خود مسئولان هم نمیدانند نرخ واقعی ارز چند است
احمد کیمیایی عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران به فقدان ساختارهای مالی در کشور اشاره کرده و میگوید: بعد از امضای توافق برجام، وقتی هیاتهای خارجی وارد کشور شده بودند، خیلی سردرگم بودند که چند نرخی بودن ارز یعنی چه. آن زمان هر چقدر هم که برای آنها توضیح میدادیم اما متوجه نمیشدند. خب این یعنی ساختار اقتصاد مشکل دارد.
او میگوید: وقتی که سرمایهگذار و مخصوصا سرمایهگذار خارجی میبیند در کشور ما چهار یا پنج نرخ ارز وجود دارد و بعد به او میگوییم که درآمد دلاریات را نمیتوانی از کشور خارج کنی و باید با نرخ نیمایی ببری؛ خوب قید سرمایهگذاری در ایران را میزند زیرا سرمایهگذاری جایی میرود که امنیت و ثبات داشته باشد زیرا شفافیت و ثبات اقتصادی برای سرمایهگذار مهم است و نوسان نرخ ارز اهمیت کمتری دارد. بنابراین ما باید ابتدا ساختار اقتصاد خودمان را درست کنیم. باید همه دست به دست هم دهیم تا تصویر روشنی را برای سرمایهگذاری ایجاد کنیم.
عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران میگوید: اینکه میگویم نوسان نرخ ارز از شفافیت و ثبات اهمیت کمتری دارد، به این معنی نیست که موضوع را نادیده بگیریم چراکه همین مسئله هم اقتصاد ایران را به شدت تحت الشعاع قرار داده است. شما ببینید تقریبا همه روسای جمهور پیش از انتخاب شدن وعده تکنرخی شدن ارز را دادهاند اما حتی خود مسئولان اقتصادی هم نمیدانند نرخ واقعی ارز چند است فقط میگویند ما نرخ بازار آزاد را قبول نداریم. تکنرخی شدن نرخ ارز و شفافیت به اقتصاد ما کمک میکند. برای یکبار هم که شده باید ببینیم کشور کجای اقتصاد جهان ایستاده است، ببینیم بالاخره نرخ ارز چند است.
کیمیایی میگوید: واقعیت این است که ما تحریم شدهایم و مراکز پولی و بانکی بینالمللی ما را نمیپذیرند. حوالهها مشکل دارد و سوییفت ما را تحریم کرده، همه این عوامل باعث شده سرمایهگذار خارجی در اقتصاد ما سرمایهگذاری نکند.
او میگوید: امیدواریم در ماههای آینده اتفاقات خوبی برای اقتصاد کشور بیفتد؛ چنانچه اخباری هم درباره سفر وزیر امور خارجه ایران به عمان برای مذاکرات احیای برجام منتشر شده که امیدوارم با دست پر بازگردند و بخشی از مشکلات ارتباط مالی کشور به جهان حل شود.