تفکیک حسابهای تجاری به کجا رسید؟
در راستای اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان پس از ساماندهی دستگاههای کارتخوان و سایر ابزارهای پرداخت، از اوایل خرداد ماه امسال تفکیک حسابهای تجاری و شخصی آغاز شد. در این زمینه، فعالان اقتصادی باید حساب تجاری مرتبط به کسبوکار خود را به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند.
بر اساس قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، مشمولان این قانون باید شماره حساب یا حسابهای بانکی و شناسه یکتای دستگاههای کارتخوان بانکی (pos) یا درگاههای پرداخت الکترونیکی مورد استفاده برای فعالیت شغلی خود را به سازمان اعلام کنند.
همچنین، کلیه تراکنشهای انجام شده صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) از طریق حسابهای بانکی متصل به دستگاههای کارتخوان بانکی و نیز درگاههای پرداخت الکترونیکی به عنوان تراکنشهای بانکی مرتبط با فعالیت شغلی صاحب حساب بانکی محسوب شده و بانک مرکزی باید اطلاعات این تراکنشهای بانکی شامل مانده اول دوره، وجوه واریزی، وجوه برداشت شده و مانده آخر دوره هر حساب بانکی را به منظور تکمیل پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مؤدیان موضوع ماده (۱۶۹ مکرر) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی به صورت برخط در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد.
در این بین، بررسی آخرین وضعیت تفکیک حسابهای تجاری و شخصی از سازمان امور مالیاتی حاکی از آن است که حدود هشت میلیون حساب تجاری از سوی مؤدیان در جریان ارائه اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی اعلام شده و این میزان حساب در سازمان به عنوان حساب تجاری شناسایی و ثبت شده است.
همچنین، طبق گفته مسئولان سازمان مالیاتی تا اواسط شهریور ماه امسال تفکیک حسابهای تجاری و شخصی به پایان خواهد رسید.