اظهارات وزیر ارتباطات پیرامون وضعیت اینترنت طی این دو ماه، بسیار عجیب است!
در این دو ماه انواع پروتکلهای VPN و دسترسی به سرویسهای عمومی مثل Google API و سرویسهای ابری و… دچار اختلال شدند و این اختلالات در کسبوکارهای زیادی خسارت سنگین ایجاد کرد. حتی بسیاری از Tunnelهایی که برای دور زدن تحریمها و دریافت لایسنسها و بهروزرسانیها استفاده میشد از کار افتاد. وی تصریح کرد: صدها هزار شغل طی سالها روی بستر اینستاگرام شکل گرفته بود.
اگر این بستر از نظر مسوولان نامناسب بوده، چرا تا کنون با آن مخالفت نکردهاند؟ حتی رئیسجمهور نیز در ایام انتخابات از شکل گرفتن کسبوکارها بر بستر اینستاگرام حمایت کردند. مسوولان چگونه میتوانند یک شبه همه آنها را تعطیل کنند و خانوادههای زیادی را در این اوضاع اقتصادی نابسامان گرفتار کنند؟ این عضو سازمان نظام صنفی رایانهای تهران با تاکید بر اینکه پلتفرمهای بومی محدودیت زیادی دارند و مردم هنوز نمیتوانند به این زیرساختها اعتماد کنند، بیان کرد: مثلا دیدیم که هفته گذشته کانال یک فعال سیاسی اصولگرا به بهانه انتشار یک مطلب انتقادی مسدود شد. آیا مردم میتوانند کسبوکارشان را به بستری منتقل کنند که ممکن است هر لحظه و با انتشار کوچکترین مطلبی که به مذاق بعضی افراد خوش نیاید، تعطیل شود؟ بنابراین تا مشکلات ساختاری و سیاستگذاریها و تنگنظریها در حوزه مدیریت شبکههای اجتماعی بومی حل نشود، این شبکهها قابل رقابت و قابل اعتماد برای سرمایهگذاری توسط مردم نیستند.
این فعال حوزه فناوری خاطرنشان کرد: کسانی که تصمیمگیرنده فیلترینگ در کشور هستند، بهجای اینکه به اینترنت به عنوان یک بستر شتابدهنده برای رشد علمی و اقتصادی کشور نگاه کنند، به عنوان بستری برای سرگرمی و ایجاد آشوب نگاه میکنند. با این نگاه نادرست به اینترنت به نقطهای رسیدهایم که میبینیم کشورهای همسایه به سرعت دارند از ما پیشی میگیرند و ما نه تنها رشدی نداریم، بلکه درحال برگشت به عقب هستیم. او تاکید کرد: اینترنت لازمه زندگی برای شهروندان هزاره سوم است و کسی نمیتواند این حق را از مردم بگیرد. اگر مسوولان این حق را از مردم بگیرند، دیگران این حق را به مردم اعطا خواهند کرد و قطعا مردم به روشهای دیگری به اینترنت دست خواهند یافت. وی در پایان گفت: مسوولان کشور باید بدانند در دنیای فردا کشورهایی که در حوزه فناوری عقبماندهتر باشند، مستعمره کشورهای پیشرو خواهند شد. در دنیای فردا دیگر مولفه جمعیت و جغرافیا در فاکتورهای قدرت اهمیت زیادی ندارد. آنچه مهم است پیشرو بودن در فناوری و ارتباطات و هوش مصنوعی است.