کشف قدیمی ترین شهاب سنگ دنیا با عمر 4500 میلیارد سال
عصر بانک؛ به نقل از نیواطلس، دانشمندان موفق به شناسایی یک صخره فضایی بسیار عجیب شده اند که قدیمی ترین شهاب سنگ دنیا تلقی شده و زمان تشکیل آن به دوران شکل گیری کره زمین برمی گردد.
شکل گیری این شهاب سنگ مربوط به ایامی است که در آن فوران های آتشفشانی از سیارات و سیارک های موجود در منظومه شمسی رخ می داد.
در حدود 4568 میلیارد سال قبل انفجارهای متعددی در خورشید آغاز شد و این امر منجر به شکل گیری یک هاله گازدار و متشکل از گرد و غبار گردید که در نهایت به هم پیوسته و سیارات دیگر منظومه شمسی و همین طور اقمار آنها مانند ماه را تشکیل دادند.
البته این فرایند حدود یک میلیون سال به طول انجامید و در این میان سیارک هایی هم شکل گرفتند که در نقاط مختلف منظومه شمسی در حرکت بودند.
در شرایطی که تعدادی از این سیارک ها و شهاب سنگ ها شناسایی شده ، بررسی یکی از آنها به نام (NWA(11119 که در شمال غرب آفریقا ودر کشور موریتانی کشف شده نشان می دهد عمر آن به زمان شکل گیری منظومه شمسی بازمی گردد.
شهاب سنگ یادشده دارای خصوصیات منحصر به فردی نیز هست و از جمله در مقایسه با شهاب سنگ های دیگر که عموما کدر هستند،رنگ های روشن تری دارد وبرخی کریستال های سبز رنگ هم در آن مشاهده می شود.
سی تی اسکن پیشرفته این شهاب سنگ که مقدار زیادی سیلیس در ان وجود دارد، از تعلق آن به بیش از 4500 میلیارد سال قبل خبر می دهد. تحلیل ایزوتوپ های اکسیژن این شهاب سنگ هم عدم تعلق آن به کره زمین را ثابت می کند. ولی هنوز مشخص نشده این شهاب سنگ باستانی چگونه به کره زمین منتقل شده است.
/فارس