بانکها به متولدان سال ۱۴۰۰ به بعد وام ۲۰ تا ۱۰۰ میلیون تومانی میدهند
در این بخشنامه صراحتاً تأکید شده است؛ “بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از محل صددرصد (100٪) مانده سپردههای قرضالحسنه و پنجاه درصد (50٪) سپردههای قرضالحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات موضوع جزء (2) بند (الف) تبصره (16) قانون بودجه سال 1401 کل کشور را با اولویت نخست از طریق بانکهای عامل تأمین کند. بانکها مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند. مسئولیت حسن اجرای حکم این بند بهعهده بانک مرکزی و بانکهای عامل و تمامی مدیران و کارکنان ذیربط میباشد. عدم اجراء یا تأخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذیصلاح است.
بر این اساس برای فرزندانی که از سال 1400 به بعد به دنیا آمدهاند تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری، بهازای فرزند اول 200 میلیون ریال و بهازای فرزند دوم 400 میلیون ریال و بهازای فرزند سوم 600 میلیون ریال و بهازای فرزند چهارم 800 میلیون ریال و بهازای فرزند پنج به بعد 1.000 میلیون ریال؛
در مورد تولد فرزندان دوقلو و بیشتر بهازای هر فرزند یک وام تعلق میگیرد و ترتیب تولد لحاظ میگردد. بانک مرکزی موظف است با همکاری سازمان ثبت احوال کشور سامانهای بهمنظور ثبتنام و مدیریت فرآیندهای پرداخت تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری ایجاد کند.”
در پایان این بخشنامه مؤکداً یادآور شده است؛ ترتیبی اتخاذ شود تا حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این نامه، موضوع به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه مربوطه به این بانک ارسال شود.
گفتنی است متقاضیان میتوانند برای ثبتنام به سامانه تسهیلات قرضالحسنه فرزند مراجعه کنند.