پیامدهای اجتماعی و اقتصادی مسدودی درگاه پرداخت صرافی‌های رمزارز

عیسی کشاورز، رئیس هیئت مدیره یوبیتکس در مصاحبه با عصربانک گفت: این فرصت‌سوزی‌ها و نابودکردن کسب‌وکارها پیامدهای اجتماعی و اقتصادی متعددی دارد که از جمله می‌توان به سرخوردگی عمیق شرکت‌های دانش‌بنیان، فعالیت به‌شکل زیرزمینی و غیرقانونی، خروج سرمایه‌گذاری، مهاجرت جوانان فعال در صنعت بلاکچین، سرمایه‌گذاری شمار قابل‌توجهی از کاربران در پلتفرم‌های خارجی، سرخوردگی اجتماعی، افزایش شکاف بین دولت و ملت و جلوگیری از دستیابی به جایگاه شایسته و ایده‌آل صنعت مالی اشاره کرد.

بانک مرکزی بار دیگر در تصمیم غیرمنتظره و بدون اطلاع قبلی، حساب صرافی‌های رمزارز را مسدود کرد. از همین‌رو واریز ریالی این صرافی‌ها مسدود شده‌است. گرچه بانک مرکزی پیش‌تر نیز چنین اقدامی را در راستای کنترل نرخ ارز و مقابله با پولشویی انجام داد اما صاحبان صرافی‌های رمزارز این مسئله را کاملا غیرمرتبط و اتهام بی‌اساس می‌دانند و خواستار توضیحات شفاف و مسئولانه بانک مرکزی هستند.

بر این اساس، گفتگویی با عیسی کشاورز؛ رئیس هیئت مدیره یوبیتکس ترتیب دادیم تا اطلاعات بیشتری در مورد جنبه‌های این اقدام عجیب بانک مرکزی جویا شویم.

تصمیم بانک مرکزی مجموعه اکوسیستم رمزارز را زیرسؤال می‌برد

عیسی کشاورز در ابتدا دیدگاه خود در مورد تصمیم بانک مرکزی را مطرح کرد و گفت:‌ به‌نظر نمی‌رسد چنین رفتارهایی ریشه در نگاه کارشناسانه، منصفانه و خردمندانه داشته‌باشد چراکه عموما همه سازمان‌های دموکراتیک سعی دارند برای حفظ منافع ملی، پیش از هر تصمیم خودسرانه و یکجانبه‌گرایانه با بخش خصوصی گفتگو و تبادل‌نظر داشته‌باشند و در نهایت تصمیماتی با کمترین پیامدهای سیاسی و اجتماعی اتخاذ نمایند.

وی افزود: متاسفانه چنین تصمیمات عجیب و غیرکارشناسی زمینه‌ساز تشویش اذهان عمومی و سلب اعتماد در مورد پلتفرم‌های داخلی می‌‌شود.

رئیس هیئت مدیره یوبیتکس خاطرنشان کرد: شاید اگر تعداد معدودی از کسب‌وکارها در این حوزه فعال بودند، احتمال وجود مستنداتی مبنی بر تخلف متصور بود اما زمانی که یک اکوسیستم مالی با میلیون‌ها کاربر و بیش از 60 کسب‌وکار که حدود 6 سال سابقه فعالیت دارند و همه مسائل مالیاتی، قانونی، بانکی، بیمه و…  آنها روشن است به یکباره تحت‌تاثیر این تصمیم قرار می‌گیرند، جای تأسف و تأثر دارد.

وی ادامه داد: در حال‌حاضر هنوز هیچ سازمان یا نهادی مسئولیت این تصمیم را بر عهده نگرفته‌ و حتی مشخص نیست که چنین اتهامی برمبنای چه مستنداتی به این کسب‌وکارهای دانش‌بنیان با سابقه چند ساله وارد شده‌است.

کشاورز تاکید کرد: این رفتار کاملا غیرکارشناسی و غیرمنطقی است و امید می‌رود افرادی مسئولیت این تصمیم را بپذیرند، در این زمینه گفتگو نمایند و توضیحات منطقی ارائه دهند.

وی اظهار داشت: بخش خصوصی فعال در زمینه اکوسیستم رمز‌ارز تابع قوانین کشور و حافظ منافع ملی است و برای حفظ منافع کشور نه‌تنها از دولت عقب‌تر نیست بلکه چه‌بسا جلوتر نیز خواهدبود.

سنگ‌اندازی در مسیر رمزارزها پیامدهای جدی اقتصادی و اجتماعی در پی دارد

رئیس هیئت مدیره یوبیتکس خاطرنشان کرد: امروزه همه کشورهای دنیا سعی می‌کنند از اقتصاد دیجیتال و فناوری‌های نوین در نظام پرداخت و مالی و پولی با سرعت بیشتر، هزینه کمتر و شفافیت بیشتر برای اشتغال و تولید ناخالص ملی و مراودات بین‌المللی بهره‌ ببرند.

وی افزود: این فرصت‌سوزی‌ها و نابودکردن کسب‌وکارها پیامدهای اجتماعی و اقتصادی متعددی دارد که از جمله می‌توان به سرخوردگی عمیق شرکت‌های دانش‌بنیان، فعالیت بخشی از کارها به‌شکل زیرزمینی و غیرقانونی، خروج سرمایه‌گذاری در این حوزه به‌دلیل عدم‌امنیت خاطر، مهاجرت بخشی از جوانان فعال در صنعت بلاکچین به خارج از کشور، سرمایه‌گذاری شمار قابل‌توجهی از کاربران در پلتفرم‌های خارجی، سرخوردگی اجتماعی با تبعات ناگوار، افزایش شکاف بین دولت و ملت و جلوگیری از دستیابی به جایگاه شایسته و ایده‌آل صنعت مالی اشاره کرد.

اتهام پولشویی به یک اکوسیستم جای تعجب دارد

کشاورز با بیان اینکه پولشویی یک عنوان مجرمانه است، اظهار داشت: تنها پس از اثبات در دادگاه می‌توان شخص یا شرکتی را به این جرم محکوم کرد اما مسدودکردن حساب صرافی‌های رمزارز موضوع مسدودی یک یا دو شرکت نیست بلکه کل اکوسیستم نظام رمزارزی به این جرم متهم شده‌ که بسیار عحیب است.

وی ادامه داد: اتهام‌زنی و اجرای مجازات آن در صلاحیت بانک مرکزی نیست و اگر این جرم ثابت شود باید رسیدگی توسط نهادهای حقوقی و قضایی کشور صورت گیرد.

رئیس هیئت مدیره یوبیتکس خاطرنشان کرد: جالب اینکه بانک مرکزی نه‌تنها این موضوع را به‌طور شفاف توضیح نداده و بیانیه رسمی اعلام نکرده بلکه در رسانه‌ها نیز هیچ نقل‌قول معتبری از طرف نهادهای حقوقی و قضایی مطرح نشده‌است.

گفتمان ملی با حضور بخش خصوصی لازمه بهره‌مندی از ظرفیت‌های نوین است

کشاورز رونمایی از سند رمزارز را با این تصمیم مرتبط دانست و گفت: به‌نظر می‌رسد بانک مرکزی نارضایتی از شورای عالی فضای مجازی در راستای رونمایی از سند رمزارز را به این شکل به بخش خصوصی و اکوسیستم رمزارز نشان داده‌است.

رئیس هیئت مدیره یوبیتکس پیشنهاد برون‌رفت از فضای دلسردکننده و فرصت‌سوز را ایجاد فضای گفتمان ملی دانست و گفت: استفاده از چنین ظرفیت بی‌نظیری که همه دنیا از آن برای ورود به آینده و خلق برنامه‌های کلان بهره می‌گیرند نیاز به گفتمان ملی دولت با حضور بخش خصوصی دارد.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.