انجام روزانه 10 هزار تراکنش بر بستر سامانه پرداخت موبایلی ایرانسل
عصر بانک؛محمد زیاری با اشاره به این نکته که ایرانسل برای نخستین بار در ایران این سامانه را در سال 1396 در شهرهای مشهد و قزوین راهاندازی کرده گفت که تاکنون در این دو شهر نزدیک به 100 هزار سیمکارت NFC فعال شده و این راهکار بهزودی در شهرهای سمنان، اهواز و تهران نیز راهاندازی خواهد شد.
به گفته زیاری، در طول نمایشگاه الکامپ 97، برای آشنایی بیشتر مشترکان و علاقهمندان با نحوه کارکرد این سرویس، دو سناریوی پرداخت در ایستگاه اتوبوس و خرید از دستگاه فروش خودکار در غرفه ایرانسل طراحی شده بود که به بازدیدکنندگان تجربه استفاده از این راهکار را ارائه میکرد.
مدیرکل راهکارهای سازمانی ایرانسل همچنین با اشاره به «سامانه شهر هوشمند» ایرانسل مبتنی بر فناوری اینترنت اشیاء، این سامانه را راهکاری برای مدیریت هوشمند شهر با استفاده از حسگر (sensor)های مختلف دانست. به گفته وی، از جمله این حسگرها میتوان به حسگر تشخیص دود، حسگر روشنایی، حسگر کشاورزی، حسگر رطوبتی، حسگر کیفیت آب، حسگر محیطی، حسگر پسماند و حسگر پارکینگ اشاره کرد.
وی با اشاره به حسگر روشنایی هوشمند گفت که با استفاده از این حسگر میتوان روشنایی خیابانها را با توجه ساعات شبانه روز و همچنین حضور ماشینها در سطح خیابان کنترل کرد. اینکار به مدیریت بهینه انرژی، به ویژه هنگامی که در تولید برق با کمبود مواجه بوده و شاهد قطعیهای مکرر هستیم، کمک شایانی خواهد کرد.
زیاری همچنین حسگر مدیریت پسماند را راهکاری دانست که با استفاده از آن میزان پسماند موجود در مخازن زباله تعبیه شده در سطح شهر و زمان بهینه برای جمعآوری آن به دقت برنامهریزی شده و از بروز هرگونه آلودگیهای زیستمحیطی جلوگیری میشود. همچنین با استفاده از حسگر محیطی میتوان نظارت دقیقی بر وضعیت آبوهوای شهر داشت تا شرایط کیفی زندگی ساکنین در بهترین حالت ممکن قرار گیرد.
وی همچنین به حسگر پارکینگ اشاره و بیان کرد که با استفاده از این حسگر، جایگاههای پارکینگ در سطح شهر به طور مداوم بررسی شده و در سامانه مرکزی قابل رصد است. این سامانه به رانندگانی که به دنبال جایگاه خالی برای پارک خودروی خود هستند، مناسبترین جایگاه برای پارک خودرو را اطلاعرسانی میکند. با استفاده از این راهکار حجم ترافیکی که به خاطر جستوجو برای پارکینگ ایجاد شده، مدیریت میشود، از این رو این راهکار سبب صرفهجویی قابل توجه در وقت، کاهش میزان ترافیک در سطح شهر و کاهش آلودگی هوا خواهد شد.
به گفته زیاری، حسگر تشخیص دود از دیگر حسگرهای پرکاربرد در شهر هوشمند است که با استفاده از آن، وقوع هرگونه آتشسوزی به سرعت به مراکز آتشنشانی و اورژانس اطلاع داده شده و از وقوع فاجعه جلوگیری میشود.
وی همچنین حسگر کیفیت آب را حسگری دانست که با بهکارگیری آن، میزان املاح یا وجود هرگونه آلودگی در آب مصرفی ساکنان شهر شناسایی و کنترل میشود. در صنعت کشاورزی نیز میتوان با استفاده از حسگرهای کشاورزی هوشمند و حسگرهای رطوبتی، زمان آبیاری و میزان آبیاری را بر اساس رطوبت خاک و نیاز گیاهان بهینهسازی کرده و حتی با نظارت بر قطر برگها و ساقه گیاهان میزان رشد و شرایط گیاه را به صورت مداوم رصد کرد.
به گفته مدیرکل راهکارهای سازمانی ایرانسل، این اپراتور همچنین به عنوان اپراتور پیشرو در ارائه خدمات مبتنی بر فناوری اینترنت اشیاء در ایران، به بازدیدکنندگان از نمایشگاه الکامپ 97، علاوه بر خدماتی در زمینه اینترنت اشیا و شهر هوشمند، خدمات ابری، مدیریت هوشمند ناوگان حملونقل و راهکارهای سازمانی مانند شبکه امن همراه (APN)، ارتباطات یکپارچه سازمانی و بستههای ویژه اینترنت سازمانی نیز عرضه کرده است.
راهکار «پرداخت موبایلی» مبتنی بر فناوری NFC، یکی از کاربردیترین خدماتی است که این امکان را به مشترکان میدهد تا به سادگی و بدون نیاز به پول نقد یا بلیت، پرداختهای خرد روزمره را تنها با نزدیک کردن تلفنهای همراهشان به پذیرندههای NFC موجود در فروشگاهها و سایر مراکز خرید انجام دهند.
/ایسنا