از تولید کارتخوان تا فروش اعتباری و TSP در هلدینگ «انیاک»

فن‌آوران انیاک رایانه در سال 1378 به عنوان یک شرکت تجاری، با هدف ارائه‌ فناوری و خدمات مهندسی نوین در حوزه‌ی فناوری اطلاعات، ارتباطات، تجارت الکترونیک و سامانه‌های پرداخت الکترونیکی تأسیس شد.

این شرکت در سال‌های اخیر به عنوان بازوی پرداخت گروه صنعتی گلرنگ مشغول به فعالیت بوده است. به همین دلیل ما برای آشنایی بیشتر با این مجموعه گفتگویی با فرید ستاره؛ معاون کسب‌وکار داشتیم که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم.

فعالیت «انیاک» مبتنی بر تولید، فروش کارتخوان و هدایت تراکنش است

فرید ستاره در ابتدا به معرفی «انیاک» پرداخت و گفت: هلدینگ «انیاک» در دو زمینه اصلی تولید و فروش کارتخوان و هدایت تراکنش فعالیت دارد.

وی افزود: تولید و فروش کارتخوان مهم‌ترین حوزه فعالیت شرکت است. انیاک به‌‌عنوان نماینده شرکت چینی TopWise به تولید هفت نوع از دستگاه‌های کارتخوان مشغول است.

ستاره در ادامه گفت: انیاک در لاین درآمدی دیگر به عنوان بازوی پرداخت گروه صنعتی گلرنگ فعالیت هدایت تراکنشی دارد.
یک‌سری از دستگاه‌های کارتخوان از طریق انیاک به‌شکل B2C به‌فروش می‌رسد که مدل دیگری از هدایت تراکنش است و در حال‌حاضر انیاک با هشت PSP همکاری دارد.

شرکت‌های هلدینگ انیاک

معاون کسب‌وکار انیاک خاطرنشان کرد: یک‌سری شرکت‌ها زیرمجموعه انیاک هستند اما زیرساخت اصلی همه شرکت‌ها بر عهده انیاک مادر است و بقیه شرکت‌ها توسعه و فروش را پیش می‌برند.

وی ادامه داد: یکی از زیرمجموعه‌های هلدینگ انیاک، شرکت انیاک کیش به‌مدیریت آقای اصفهانی است که در حوزه سرویس‌های اپراتوری فعالیت دارد و در واقع مسئول فروش ووچر است و سرویس‌های همه اپراتورها را در زمینه‌های شارژ و قبض، بسته اینترنت، تاپ آپ و… به‌شکل B2B پوشش می‌دهد.

ستاره اظهار داشت:‌ شرکت معتمد مالیاتی (TSP) زیرمجموعه هلدینگ، به‌نام امن‌پرداز معتمد ایرانیان نیز از 29 خرداد با اخذ مجوز نهایی شروع به فعالیت کرده و دهمین شرکت TSP در کشور است و توسط آقای شاهین‌فر مدیریت می‌شود.

معاون کسب‌وکار انیاک در مورد دیگر زیرمجموعه‌های انیاک گفت: نیکارت زیرمجموعه دیگر انیاک است که با مشارکت راه آرمان مهر نیکان در زمینه فروش اعتباری و اقساطی با مدل B2B با مبالغ بالا و اقساط بیشتر فعالیت دارد.

وی افزود: شمیم ارس و بهنود نیز دو شرکت در زمینه بازرگانی انیاک هستند که کارهای بازرگانی و تولید قطعات دستگاه‌های کارتخوان برای انیاک را بر عهده دارند.
ستاره خاطرنشان کرد: همه شرکت‌های زیرمجموعه انیاک ساختار حقوقی مجزا دارند و طبیعی است در هلدینگ‌های بزرگ ناخودآگاه موازی‌کاری به‌وجود می‌آید اما عموما فعالیت این شرکت‌ها مکمل یکدیگر بوده و اختلال جدی در عملکرد شرکت‌ها ایجاد نمی‌شود.

هلدینگ انیاک

شکل‌گیری هلدینگ بسیاری از مشکلات را مرتفع می‌سازد

معاون کسب‌وکار انیاک در بخش دیگری از گفتگو به ضرورت شکل‌گیری هلدینگ انیاک اشاره کرد و گفت: فعالیت انیاک در قالب هلدینگ می‌تواند بسیاری از مشکلات را مرتفع سازد چراکه به‌عنوان مثال هنگام تقاضا برای دریافت مجوز شرکت TSP نیاز به تغییر اساسنامه شرکت با توجه به رویکرد سازمان امور مالیاتی بود که با تأسیس شرکت زیرمجموعه امن‌پرداز معتمد ایرانیان این مشکل برطرف شد.

وی افزود: نیکارت نیز به‌شکل مشارکتی شکل گرفته که قطعا نیاز به ساختار بیرونی داشت و در سال 1401 شکل گرفت.

ستاره ادامه داد: انیاک کیش در حوزه شارژ، خدمات مالی، بیمه‌ای و… فعال است و از آنجا که موضوعات مالی در این زمینه‌ها نیاز به ساختار متفاوت دارد، این ساختار مجزا موجب تسهیل عملکرد و خدمات مطلوب‌تر خواهد بود.

فعالیت «انیاک» در سال گذشته متمرکز بر تولید بود

ستاره در مورد فعالیت‌های انیاک گفت: فعالیت انیاک در سال گذشته بیشتر متمرکز بر تولید با هدف ارتقای کیفیت، افزایش تولید و بهره‌وری و رونق بازاریابی بوده و برآوردها نشان می‌دهد طی سه تا چهار سال آینده، انیاک جزء سه شرکت اول فروش کارتخوان در کشور خواهد بود.

وی وضعیت تولید کارتخوان در کارخانه انیاک را چنین توضیح داد: از آذر سال 1400 موضوع تولید کارتخوان آغاز و از 1401 این فرایند عملی شد تا اینکه در حال‌حاضر عمق تولید به 57 درصد رسیده و 5 مدل دستگاه کارتخوان در شرکت انیاک تولید می‌شود.

معاون کسب‌وکار انیاک افزود: ظرفیت اسمی در کارخانه تقریبا 350 هزار دستگاه است اما میزان تولید سالانه به 200 هزار دستگاه در چهار خط تولید رسیده و حدود 60 نفر در این واحد تولیدی مشغول به‌کار هستند و برنامه امسال بر مبنای تولید 250 تا 300 هزار دستگاه کارتخوان است.

وی ادامه داد: کارتخوان‌‌های تولیدشده در شرکت انیاک از یک نوع سیار در مدل‌‌های اندرویدی و لینوکسی است که مدل لینوکسی دستگاه کاملا اقتصادی بوده و بیشتر حجم فروش روی این دستگاه متمرکز است اما سایر مدل‌ها اندروید 5 تا 13 را در برمی‌گیرد.

تخصیص ارز و قاچاق معضلات اصلی شرکت‌های تولید کننده

ستاره درباره مهم‌ترین چالش‌های تولید سخت‌افزارهای بانکی و پرداخت گفت: تخصیص ارز مهم‌ترین چالش برای انیاک و همه تولیدکنندگان است چراکه قوانین مصوب گذشته نمی‌تواند پاسخگوی نیاز شرکت‌های تازه‌ تأسیس باشد و اگرچه با رایزنی و تبادل‌نظر می‌توان به نتایج مطلوبی رسید اما این فرایند زمان‌بر است و قطعا در تولید تاثیرگذار خواهدبود.

وی چالش دیگر را چنین توضیح داد: امروز بزرگترین دغدغه تولیدکنندگان دستگاه‌های کارتخوان، وجود دستگاه‌های قاچاق است که موجب شده دستگاه‌های قاچاق با قیمت پایین‌تر در بازار عرضه شود و متاسفانه PSP‌ها نیز در این جریان همراهی می‌کنند و قطعا مقابله با این معضل نیاز به همکاری نهادها و سازمان‌های مختلف است.
معاون کسب‌وکار انیاک خاطرنشان کرد: سالانه ۱.۵ میلیون دستگاه کارتخوان به شبکه اضافه می‌‌شود که حدود پانصدهزار مستقیم از سمت PSP تامین می‌شود و یک میلیون دستگاه نیز از کانال‌های مختلف وارد بازار مالی می‌شود که به‌نظر می‌رسد بیش از ۶۰ درصد آنها دستگاه‌های مستهلک است که به‌شکل قاچاق وارد کشور می‌شود.

برنامه‌های آتی انیاک

ستاره در پایان برنامه‌های آتی انیاک را چنین برشمرد: هدف فعلی در استراتژی‌های سازمان، تولید و فروش کارتخوان است که با جدیت دنبال می‌شود و در گام بعد تلاش می‌شود شرکت‌های زیرمجموعه انیاک تبدیل به بازیگران صنعت پرداخت در حوزه‌های مختلف شوند که عملکرد آنها کاملا قابل‌رقابت با شرکت‌های معتبر خواهد بود.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.