10 نمونه از عجیب ترین رویدادهای جهان که تصورتان از زمان را متحول خواهند کرد!+تصاویر
عصر بانک؛حقیقت آن است که گاهی تصورات ما دربارهی زمان به دور از واقعیت است. مثلا حتما تعجب میکنید اگر بدانید بعضی تمدنهای باستانی در واقع آنقدرها هم که فکر میکنیم باستانی نیستند یا زمانی که هنوز تبهکاران را با گیوتین اعدام میکردند مردم میتوانستند جنگ ستارگان را در سینما تماشا کنند! در ادامه به حقایق باورنکردنیای میپردازیم که تصورتان از زمان را متحول خواهد کرد.
1- وقتی دستگاه چاپ اختراع شد امپراتوری روم هنوز وجود داشت
در اواخر دههی 1430 میلادی، یوهانس گوتنبرگ کار بر روی دستگاهی را شروع کرد که باعث تحول در صنعت چاپ شد. اولین دستگاه چاپ گوتنبرگ در سال 1440 تکمیل شد. امپراتوری روم در آن زمان هنوز وجود داشت تا آنکه در سال 1453 سقوط کرد. در این سال امپراتوری عثمانی شهر قسطنطنیه، پایتخت امپراتوری روم شرقی را فتح کرد، یعنی تنها دو سال پیش از آنکه تولید انبوه انجیل گوتنبرگ آغاز شود.
2- آخرین اعدام با گیوتین در فرانسه در همان سال اکران جنگ ستارگان انجام شد
در 10 سپتامبر سال 1977 مهاجر تونسیای به نام حمید جندوبی به جرم قتل دوست دخترش با گیوتین اعدام شد و این آخرین اعدام با گیوتین در فرانسه بود. 3 ماه و نیم بعد، اولین اپیزود از مجموعه فیلم جنگ ستارگان اکران شد.
3- ملکهی بریتانیا در دوران سلطنتش 13 رئیس جمهور امریکا را دیده است
ملکه الیزابت دوم در سال 1953 به سلطنت رسید، یعنی زمانی که هری ترومن، سی و سومین رئیس جمهور امریکا بر سر کار بود. او در دوران سلطنتش 13 رئیس جمهور امریکا را دیده است، اما در حقیقت از زمان تولد او در سال 1926، 16 رئیس جمهور در امریکا بر سر کار آمده اند.
4- هواپیما در همان سالی اختراع شد که نیویورک تایمز پیش بینی کرد انسان میلیونها سال دیگر میتواند پرواز کند
در اکتبر سال 1903 نشریهی نیویورک تایمز در واکنش به تلاشهای نافرجام مردی به نام ساموئل پیرپانت لانگلی برای پرواز کردن مطلبی با این عنوان منتشر کرد: «ماشینهای پروازی که پرواز نمیکنند». در این مطلب آمده بود: «ماشینهای پروازی که حقیقتا پرواز کنند نتیجهی تلاشهای مستمر و چند جانبهی ریاضیدانها و مهندسینی متعلق به یک تا ده میلیون سال دیگر خواهند بود.»، اما در ماه دسامبر همان سال، برادران رایت اولین پروازهای موفق شان را به انجام رساندند.
5- قدمت دانشگاه آکسفورد بسیار بیشتر از تمدن آزتکها است
آکسفورد قدیمیترین دانشگاه انگلیسی زبان دنیا است. آزتکها شهر تنوشتیتلان را که مرکز امپراتوری آنها بود در سال 1325 میلادی بنا کردند. اما کار آموزش در دانشگاه آکسفورد از سال 1096 آغاز شد؛ بنابراین تمدن باستانی آزتکها آنقدرها هم باستانی نیست!
6- برج ایفل در همان سالی افتتاح شد که شرکت نینتندو تأسیس شد
کار ساخت برج ایفل در میانهی سالهای 1887 و 1889 انجام شد. در ماه مارس 1889، در جریان برگزاری جشنی به مناسبت صدمین سالگرد انقلاب فرانسه، برج ایفل برای بازدید عموم افتتاح شد. همان سال فوساجیرو یامااوچی شرکت نینتندو را در کیوتوی ژاپن افتتاح کرد. البته در آن زمان نینتندو یک شرکت تولید کنندهی کارتهای بازی هانافودا (نوعی ورق بازی ژاپنی) بود.
7- در زمان ساخت اهرام مصر ماموتها هنوز زنده بودند
احتمالا تصور میکنید ماموتها هم دورهی دایناسورها بودند و مانند آنها میلیونها سال قبل منقرض شدند. اما این موجودات سرسخت در زمان انسانها هم زنده بودند. آخرین جمعیت باقیمانده از ماموتها در جزیرهای به نام ورانگل در نزدیکی سواحل روسیه در اقیانوس منجمد شمالی زندگی میکردند و تا سال 2000 پیش از میلاد منقرض نشده بودند. کار ساخت هرم بزرگ جیزه صدها سال پیش از آن شروع شده بود، یعنی از 2580 تا 2560 پیش از میلاد.
8- استگوساروسها قبل از تی رکسها روی کره زمین زندگی میکردند
استگوساروس و تی رکس متعلق به دو دورهی زمانی متفاوت بودند. استگوساروسها حدود 150 سال قبل در محل امریکای شمالی امروزی زندگی میکردند، یعنی در اواخر دورهی ژوراسیک. اما تی رکسها حدود 80 میلیون سال بعد روی کرهی زمین وجود داشتند، یعنی در عصر کرتاسیوس و حدوداً 67 میلیون سال قبل از حالا؛ بنابراین دایناسورهایی که در فیلم «پارک ژوراسیک» دیده اید همگی در دورهی یکسانی زندگی نمیکردند.
9- نهنگهایی وجود دارند که از پیش از زمان انتشار داستان موبی دیک زنده هستند
نهنگهای سر گنده میتوانند بیشتر از 200 سال زندگی کنند و از یکی از بیشترین طول عمرها در میان تمامی گونههای پستانداران برخوردارند. کتاب مشهور موبی دیک که دربارهی یک نهنگ سفید است در سال 1851 منتشر شد، یعنی 167 سال قبل؛ بنابراین احتمالا نهنگهایی وجود دارند که پیش از انتشار این داستان متولد شده اند و هنوز 3 دهه از زندگی شان باقی مانده است.
10- پلوتون قبل از آنکه فرصت کند یک بار به طور کامل دور خورشید بچرخد عنوان سیاره را از دست داد
سیارهی کوچک پلوتون در سال 1930 کشف شد و رسما عنوان سیاره گرفت. اما 76 سال بعد یعنی در سال 2006 به «سیارهی کوتوله» تنزل درجه پیدا کرد. 248 سال زمینی طول میکشد تا پلوتون یک بار به طور کامل به دور خورشید بچرخد؛ بنابراین پلوتون نه تنها در مدتی که عنوان سیاره داشت نتوانست یک گردش کامل به دور خورشید داشته باشد، بلکه تا قبل از قرن بعدی هم به طور کامل به دور خورشید نمیچرخد. این اتفاق در سال 2178 رخ خواهد داد.
/روزیاتو