سود سهام عدالت برای چه کسانی واریز نمی‌شود؟

به گفته رئیس سازمان بورس، سهامداران عدالت برای دریافت سود، حتما باید اطلاعات خود را در سامانه سجام تکمیل کرده باشند.

بنا بر آخرین اطلاعات اعلامی، امروز ۳۰ آذر سود سهام عدالت عملکرد سال ۱۴۰۰ شرکت‌ها به حساب مشمولان واریز خواهد شود. سود سهام عدالتی که بار‌ها مسئولان مختلف زمان حدودی واریز و میزان آن را به سهامداران وعده داده بودند.

سال گذشته کل سود سهامداران سهام عدالت در ۲۱ اسفند پرداخت شد، اما امسال این سود در دو مرحله پراخت می‌شود.

مجموع سود سبد سهام عدالت بالغ بر ۶۴ هزار میلیارد تومان است

در خصوص واریز سود سهام عدالت به حساب مشمولان، رئیس سازمان بورس آقای مجید عشقی می‌گوید: براساس مصوبه شورای عالی بورس، سود سهامداران مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت از چهارشنبه ۳۰ آذر به صورت متمرکز توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار، با توجه به سود تقسیم شده عملکرد سال مالی ۱۴۰۰ شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت، پرداخت می‌شود. مجموع سود سبد سهام عدالت بالغ بر ۶۴ هزار میلیارد تومان است که نسبت به سال ۱۳۹۹ بیش از دو برابر شده است که از این مبلغ در مرحله اول، ۲۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به حساب سهامداران واریز خواهد شد.

سود سهام عدالتی که با توجه به تنوع پرتفوی افراد مبلغ واریزی سود برای آنها متفاوت است.

آقای محمد باغستانی مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در زمینه میزان واریز سود سهام عدالت به افراد مشمول به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سهامدارانی که پرتفوی سهام ۴۵۲، ۴۹۲ و ۵۳۲ هزار تومان دارند به ترتیب ۵۱۰، ۵۵۵ و ۶۰۰ هزار تومان و افرادی که پرتفوی یک میلیون تومانی در اختیار دارند، مبلغ یک میلیون و ۱۲۸ هزار تومان سود علی‌الحساب دریافت می‌کنند.

سود سهام عدالت

 

سود سهام عدالتی که بنا شد در دو مرحله برای سهامداران واریز شود و برخی از شرکت‌ها از واریز سود شانه خالی کردند.

به گفته مسئولان، شرکت مخابرات ایران و مپنا از جمله شرکت‌هایی هستند که سود خود را واریز نکرده اند البته که تنها این دو شرکت نیستند و شرکت‌های دیگری هم در این لیست قرار دارند که با متخلفانی که سود سهام خود را واریز نکنند برخورد خواهد شد.

آقای باغستانی مدیر عامل سپرده گذاری مرکزی می‌گوید: شرکت سپرده گذاری بعد از دریافت مصوبه شورای عالی بورس که ۶ آذر به این شرکت ابلاغ شد مکاتباتی را به ۳۶ شرکت بورسی سهام عدالت انجام داد که در نهایت ۱۲ شرکت بخشی از سود و ۱۱ شرکت کل سود سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ مشمولان سهام عدالت را پرداخت کردند تا شرایط برای واریز سود علی الحساب در پایان آذر فراهم شود.

اما این سود برای چه کسانی واریز خواهد شد و چه افرادی با توجه به دارا بودن سهام عدالت ممکن است در لیست واریزی قرار نگیرند؟

آقای مجید عشقی گفت: سهامداران عدالت برای دریافت سود، حتما باید اطلاعات خود را در سامانه سجام تکمیل کرده باشند. تاکنون حدود ۴۴ میلیون نفر اطلاعات خود را تکمیل کرده و حدود ۱.۵ میلیون نفر از سهامداران عدالت اطلاعات خود را در سامانه سجام تکمیل نکرده‌اند، که امکان واریز سود برای این افراد وجود ندارد.

مدیر پرداخت سود سپرده گذاری مرکزی آقای حسین قشمی در خصوص چرایی عدم واریز سود برای برخی مشمولان بیان کرد: شرکت سپرده‌گذاری مرکزی وجوه، سود سهام عدالت را از طریق شبکه بانکی به حساب سهامداران واریز می‌نماید و در صورت وجود هر گونه اشکال در حساب شبای افراد، مبلغ واریز شده برگشت خورده و تا زمانی که حساب مذکور اصلاح نشود هیچ‌گونه کنترلی بر روی واریز موفق آن در دست ما نیست.

او در ادامه گفت: شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت از مهم‌ترین دلایلی است که باعث می‌شود سود به حساب سهامداران سهام عدالت واریز نشود.

اما آیا ۳۰ آذر واریز ها برای همه مشمولان و دارای شرایط دریافت سود سهام عدالت انجام خواهد شد؟

در پاسخ به این سوال مدیر عامل سپرده گذاری مرکزی آقای باغستانی می گوید: واریز سود از طریق ۱۹ بانک شروع می‌شود که واریز سود‌ها حدودا ۲۴ ساعت در شبکه بانکی زمان خواهد برد.

افراد باید توجه داشته باشند که سود سهام عدالت همیشه به صورت سجامی واریز می‌شود و نیاز به مراجعه به هیچ سامانه و یا مکان خاصی نیست.

همچنین بنا به گفته مسئولان هر گونه پیامک که حاوی لینکی مبنی بر دریافت سود سهام عدالت باشد کلاهبرداری است؛ بنابر این افراد هرگز این گونه لینک‌ها را نباید باز کنند.

صاحبان سهام عدالت که تاکنون سود سهام عدالت سال‌های گذشته را دریافت نکرده‌اند، با مراجعه به نشانی‌های sejam.ir یا sahamedalat.ir نسبت به ثبت نام و احراز هویت در این سامانه اقدام کنند تا سود سهام عدالت خود را دریافت کنند.

مورد دیگر این که مرکز تماس سپرده‌گذاری مرکزی با شماره ۱۵۶۹ آماده پاسخگویی به سوالان سهامداران  است.

سود سهام عدالت از جمله مواردی است که با توجه به دربرگیری زیاد آن می‌طلبد شرکت ها حداکثر همکاری لازم را با نهادی های مربوطه داشته باشند و این انتظار وجود دارد که نهاد های ناظر با شرکت های متخلف در زمینه عدم واریز سود سهام عدالت که حق الناس است برخوردی جدی کنند.

منبع باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.