تسهیلات تکلیفی مجالی برای پرداخت وام به تولید نگذاشته است
صمد حسن زاده در نشست اتاق بازرگانی با رییس کل بانک مرکزی اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که بسیار اهمیت دارد و در بانک مرکزی هم همواره برای رفع این مساله تلاش شده، موضوع نوسانات نرخ ارز است. البته شاهد آن بودیم که در بحرانی ترین ایام کشور سیاستهای کنترلی در بانک مرکزی اعمال اعمال شد و همین اقدامات بانک مرکزی التهاب را در بازار ارز به حداقل رساندهاست.
وی ادامه داد: از دیگر موضوعات و مشکلات فعالان اقتصادی، پیمان سپاری ارزی است که معضل بزرگی برای فعالان اقتصادی محسوب میشود. البته بانک مرکزی کاملا به این موضوع اشراف دارد که تجار در وضعیت نابسامان و ناترازی واحدهای تولیدی در شرایط سخت با قیمت آزاد محصولات خود را تولید و صادر می کنند و بازار بینالمللی محدودی در ۵ الی ۶ کشور دارند. اما در همین شرایط باید ارز حاصل از صادرات را با قیمت نامناسبی عرضه و به فروش برسانند. امیدواریم با ایجاد بازار توافقی ارزی این مشکل فعالان اقتصادی به زودی برطرف شود.
حسنزاده تاکید کرد: موضوع دیگر که برای ما فعالان اقتصادی یک دغدغه مهم محسوب میشود، تورم است که در بحث فعالیت های اقتصادی بسیار اثرگذار است.
وی با بیان اینکه تشکلها اقتصادی همواره در خدمت دولت و بانک مرکزی بوده تا فعالان اقتصادی در فضای مناسب کسب و کار به فعالیت خود ادامه دهند، گفت: اتاق با زیرمجموعه ٣۴ اتاق استانی و ٢٠ کمیسیون تخصصی فعال است و مرکز پروژهشهای اتاق فعالیت ارزشمندی دارد که میتواند در اختیار بانک مرکزی بگذارد.
ریس اتاق بازرگانی با انتقاد از عدم پرداخت تسهیلات به بخش تولید و تجارت کشور تاکید کرد: پرداخت تسهیلات تکلیفی بانکها، دیگر مجال و امکانی را باقی نگذاشته که بانکها رقمی را به واحدهای تولیدی به عنوان وام اختصاص دهند درحالی که در ماههای پایان سال واحدهای تولیدی با مشکل تامین مواد اولیه و پرداخت حقوق مواجه هستند.
/ایلنا