایط و جزئیات چگونگی بهرهمندی متقاضیان تسهیلات قرضالحسنه ازدواج
این بانک در بخشنامه شماره 01/3039 مورخ 10 فروردین ماه 1400، بند (الف) تبصره (16) قانون بودجه سال 1401 کل کشور و جزء (1) بند قانونی یادشده را به شبکه بانکی ابلاغ کرده است. بر این اساس بانک مرکزی مکلف است از محل صد در صد (100٪) مانده سپرده های قرضالحسنه و پنجاه درصد (50٪) سپرده های قرض الحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات موضوع این بند را با اولویت نخست از طریق بانک های عامل تأمین کند. بانک ها نیز مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، حداکثر با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند. مسئولیت حسن اجرای حکم این بند به عهده بانک مرکزی و بانک های عامل و کلیه مدیران و کارکنان ذی ربط است. عدم اجرا یا تأخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذی صلاح است.
تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از 01/01/1397 بوده است، یک میلیارد و دویست میلیون (1.200.000.000) ریال و با دوره بازپرداخت ده ساله است. تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج های زیر بیست و پنج سال و زوجه های زیر بیست و سه سال یک میلیارد و پانصد میلیون (1.500.000.000) ریال است. تمامی بانک ها موظفند به صورت ماهانه، تعداد تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداختی و تعداد افراد در نوبت دریافت این تسهیلات را به صورت عمومی اعلام کنند.
همچنین، با توجه به مفاد ماده (50) قانون جامع خدماترساني به ايثارگران افراد مندرج در قانون یاد شده مشمول اخذ قرضالحسنه ازدواج به ميزان دو برابر افراد عادي هستند.
تأکید می شود که ترتيبی از سوی شبکه بانکی اتخاذ شود تا حداکثر ظرف مدت يک هفته کاری از تاريخ وصول اين نامه، موضوع به واحدهای اجرايي ذيربط در سراسر کشور ابلاغ و يک نسخه از ابلاغيه مربوطه به اين بانک ارسال شود.
مراحل ثبت نام و اخذ تسهیلات قرض الحسنه ازدواج
2. ثبت نام و تکمیل فرم مربوطه از طریق سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به آدرس ve.cbi.ir براي هر يک از زوجين بصورت جداگانه
3. دریافت کد رهگیری 10 رقمی
4. مراجعه به سايت پس از تعیین شعبه، جهت اطلاع از شعبه عامل اعطاي وام ازدواج. (مدت زمانی تعیین شعبه از سوی بانک ها با توجه به میزان منابع قرض الحسنه قابل اعطای بانک، مورد اقدام قرار خواهد گرفت.)
5. مراجعه به شعبه معرفي شده ظرف حداکثر 12 روز کاری، با به همراه داشتن مدارک لازم
6. اتمام مراحل اخذ وام در شعبه مربوطه
شرايط عمومی متقاضيان تسهيلات ازدواج
مدارک مورد نياز
2. اصل و کپی کليه صفحات شناسنامههای زوجين
3. اصل و کپی شناسنامههای ضامن
4. اصل و کپی کارت ملی ( موقت يا دايم ) زوجين
5. اصل و کپی کارت ملی ( موقت يا دايم ) ضامن
6. کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجين
7. کد رهگيری ده رقمی دريافتی از سايت پس از مرحله ثبت نام
شرايط پرداخت
– بانک ها مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، حداکثر با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند.
روش ثبت نام
کليه متقاضيان وام ازدواج که واجد شرايط فوق هستند، ابتدا بايد با مراجعه به سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج سايت ثبت نـام کرده و فرم مربوطه را تکميل کنند، براین اساس و در صورت موفقيت آمیِز بودن مراحل ثبت نام، يک کد رهگيری ده رقمی که کاملا محرمانه بوده و مربوط به متقاضی است، به شخص ثبت نام کننده داده میشود.
متقاضيان موظف هستند جهت اطلاع از وضعيت ثبت نام خود و هـمچنين نام شعبه مربوطه جهت مراجعه براي اخذ وام ازدواج، به سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج مراجعه کرده و در صورتي که شعبه عامل اعطاي وام براي متقاضي تعيين شده باشد بايد با در دست داشتن مدارک مورد نياز، ظرف مدت زمانی که از طرف سايت اعلام میشود، به شعبه مربوطه مراجعه کرده و نسبت به اتمام مراحل اخذ وام اقدام کنند. بديهی است در صورت عدم مــراجعه متقاضيان در زمـان تعيين شده ، ثبت نـام آنهاکان لم يکن تلقی میشود.
ذکر این نکته ضروری است مدت زمان تعیین شعبه از سوی بانک ها با توجه به میزان منابع قرض الحسنه قابل اعطای بانک، مورد اقدام قرار خواهد گرفت.
متقاضی دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پس از تعیین شعبه ظرف حداکثر 12 روز کاری، فرصت دارد با به همراه داشتن مدارک لازم به شعبه معرفی شده، مراجعه کند. همچنین در صورت عدم مراجعه به شعبه مربوطه در مدت زمان تعيين شده، اطلاعات ثبت نامي متقاضی حذف خواهد شد.
متقاضيان دريافت تسهيلات قرض الحسنه ازدواج، پس از پذيرش توسط شعب بانک ها، حداکثر ظرف مدت 45 روز کاری باید نسبت به تکميل مدارک مورد نياز اقدام کنند و در صورت عدم تکميل مدارک، نام متقاضی از سامانه مربوطه حذف میشود تا امکان بهره مندي ساير متقاضيان در صف از تسهيلات مذکور و شفافيت عملکرد بانک ها به عمل آيد.
مدت بازپرداخت تسهيلات و کارمزد
– مدت بازپرداخت تسهيلات قرض الحسنه ازدواج 10 ساله و نرخ کارمزد 4 درصد است.
– اقساط مربوطه 120 ماهه بوده و سررسید اولین قسط و کارمزد آن، یک ماه پس از پرداخت تسهیلات یاد شده است.همچنین در پایان یادآور میشود بانک ها در سال ۱۴۰۰ نسبت به پرداخت بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان به ۹۲۴ هزارمتقاضی تسهیلات قرض الحسنه ازدواج اقدام کردند و از ابتدای سال جاری تا روز 16 فرودین ماه حدود 65 هزار فقره ثبت نام تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در سامانه مربوطه انجام شده است. بر این اساس بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور خود را ملزم به اجرای قوانین در راستای تکریم مردم و جوانان دانسته و در سال جاری نیز به روال سالهای گذشته نسبت به انجام وظایف و تکالیف خود به ویژه در خصوص پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج اقدام خواهند کرد.