تتر از بازار اروپا حذف میشود؟
منابع رسانه ای غربی اعلام کردند تتر با تهدید غیرقانونی شدن در اروپا مواجه شده است. اجرای مقررات بازار دارایی های رمزنگاری شده که انتظار می رود به زودی آغاز شود، می تواند وضعیت ارزهای دیجیتال دراروپا را به شدت تغییر دهد.
به گفته فعالان بازار ناتوانی تتر در عدم انطباق با این چارچوب قانونی می تواند منجر به حذف آن از فهرست صرافیهای اروپایی شود و به طور بالقوه باعث ایجاد وحشت در بازار شود.
بر اساس مقررات جدید، صادرکنندگان ارزهایی مثل تتر بایداز دستورالعملهای عملیاتی سختگیرانه پیروی کنند، شفافیت کامل را در مورد ذخایر خود حفظ کنند و از نقدینگی کافی برای پشتوانه توکنهای خود اطمینان حاصل کنند. در حالی که این اقدامات برای تثبیت و مشروعیت بخشیدن به بازار کریپتو طراحی شده است، نگرانی هایی را در مورد آینده تتر در اروپا ایجاد کرده است.
اگر تتر نتواند استانداردهای جدید اروپا را اجرایی کند، عواقب آن می تواند عمیق باشد. صرافیهای ارز دیجیتال اروپایی ممکن است مجبور شوند تتر را از فهرست خود خارج کنند و دسترسی میلیونها کاربر را که برای تجارت و تراکنشها به آن متکی هستند، قطع کنند.
با این حال، کاربران همچنان میتوانند تتر را در کیف پول رمزنگاری غیرقانونی خود ذخیره و استفاده کنند و به تجارت و تراکنش از طریق آنها ادامه دهند.
حتی اگر تتر همچنان در اروپا در دسترس باشد، استفاده از آن می تواند به شدت محدود شود و به طور بالقوه حجم معاملات و نقدینگی را در سراسر بازار کاهش دهد.
تتر به عنوان یکی از پرکاربردترین استیبل کوین ها در سطح جهان، هرگونه اختلال در در دسترس بودن آن می تواند باعث نوسانات بازار ارزهای دیجیتال شود. ارزهای دیجیتال جفت شده با تتر ممکن است با نوسانات قیمت مواجه شوند و معامله گران ممکن است در اجرای تراکنش ها با چالش های قابل توجهی مواجه شوند.
بر این اساس چند روز آینده برای ارزهای دیجیتال حیاتی خواهد بود زیرا تتر با فشار فزاینده ای برای هماهنگی با چارچوب نظارتی جدید اروپا روبرو می شود و یا باید خطر از دست دادن جای پای خود در یکی از مهم ترین بازارهای ارز دیجیتال جهان را به جان بخرد.
در روزهای گذشته بانک مرکزی ورودی صرافی های رمز ارزی در ایران را مسدود کرد؛ علت این اقدام پولشویی و سفته بازی این صرافی ها و نقش مستقیم آنها در تشدید نوسانات ارزی اعلام شده است.
آمارها نشان میدهد این صرافیها با انجام روزانه 50 میلیون دلار معادل 4همت سفتهبازی روی تتر به هیجانات در بازار ارز دامن میزنند! و عملاً تتر را به ابزاری برای سیگنالدهی به دلار تبدیل کردهاند.
عدم شفافیت در عملکرد صرافیهای رمزارز و نظارتگریز بودن آنان از رگولاتور اصلی موجب شده است افکار عمومی بپرسد؛ چرا هیچ نهادی جلوی «تجارت سیاه» و «پولشویی عیان» و «سفتهبازی آشکار» آنان را نمیگیرد؟
پنهانبودن ترازنامههای مالی و عملیات غیرشفاف بانکی و خارج از ضوابط این صرافیها و پرداختیارهای متخلف، همچنان مورد سؤال افکار عمومی و نهادهای نظارتی است.
این تخلفات که از طریق ایجاد زیرساخت غیرقانونی تسویه آنی و خارج از چارچوب نظام پولی و بانکی توسط شرکتهای پرداختیار انجام میشود، علاوهبر اینکه بهنوعی پولشویی محسوب میشود، عملیات سفتهبازی برخی صرافیها را پوشش میدهد.
ظاهراً بانک مرکزی و نهادهای نظارتی در ماههای گذشته نسبت به تخلفات ریالی شرکتهای پرداختیار در ایجاد سیستم تسویه آنی در معاملات متعدد هشدار داده بودند اما آنها این هشدار را جدی نگرفته و به تخلفات خود ادامه دادهاند.
بازارساز باید توضیح دهد؛ چرا برای حفظ ارزش پول ملی و توجه به معیشت مردم، زودتر از این چنین سیاستی را اجرا نکرد و جلوی سودجویان گرفته نشد تا به معیشت مردم آسیب وارد نشود؟
/ تسنیم