سندباکس بانک مرکزی در روزهای آینده رونمایی میشود
صالح آبادی در نشست فعالان فناوریهای مالی ایران با رئیس کل بانک مرکزی که ظهر امروز برگزار شد، با اشاره به تجربیات خود در سازمان بورس، گفت: در ابتدا به این فضا می اندیشیدیم که تالارهای منطقه ای بورس به صورت فیزیکی گسترش پیدا کند، اما بعدا به این نتیجه رسیدیم که به سمت توسعه فضای معاملات برخط حرکت کنیم.
سندباکس بانک مرکزی
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در آن مقطع گسترش معاملات برخط منجر به تسهیل دسترسی مردم به بورس و بازار سرمایه شد، بر همین اساس معتقد هستم در فضای بازار پول و بانک نیز تکنولوژی های جدید تسهیلات و خدمات بیشتری برای عموم مردم ایجاد میکند بر این اساس به نظر میرسد، ارزیابیها و اعتبارسنجی ها نسبت به گذشته متحول خواهد شد.
وی افزود، در دوره خدمت بنده در بانک مرکزی بایستی فناوریهای مالی توسعه پیدا کند و مبنای حرکت سیستم بانکی مبتنی بر اقتصاد دیجیتال خواهد بود. به این ترتیب تعاملات بانک مرکزی با حوزه فناوریهای مالی بایستی گسترش پیدا کند.
صالح آبادی با اشاره به ضرورت مواردی چون کاهش بهای تمام شده پول، خروج از انجماد داراییهای بانکها، اعتبار سنجی گفت: مباحثی از جمله قراردادهای هوشمند، درآمدهای غیر مشاع و نظارت بر تسهیلات شبکه بانکی از جمله مواردی است که با همکاری فناوریهای حوزه مالی میتواند منجر به تغییرات در حوزه پول و بانکداری شود.
رئیس کل بانک مرکزی، با اشاره به حمایت از نخبگان صنعت فناوری در کشور گفت: بانک مرکزی به عنوان نهاد تنظیم گر در بازار پول، به دنبال رشد حوزه فناوری، افزایش رضایت مندی از صنعت بانکی کشور است.
وی افزود، کارگروه تخصیص فین تیکها با حضور بخش خصوصی، شرکت ملی انفورماتیک، بانک مرکزی ایجاد خواهد شد. عملکرد و تصمیمات این کارگروه هر سه ماه یکبار پایش خواهد شد.
رونمایی از سندباکس
صالح آبادی در خاتمه گفت: در روزهای آتی از سند باکس بانک مرکزی رونمایی خواهد شد.
بر اساس این گزارش “چارچوب نظام محیط آزمون تنظیمگری بانک مرکزی” (سندباکس) با استناد به مواد (10) و (11) قانون پولی و بانکی کشور و با عنایت به مصوبه جلسه شماره 88 کمیسیون عالی تنظیم مقررات شورای عالی فضای مجازی توسط هیئت عامل بانک مرکزی تصویب شده است.
در این چارچوب، شورای راهبری بالاترین رکن نظام محیط آزمون تنظیم گری بانک مرکزی معرفی شده است که مسئولیت سیاستگذاری، هدایت و راهبری این محیط آزمون را بر عهده دارد.
حمایت از ایده های نوآورانه؛ تسهیل و تسریع در عملیاتی شدن محصولات و خدمات نوآورانه در صنعت بانکداری، بهینه سازی فرآیند تنظیم گری و مقرره نویسی برای فناوری های نوین مالی (فین تک ها) از جمله مزایای راه اندازی این سندباکس به شمار می رود.