8 موردی که فناوری در آینده نزدیک از چنگ انسان در میآورد+تصاویر
عصر بانک؛در چند دهه اخیر فناوری به اندازهای پیشرفت کرده که اگر از چند دهه قبل به دنیای امروز نگاه کنید چیزهایی مثل کامپیوترهای شخصی و گوشیهای هوشمند کاملاً برای شما غریبه خواهد بود. از طرف دیگر پیشرفت فناوریهای جدید باعث حذف روشهای قدیمی انجام کارها شده است که در این زمینه میتوان به بانکداری الکترونیک یا ارسال ایمیل به جای نامههای پستی قدیمی اشاره کرد. این موارد باعث شده تا تکنولوژی شتاب بیشتری نیز بگیرد و در دهههای آینده بسیاری از چیزهای سنتی که هنوز اثری از آنها باقیمانده است از بین خواهند رفت.
این امر باعث میشود تا کودکانی که امروز به دنیا میآیند در دهههای بعد با بسیاری از چیزهایی که ما هنوز از آنها استفاده میکنیم غریبه باشند. به همین منظور در ادامه با هم به چیزهایی اشاره خواهیم کرد که در آینده خبری از آنها نخواهد ماند.
اسکناس
اسکناس توانست راه خود را به قرن 21 باز کند اما به احتمال زیاد در چند دهه آینده شاهد پایان عمر پربرکت اسکناس خواهیم بود. این روزها خودپردازهای زیادی را شاهد هستیم که تنها قابلیت انتقال وجه و انجام امور مالی دارند و اسکناس پرداخت نمیکنند. پرداختهای NFC نیز روزبهروز در کشورهای پیشرفته رواج بیشتری پیدا میکند و پراختهای موبایل دیریازود جای سایر شیوههای پرداخت در حین خرید مستقیم کالا را خواهد گرفت. تمام این موارد دستبهدست هم دادهاند تا کودکانی که امروز به دنیا میآیند در دوران جوانی روی اسکناس را نبینند.
گواهینامه رانندگی
اگر به صنعت خودرو علاقه داشته باشید حتماً به خوبی میدانید که سلاطین خودروسازی سخت در تلاش هستند تا طرحی نو برای این صنعت دراندازند و به احتمال زیاد از چند سال آینده به بعد خودروهای خودران راه خود را به سیستم حملونقل کشورهای بزرگ باز خواهند کرد. به این ترتیب دیری نخواهد گذشت که خودروهای خودران به سایر کشورها نیز راه پیدا کنند، از آنجایی که در این خودروهای پیشرفته خبری از راننده نیست در نتیجه سوارشدن به این خودروها هم نیازی به گواهینامه رانندگی ندارد. با این حساب میتوان گفت چند دههای بیشتر با پایان صدور گواهینامه رانندگی فاصله نداریم.
اپراتورها
در حال حاضر افراد زیادی در مراکز تماس، مشغول به پاسخگویی تماسهای تلفنی مخاطبین هستند اما با توجه به پیشرفت فناوریهای جدید این شغلها نیز در چند دهه دیگر توسط روباتها و هوشمصنوعی جایگزین خواهد شد. پیشبینی میشود تا چند دهه آینده روباتها به درجهای از هوشمندی برسند که حتی جای گارسونها در رستورانها را نیز پرکنند. در نتیجه به احتمال زیاد در آیندهای نهچندان دور باید با شغلهایی از این دست خداحافظی کنیم.
تسلط به زبانهای دیگر
پیشرفت فناوری انسانها را به یکدیگر نزدیکتر کرده است و در دنیای مجازی مرز معنایی ندارد. این امر باعث شده تا نیاز بیشتری به فراگیری زبان انگلیسی و سایر زبانهای جهانی احساس شود اما در این بین سلاطین فناوری نیز سخت در حال تلاش برای ساخت الگوریتمهای پیشرفتهای جهت ترجمه زبانهای مختلف هستند. اگر به بحث زبانشناسی علاقه داشته باشید حتماً به خوبی میدانید که در حال حاضر گوگل و سایر شرکتهای بزرگ در زمینه ترجمه قدمهای مثبت و قابلقبولی برداشتهاند، با این حساب در چند دهه آینده دیگر برای ارتباط با یک فرهنگ دیگر نیازی نیست حتماً به این زبان تسلط داشته باشید و ماشینهای هوشمندِ ترجمه، بار یادگیری زبانهای خارجی را از دوش نوجوانان آینده برمیدارند.
سکونت و کار در یک مکان
در گذشته بیشتر افراد در یک مکان به دنیا میآمدند و در همان مکان نیز از دنیا میرفتند، اما همانگونه که در بالا هم اشاره شد صنعت حملونقل از چیزی که فکر را بکنید در آینده بیشتر پیشرفت خواهد کرد. ایلان ماسک، مرد شماره یک شرکت تسلا و اسپیس ایکس که رؤیاهای بلندپروازانهای در سردارد راکتهای مسافربری را متصور شده است که در آیندهای نهچندان دور انسانها را در عرض کمتر از یک ساعت به تمام نقاط زمین منتقل میکنند. با این حساب کاملاً مشخص است انسان در آیندهای نهچندان دور تمایلی به سکونت و کار در یک مکان نخواهند داشت.
مرگ زیر صد سال
هوشمصنوعی در زمینههای مختلفی به مدد انسانها آمده و پزشکی نیز دستخوش تغییرات زیادی شده است. در حال حاضر ابداعات جدیدی را در زمینه تعامل هوشمصنوعی با داروها شاهد هستیم. تجهیزات هوشمند پوشیدنی نیز سلامت فرد را از جهات مختلف زیر نظر میگیرند. گفته میشود حتی در آینده نزدیک فناوری به اندازه پیشرفت کند که شاهد چاپگرهای سهبعدی باشیم که اعضای بدن را پرینت میگیرند. با در نظر گرفتن این موارد میتوان گفت کودکی که امروز به دنیا میآید شانس بیشتری برای عمری طولانی و صدساله خواهد داشت.
خبری از حریمشخصی نخواهد بود
تا این قسمت از ویژگیهای پیشرفت تکنولوژی گفتیم اما این سکه روی دیگری نیز دارد و پیشرفت فناوریهای جدید، حریمشخصی کاربران را بیمعنا کرده است. این روزها به هر کجا که نگاهی بیاندازید چشم شما به یک دوربین مداربسته خواهد افتاد. قدرتهای بزرگ نیز سعی در نفوذ بیشتر به حریمشخصی کاربران در فضای مجازی دارند. گفته میشود در آیندهای نهچندان دور شهرهای هوشمند فعالیت ساکنین را به جهات مختلف زیرنظر خواهند گرفت و برای کودکانی که امروز بهدنیا میآیند حریمشخصی در دهههای آینده کاملاً بیمعنا خواهد بود.
از بین رفتن فقر و گرسنگی
آخرین مورد از این فهرست عملاً یک پیشبینی برای دهههای آینده نیست و بیشتر حالت آرزو دارد اما از قدیم گفتهاند آٰرزو برجوانان عیب نیست و بهتر است کودکان امروز دنیایی را تصور کنند که در آن خبری از گرسنگی و فقر نباشد. گوشتهایی که در آزمایشگاه ساخته میشوند، گیاهانی که به لحاظ ژنتیکی دستکاری شدهاند و غذای دیگری که به لطف فناوریهای جدید در آینده تولید خواهد شد نوید دنیایی بدون سوءتغذیه را در چند دهه آینده میدهد.
از طرف دیگر پیشرفت علمپزشکی نیز بیماریهای کشندهای مانند ایدز و مالاریا را در چند دهه آینده از بین خواهد برد. این موارد باعث میشود آٰرزو کنیم در دهههای آینده مردمان ساکن در کشورهای فقیر که با سوءتغذیه و بیماریهای کشندهای مانند ایدز و مالاریا دستوپنجه نرم میکنند دیگر شاهد فقر و گرسنگی نباشند.
/برترین ها