تاثیر 90 دقیقه خواب روی توانایی حافظه
محققان دانشگاه "بریستول" دریافتند که یک چرت کوتاه میتواند به مغز در پردازش اطلاعات ضمیر ناخودآگاه کمک کند.
عصر بانک؛ به نقل از گیزمگ، دانشمندان انگلیسی پس از چند دهه پژوهش توانستند شواهد محکمی مبنی بر اهمیت خواب روی تقویت حافظه و شناخت محیطی پیدا کنند.
این مسئله واضح است که اطلاعاتی که در زمان بیداری در ذهن یک فرد به دست میآید، پس از یک دوره خواب در اعماق ذهن نقش میبندد.
در این راستا، محققان دانشگاه "بریستول"(University of Bristol) از سال 2016 تاکنون پژوهشی را انجام دادهاند که "خواب" را به عنوان بخش حیاتی در فرآیند مطالعه دروس میداند و محققان این پروژه معتقدند دانشجویان باید برای حفظ سریعتر اطلاعات، خواب خوبی داشته باشند.
این تحقیقات نشان میدهد، یک "چرت" کوتاه میتواند به یک فرد کمک کند که اطلاعات گوناگون را در ذهنش پردازش کند. با خواب کوتاه، حتی اطلاعاتی که فرد در حالت خودآگاه از درک آنها ناتوان است و در ضمیر ناخودآگاه وی قرار دارد، بهتر پردازش میشود.
تاکنون محققان به این موضوع پی برده بودند که خواب به بهبود تواناییهای فرد در حل مشکلات کمک میکند که تحقیقات محققان دانشگاه بریستول نیز تصدیقی بر این نکته بود.
در این مطالعه روی 16 فرد سالم آزمایشاتی صورت گرفت و پاسخ عصبی شرکتکنندگان آزمایش با استفاده از "نوار مغزی"(Electroencephalography)ردیابی شد.
پس از اولین دور آزمایش به برخی از شرکتکنندگان گفته شد که مستقیما یک خواب 90 دقیقهای داشته باشند. این در حالی بود که باقی شرکتکنندگان بیدار مانده بودند.
پس از آن آزمایش دوباره تکرار شد.
نتایج نشان داد، گروهی که پس از دور اول آزمایش خوابیدند، در پاسخ نوار مغزی خود سرعت بیشتری یافتند و عملکرد آنها بهبود پیدا کرد.
به همین دلیل این محققان فرضیهای را مطرح کردند که یک چرت 90 دقیقهای به نحوی میتواند توانایی شرکتکنندگان در پردازش اطلاعات مغزی در ضمیر ناخودآگاه را بهبود بخشد.
"ضمیر ناخودآگاه" به عنوان یک پایگاه اطلاعاتی بسیار بزرگ در مغز است که همه سرگذشت انسانها از کودکی تا مرگ را در خود ذخیره میکند.
همه تجربیات زندگی، باورها و اعتقادها در ضمیر ناخودآگاه فرد ذخیره میشود.
این تحقیقات بینش جدیدی را در مورد چگونگی عملکرد مغز در پردازش اطلاعات فراهم میآورد. اطلاعاتی که آگاهانه آنها را درک نمیکنیم.
تیم تحقیقاتی دانشگاه "بریستول" در حال انجام تحقیقات بیشتری در زمینه مکانیسمهای عصبی اساسی است که به یافتن راههایی برای تصمیمگیری بهتر کمک میکند.
نتایج این پژوهش در مجله "The Journal of Sleep Research" انتشار یافت.
/ایسنا