ساخت سیستم اعلام قیمت فروشگاهی فرمان‌پذیر از راه دور در کشور

پژوهشگران یکی از شرکتهای دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت سیستم اعلام قیمت فروشگاهی فرمان‌پذیر از راه دور شدند که هدف اصلی این طرح، ساخت اتیکت الکترونیک ارزاق برای فروشگاه‌ها جهت دستیابی به مدیریت یکپارچه قیمت اجناس فروشگاهی و حذف کاغذ است.

عصر بانک؛به گزارش ایسنا، هدف از انجام این طرح، طراحی و ساخت اتیکت الکترونیک ارزاق برای فروشگاه‌ها ("Electronic Shelf Label "ESL) جهت دستیابی به مدیریت یکپارچه قیمت اجناس فروشگاهی، حذف مغایرت قیمت واقعی و قیمت اتیکت، حذف کاغذ، کاهش هزینه‌ها و نیروی انسانی، اعمال تخفیفات لحظه‌ای بر اجناس، پایین آمدن درصد خطای نیروی انسانی است.

 

سینا کلانی، مدیرعامل شرکت طراح و مجری طرح سیستم اعلام قیمت فروشگاهی فرمان پذیر از راه دور درباره نحوه کارکرد این سیستم که با پشتیبانی تسهیلاتی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) طراحی و ساخته شده است، اظهار کرد: این سیستم به دو صورت آنلاین یا آفلاین است. در حالت آفلاین یک فایل اکسل شامل بارکد اجناس و قیمت (به‌صورت برچسب‌های الکترونیکی) آن‌ها وجود دارد که نرم‌افزار این فایل را به‌عنوان منبع اطلاعات خود جهت بازیابی اطلاعات اجناس قرار می‌دهد. در حالت آنلاین نیز نرم‌افزار به پایگاه داده نرم‌افزار سیستم فروشگاهی متصل شده و تمامی اطلاعات درخواستی را به‌صورت مستقیم از سیستم فروشگاهی دریافت می‌کند.

 

وی به وجه تمایز این سیستم نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی اشاره کرد و افزود: یکی از خاصیت‌های سیستم بومی این است که نرم‌افزار آن در اختیار خود کشورمان است. ما به‌هیچ‌وجه دخل و تصرفی در نرم‌افزارهای خارجی نمی‌توانیم داشته باشیم. از سوی دیگر نوع کسب‌وکار و فروشگاه و قوانین ایران با سایر نقاط جهان متفاوت است. هر کشوری موقعیت و شرایط خاص خودش را دارد. نرم‌افزارهای خارجی بر اساس نیازهای موقعیت و شرایط آن کشورها ساخته شده است.

 

وی ادامه داد: نیاز ایران به اتیکت الکترونیکی بر اساس حجم خرید کم است. شرکت‌های خارجی تنها این نرم‌افزارها را برای ایران نمی‌سازند. نهایتاً شاید به‌صورت سفارشی و آزمایشگاهی این کار را انجام بدهند، اما ریسک اولیه آن را هیچ‌کس نمی‌پذیرد؛ به همین دلیل چنین سیستمی برای نخستین‌بار در ایران ایجاد شده و نمونه‌های خارجی، حتی نمونه‌های چینی با نازل‌ترین قیمت هم هنوز نتوانسته‌اند به بازار ایران ورود پیدا کنند.

 

کلانی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر قیمت این سیستم به دلیل حذف هزینه‌های گمرک، مونتاژ و… 40 درصد کمتر از نمونه مشابه خارجی است.

 

مجری طرح سیستم اعلام قیمت فروشگاهی فرمان‌پذیر از راه دور خاطرنشان کرد: سیستم‌های جدید نمونه مشابه خارجی به‌صورت بی‌سیم و با کمک باتری کار می‌کنند، اما محصول تولیدی شرکت ما به‌صورت با سیم است. ما قصد داشتیم در نسخه بعدی این طرح‌ها را پیاده کنیم.

 

به گفته وی، یکی از خریداران این طرح، شهرداری مشهد بود که دو هزار و پانصد عدد از این سیستم‌ها را خریداری کرد.

 

کلانی گفت: این سیستم سال گذشته با قیمت 60 هزار تومان به فروشگاه تحویل داده می‌شد، اما امسال قیمت آن 100 تا 120 هزار تومان شده است. حداقل یک فروشگاه نیاز به 10 هزار سیستم دارد. هیچ وقت یک فروشگاه یک میلیارد برای این کار سرمایه‌گذاری نمی‌کند. سرمایه‌گذار ممکن است این حجم پول را جای دیگر صرف کند. مگر اینکه ما با تولید یک محصول رقابتی به فکر صادرات این محصول باشیم. پروژه‌ای که می‌تواند سودآوری و ارزآوری خوبی به همراه داشته باشد.

 

مدیرعامل شرکت طراح این سیستم به استانداردهای ملی و بین‌المللی این طرح اشاره کرد و گفت: نظام مهندسی تأییدیه‌های لازم این طرح را از بابت سیستم کابل‌کشی، سیم‌کشی و نصب دریافت کرده است، اما چون تاکنون نمونه مشابه خارجی نداشته است، استاندارد خاصی نیز از سوی اداره استاندارد برای این طرح تعریف نشده است. بیشتر بحث کارایی (تا استاندارد) این محصول مطرح است.

 

وی خاطرنشان کرد: قطعاً برای صادرات این محصول باید استاندارد اروپایی CE را کسب کنیم. همچنین این سیستم نیازمند اخذ استاندارد عملکردی است؛ عملکرد هر سیستم تعاریف خاص خودش دارد، لذا از بابت برنامه‌نویسی و تولید محصول می‌توانیم به این نوع استاندارد نیز دست پیدا کنیم؛ اما هنوز به سراغ استانداردها نرفته‌ایم. بیشتر تمرکز ما فعلاً روی بازاریابی و پس از آن تولید محصول است.

 

کلانی در ادامه تصریح کرد: اگر دولت تسهیلات و امکاناتی را فراهم و از طریق مشاوران ارشد ما را یاری کند، مسیر صادراتی برای شرکت دانش‌بنیانی مانند ما باز می‌شود. ما اکنون با این مسیر ناآشنا هستیم و انجام کار صادراتی هم برای ما همراه با ریسک، استرس و نگرانی است. همچنین بهتر است دولت در تیراژ اول یک سری معافیت مالیاتی و گمرکی قائل شود. پس از همواری مسیر و فروش محصول، به فکر اخذ مالیات و عوارض گمرکی باشد.

 

بر اساس اعلام روابط عمومی صحا، وی در پایان گفت: همچنین دولت می‌تواند با ارائه وام‌های کم‌بهره و بلندمدت به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک زیادیکند. مثلاً صحا به ما وام درصد پایین در اقساط 9 ماه ارائه داد. اگر مدت‌زمان باز پس‌دهی وام یک‌ساله یا 18 ماهه باشد، ما می‌توانیم در خارج از کشور بازارهای هدفمان را پیدا کنیم تا محصولاتمان را به فروش بیشتری برسانیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.