چرا باید سحرخیز باشیم؟
بسیاری از محققان بر این باورند که صبح زود از خواب بیدار شدن، بازدهی کار و فعالیت شما را بالا میبرد.
عصر بانک؛از قدیم گفتهاند: «سحرخیز باش تا کامروا باشی». این تنها یک عبارت ساده نیست بلکه تحقیقات زیادی انجام شده که در همه آنها مزیتهای سحرخیز بودن به اثبات رسیده است.
محققان به تازگی اعلام کردهاند که بیدار شدن در ساعت 4 صبح، روز را پربارتر میکند. اما راز این ساعت چیست که محققان بر آن تأکید میکنند؟
در ابتدا تغییر ساعت و بلند شدن از رختخواب دشوار است، اما به مرور ساعت بیولوژیک بدن به این ساعت عادت میکند و روی آن تنظیم میشود. زنگ کردن ساعت یا گوشی موبایل هم میتواند به شما کمک کند. در روز اول بارها در رختخواب غلط میزنید تا بیدار شوید. روز بعد، چند هشدار زمانی را به فاصله دو دقیقهای از هم تنظیم میکنید و سرانجام به زور زنگ چندبارهی گوشی، از رختخواب دل میکنید.
صبح زود بیدار شدن حس خوبی دارد. گاهی حتی با بیدار شدن در ساعت 6 صبح هم کارها روی روال پیش نمیروند و باز هم کارهای زیادی انجام نشده باقی میمانند. اما ساعت 4 که بیدار شویم، انگار روز کش میآید و کلی زمان برای انجام بسیاری از کارها داریم.
بیشتر بخوانید:سه توصیه به افرادی که با سحرخیزی مشکل دارند
ساعت 4 صبح گویی زمانی جادویی است. ساعتهای اول صبح واقعا شگفتانگیزند. بیدار شدن پیش از برندگان و حتی طلوع آفتاب حسی درون آدمی زنده میکند که انگار چیز غیرمنتظرهای به دست آوردهایم؛ دنیای مرموزی که در آن آسمان هنوز تاریک است، سکوتش شگفتانگیز است و حتی هوا نیز آرامتر است.
صبح زود بیدار شدن، شما را برای یک روز پرکار آماده میکند. تنهایی صبحهای زود، سلاحی رمزآلود است؛ به ویژه آنهایی که از جمع گریزانند و به دنبال تنهایی میگردند یا آنقدر مشغله دارند که میخواهند یک ساعت هم که شده برای خودشان باشند، قهوهای بنوشند و به کارهای شخصی خود رسیدگی کنند.
اگر زودتر از همه از خواب بیدار شوید، کارهای زیادی برای انجام خواهید داشت. خیلی از چیزهایی که در طول روز مزاحماند و باعث حواسپرتی میشوند، در ابتدای صبح و در آن سکوت رؤیایی وجود ندارند و به راحتی میتوانید به کارهایتان برسید. صبح زود بیدار شدن رمز موفقیت بسیاری از انسانهای موفق دنیاست؛ به عنوان مثال، تیم کوک، مدیر اجرایی اپل هر روز ساعت 3:45 صبح بیدار میشود.
صبح زود بیدار شدن شما را رمان نویس نمیکند، اما خلاقیت را در شما بیدار میکند. «ادنا او براین»، رماننویس ایرلندی همیشه صبحها داستان مینوشت، چون معتقد بود که انسان در صبحهای زود، به ناخودآگاه خود که منبع الهام است، نزدیکتر میشود. اما او تنها کسی نبود که به این شیوه عمل میکرد بلکه بسیاری از نویسندگان بزرگ دنیا صبحهای زود شروع به نوشتن میکردند. صبحهای زود فکرهای خلاقانه زیادی را در طول روز در شما جاری میسازد.
بسیاری از گناهان شبها رخ میدهند و این دقیقا زمانی است که بیشتر افراد به تماشای تلویزیون، غذا خوردن یا حتی خرید مشغولاند. اما افراد سحرخیز، شبها زودتر به رختخواب میروند؛ بنابراین از انجام بسیاری از خطاها دور میمانند.
/جماران