خبرنگار:FATF چیست؟ معترض: نمی‌دانم!

همزمان با بررسی CFT در مجلس شورای اسلامی، عده‌ای که تعدادشان حدود 500 نفر می‌رسید با تجمع مقابل مجلس و سر دادن شعار خواستار عدم تصویب CFT توسط نمایندگان بودند.

عصر بانک؛نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه)، لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) را به عنوان اولین دستور مورد بررسی قرار دادند و در نهایت با 143 رای موافق، 120 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 270 نماینده، این لایحه را با یک ماده واحده و هفت حق شرط تصویب کردند.

 

همانگونه صحن علنی مجلس امروز با حواشی مواجه بود، جمعی از مخالفان تصویب لایحه  CFT که حدود 500 نفر می شدند، صبح امروز مقابل مجلس با در دست داشتن پلاکاردهایی حاوی شعارهایی همچون «نه به خود تحریمی»، «برجام نمی‌خواهیم»، «FATFخیانت است به ملت» اعتراض خود را به تصویب لایحه کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) اعلام کردند. آن‌ها شعار می دادند که «مرگ بر منافق»، «مرگ بر ضد ولایت فقیه» و «رای نمایندگان باید شفاف گردد». بیشتر تجمع‌کنندگان را خانم‌های جوان تشکیل می‌دادند و تعداد مردان شاید به صد نفر هم نمی‌رسید. تعداد مردان و زنان بالای 40 سال در بین تجمع‌کنندگان بسیار محدود بود.

 

مرد جوانی درباره دلیل حضور خود در مقابل مجلس اظهار کرد: ما با آمریکا مشکل اساسی داریم و زیر بار حرف زور آن‌ها نمی‌رویم.

 

وقتی از وی که از حوزه علمیه تهران در این تجمع شرکت کرده است درباره FATF و CFT‌می‌پرسم می گوید: از ماهیت این لوایح اطلاع دقیقی ندارم اما دشمن دنبال جهانی‌سازی است و می خواهد مسائل امنیتی و اقتصادی را یکدست کند. هدف اصلی دشمن محدود کردن قدرت نظامی ایران است. آنها می خواهند تسلط بیشتری بر اقتصاد ایران داشته باشند.

 

این جوان در پاسخ به این پرسش که آیا FATF برای کشور منافعی هم دارد؟ بیان می‌کند: ما یقین داریم که امریکا دشمن ماست و به چراغ سبز آمریکا اعتماد نمی کنیم. ما با آمریکا سر سازش نداریم. نمایندگانی که به این لایحه رای موافق می دهند، گرایش به شیطان پیدا کرده اند.

 

به سراغ خانمی حدودا 50 ساله که کفن نمادینی به تن دارد رفتم و دلیل حضورش در مقابل مجلس را می‌پرسم. او جواب می‌دهد: FATF موجب تسلط بر نهادهای مالی ایران می‌شود. ما اجازه نمی دهیم استقلال و آرمان‌های‌مان از دست برود.

 

 

خانم جوان‌تری به جمع ما می‌پیوندد و وقتی می‌گویم که تقریبا تمام کشورهای جهان این لایحه را پذیرفته اند به وسط بحث می‌پرد و می‌گوید: فقط 80 کشور عضو FATF هستند. این‌ها کشورهایی هستند که حکومت، مجلس و نیروی نظامی ندارند.

 

این خانم بعد از این‌که از سوالات عصبانی می‌شود از چند جوان می خواهد که مرا به نیروی انتظامی تحویل دهند. مامور نیروی انتظامی بعد از دیدن کارت خبرنگاری، از آن چهار پنج نفر می‌خواهد اجازه دهند آزادانه کارم را انجام دهم و آن‌ها هم به وسط جمعیت می‌روند.

 

با آمدن خبر تصویب CFT در مجلس، شعارها علیه نمایندگان بلند می‌شود.

 

نصرالله پژمان‌فر نماینده مردم مشهد در میان تجمع کندگان حاضر شده و بیان می کند: رای نمایندگان باید شفاف باشد و آنها رسما آرای خود را اعلام کنند.

او ادامه می‌دهد که ما مطالبات خود را ادامه خواهیم داد.

 

فرد دیگری پشت بلندگو اعلام می‌کند که ما کوتاه نیامده و مطالبه‌گری خود را ادامه می دهیم.

 

نیروی انتظامی از لیدرهای تجمع‌کنندگان درخواست می کند که به تجمع پایان دهند و آن‌ها نیز از منتقدان می‌خواهند که به تجمع پایان دهند.

 

در حالی‌که هماهنگی‌ها برای بازگشت از مقابل مجلس آغاز شده و تجمع در حال پایان یافتن است، به سراغ جوان دیگری می‌روم و از وی درباره FATF و CFT و دلیلی مخالفتش می پرسم.

 

او پاسخ می‌دهد: این لوایح راه‌حل نیست. راه حل اقتصاد مقاومتی است. آیا قیمت دلار با برجام پایین آمد؟ برجام عبرت خوبی است. با پیوستن با CFTو FATF از لیست سیاه خارج نمی‌شویم. خروج ما از لیست سیاه به اجماع جهانی نیاز دارد و عربستان و رژیم صهیونیستی اجازه این کار را نمی‌دهند.

 

خانم جوانی دیگری می‌گوید:حق شرط رعایت نخواهد شد به این دلیل که عربستان و اسرائیل دو عضو ناظر درFATF هستند. ما با پیوستن به این لایحه، اطلاعات خود را در اختیار سایرین قرار می دهیم و این یعنی خود تحریمی.  بیشتر مشکلات ما ریشه داخلی دارد و باید این مشکلات حل شود. اگر در تبادل بانکی به مشکل خوردیم فدای سرمان. اگر مجلس دلسوز باشد برای این مشکل راه حلی پیدا می کند.

 

با مردی که در حال هماهنگ کردن برای بازگشت خانم‌هاست هم صحبت می‌شوم. او می‌گوید:اصلا FATF حلوا و عسل. شخص اول مملکت با این لایحه مخالفت کرده است پس چرا نمایندگان این مساله را رها نمی‌کنند؟

 

به او می گویم که طبق گفته علی لاریجانی، دفتر مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه‌ رئیس مجلس درباره‌ بررسی کنوانسیون‌های مرتبط با FATF اعلام کردند که ایشان با بررسی این لوایح در مجلس مخالفتی ندارند که در پاسخ می‌شنوم: رهبری نظر خود را قبلا اعلام کرده‌اند، حرف لاریجانی برای ما ملاک نیست. ما پیام رهبری را گرفته‌ایم.FATF اگر بهترین هم باشد، کسی نباید روی حرف رهبری، حرف بزند.

 

از او درباره ماهیت FATF سوال می‌کنم و جواب می دهد:پزشکیان می گوید من نمی دانم FATF چیست. بعد از من چه توقعی دارید؟ نمایندگان هم بهتر از من جواب شما را نخواهند داد. وقتی آنها از FATF اطلاعی ندارند، چگونه به آن رای می دهند؟

 

حدود ساعت 12 ، تجمع پایان یافت اما تجمع‌کنندگان هنوز خط و نشان می‌کشیدند.

 

/ایسنا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.