زمان مرگ بانک‌های فیزیکی مشخص شد!

کریس اسکینر: بانک‌ها باز هم بانکداری خواهند کرد اما شاید ۲۰ سال دیگر بانک ها به صورت فیزیکی کاملاً حذف شوند، همانطور که در خیلی از مکان‌های دنیا در حال حاضر بانک‌ها محو شده‌اند.

کریس اسکینر مدرس دانشگاه کمبریج، کارشناس فناوری مالی و مولف کتاب پول هوشمند که با حمایت شرکت جی اس اس امسال در همایش سالانه بانکداری نوین و نظام های پرداخت حضور داشت در پنل «پول هوشمند» گفت: بانکداری که در حال حاضر وجود دارد تا ۱۰ سال آینده از بین خواهد رفت و این یک چالش بزرگ برای بانک‌های مرکزی است.

او گفت: در واقع ما در آینده نزدیک احتیاجی به بانک نداشته و به بانکداری نیاز داریم. سیستم بانکداری با گذشت زمان بسیار تغییر کرده و باید به سمت دیجیتال شدن پیش برود.

مسئله‌ای که امروزه با آن روبرو هستیم این است که با ورود فناوری بانکداری خیلی متفاوت شده و روند بانکداری به صورت دیجیتالی درآمده است و ما هرچه زودتر برای معماری کسب و کارها و نقل و انتقال‌های مالی باید به سرعت وارد این روند دیجیتال شده و در همه موارد حتی پول‌های دیجیتال،  گوشی‌های هوشمند و … را باید به صورت یکپارچه در یک شبکه در نظر بگیریم.

اسکینر افزود: فین‌تک‌ها به زودی بانک‌ها را خواهند بلعید و همانطور که امروز می‌بینیم فین‌تک‌ها در خدمات بانکداری تغییرات بسیاری ایجاد کردند و تراکنش‌های آنها از ۱۲ میلیارد به ۲۶ هزار میلیارد رسیده است.

در سال ۲۰۱۱ فین‌تک‌ها بخش کوچکی را در دنیا در بر می‌گرفتند اما در حال حاضر ۳۸ درصد بازار را تشکیل می‌دهند و در آینده ای نزدیک عملاً جای بانک‌ها را پر می‌کنند.

اسکینر خاطر نشان کرد: در سال‌های گذشته فین‌تک در ایران بسیار محدود بود و فقط استارتاپ‌ها مشغول به فعالیت بودند اما ظرف سه سال گذشته گروه انبوه و بزرگی شدند و در حال رشد هستند.

زمان مرگ بانک‌های فیزیکی

نوجوانان ایران امروز سریعاً وارد دنیای هوشمند شده و این فرصت بسیار خوبی برای نوجوانان و جوانان برای تغییر چشم انداز مالی است.

در حال حاضر بانک‌های بسیار زیادی در دنیا به این سبک روی آورده‌اند که نمونه‌هایی از آنها در  کشورهای برزیل، آلمان و همینطور اروپا بوده که در این زمینه موفق بوده اند.

این پژوهشگر گفت: مسئله‌ای که به شخصه من را جذب فین‌تک می‌کند این است که بانک‌ها از مدل‌های جدید فین‌تک برای منافع خود و سرعت دادن به روند بانکداری استفاده می‌کنند که در واقع هسته اصلی فین‌تک در این زمینه است.

فین تک در هر موسسه مالی و غیر مالی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال در سال ۲۰۲۳ شرکت آیفون در یک روز ۱۵ میلیون دلار در دو ثانیه فروخته است که این تراکنش بزرگ احتیاج به یک پلتفرم داشته که این حجم از تراکنش را در خود جای دهد که با ورود فین‌تک این امر مهیا شده است.

امروزه روند رشد سریع فین تک دو برابر شده و متوقف نخواهد شد و در سراسر جهان این روند ادامه دارد.

با وجود اینکه دور شدن از بانکداری سنتی کار ساده‌ای نیست، اما باید روند دیجیتال در بانک‌ها جایگزین نیروی انسانی و کاغذ بازی شوند.

برای مثال در دوران کرونا این ویروس باعث شد که پول فیزیکی در جیب‌ها باقی نمانده و  پلتفرم‌ها و اپلیکیشن‌ها جایگزین نقل و انتقالات مالی شوند.

بانک‌ها باز  هم بانکداری خواهند کرد اما شاید ۲۰ سال دیگر بانک ها به صورت فیزیکی کاملاً حذف شوند، همانطور که در خیلی از مکان‌های دنیا در حال حاضر بانک‌ها محو شده‌اند.

همانطور که می‌دانیم هوش مصنوعی با سرعت زیادی در حال رشد است و در حال حاضر  برای مثال برنامه‌ای مانند چت جی پی تی افرادی را در خود دارد که جوان هستند و چشم انداز خوبی دارند و در کنار شرکت‌های بزرگ کار کردند و در حال حاضر یک موتور بزرگ پردازشگر خلق کردند.

می‌توان گفت سرعت پیشرفت هوش مصنوعی چنان سریع است که تمام زندگی ما با این فناوری هر روز در حال زیر و رو شدن است.

با اینکه گفته می‌شود هوش مصنوعی فرصت‌های شغلی نیروی انسانی را از بین می‌برد اما دانش انسانی را یکپارچه کرده است.

برای حرف آخر می‌توان گفت با به وجود آمدن فین‌تک‌ها، زندگی از تولد تا مرگ دیجیتال خواهد شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.