تمرکز بر بازارهای بین الملل برای صادرات کانتینر دیتاسنتر ماژولار تولید داخل

نایب رییس هیات مدیره شرکت نارین تک فرتاک، عراق را یکی از کشورهای هدف برای صادرات دیتاسنترهای متحرک ماژولار دانست و در عین حال با اشاره به کاهش مصرف انرژی در این محصول، کشورهای اروپایی را به نوعی از دیگر گزینه‌های صادراتی این محصول به دلیل گران بودن انرژی در آن کشورها دانست.

عصر بانک؛فرزاد رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ماهنامه نسل چهارم با اشاره به تفاوت‌های سایت‌های سنتی و محصول جدید این شرکت در حوزه دیتاسنتر، اظهار کرد: معمولا در ساختمان‌هایی که سایت‌ها نصب میشوند موارد ایمنی در نظر گرفته شده و ضد زلزله هستند، ولی نکته مهم آن است که در زمان بروز حوادث طبیعی از جمله زلزله، ساختمان‌های اطراف سایت آسیب دیده و مشکلاتی را در تردد به وجود می‌آورند و همین موضوع موجب بروز اختلالاتی می‌شود چون تا چند روز امکان تردد وجود نخواهد داشت.

 

وی ادامه داد: اما در محصول جدید شرکت ما، دیتاسنتر به صورت متحرک بوده و میتوان آن را در خارج شهر و در سوله یا شهرک صنعتی نصب کرد و چنانچه حادثه‌ای پیش آید با توجه به اینکه در خارج شهر بوده و ساختمان‌های مرتفع در اطراف آن نیست مشکلی پیش نخواهد آمد.

نایب رییس هیات مدیره شرکت نارین تک فرتاک در عین حال با اشاره به قابلیت ماژولار بودن این دیتاسنتر، اظهار کرد: دیتاسنترهای سنتی که در ساختمان ها نصب میشوند در زمان جا به جایی با مشکلاتی روبه رو شده و هزینه انتقال آن ها به مراتب با خریدشان برابری میکند، ولی در سایت های جدید و دیتاسنتر کانتینری شرکت ما با توجه به ویژگی ماژولار بودنش به راحتی در یک یا دو روز امکان جابه جایی وجود دارد و فقط باید برق ها و لینک های مخابراتی از سایت جدا شده و به راحتی قطعاتش قابل حمل است.

رحیمی از جمله ویژگی‌های محصول جدید شرکت را ماژولاریتی و قابلیت توسعه آن برشمرد و گفت: همه تجهیزات به کار گرفته شده در این محصول به صورت ماژولار طراحی شده و این موضوع در مورد خود کانتینر هم رعایت شده است و کانتینر مذکور از ماژول‌هایی با طول تقریبی 2 متر تشکیل شده که با توسعه آن (استفاده‌ی مکرر از ماژول‌ها) میتوان به کانتیرهای استاندارد 20 فوت، 40 فوت و…. دست یافت.

وی قابلیت سفارش به اندازه مورد نیاز را از دیگر مزیت‌های مهم این محصول دانست و گفت: ماژولار بودن این دیتاسنتر به بهره‌برداران این امکان را میدهد که محصول مورد نظر را به اندازه فعلی خود سفارش دهند. یک ماژول 2 متری قابلیت نصب و راه‌اندازه 3 رک استاندارد (با عرض 60 سانتی متر) را دارد که با افزایش سرویس‌ها، بهره‌بردار میتواند با توسعه‌ی این محصول (سفارش ماژول های 2 متری) زیرساخت فیزیکی مورد نیاز خود را تامین کند.

وی همچنین اظهار کرد: در زمانی که با محدودیت ورودی‌ها در محل مورد نظر که باید کانتینر انتقال یافته و نصب شود مواجه‌ایم، می‌توان اجزای آن را به محل مورد نظر منتقل کرده و در آنجا مونتاژ کرد، بنابراین امکان مونتاژ در محل بهره‌بردار از دیگر قابلیت های مهم این محصول به شمار می‌رود.

مدیر فنی مهندسی شرکت نارین تک فرتاک با اشاره به اینکه محصول تولیدی ما به لحاظ قیمت یک هفتم نمونه‌های مشابه خارجی آن است، تاکید کرد: بیش از نیمی از اجزای این دیتاسنتر تولید داخل کشور است.

وی همچنین به کاهش مصرف انرژی دیتاسنتر کانتیری شرکت اشاره کرد و گفت: در تمامی سایت‌های سنتی سیستم خنک کننده آنها در 365 روز سال روشن است و این در حالی است که در بعضی از ایام سال با توجه به خنک بودن و یا سردی هوا نیاز به استفاده از این سیستم نیست.

رحیمی ادامه داد: در دیتاسنتر ما به دلیل اینکه از سیستم هوشمند free-cooling استفاده شده، سیستم به طور هوشمند در تمامی ایام سال دمای سایت را متعادل نگه داشته و با توجه به این موضوع از اتلاف انرژی نیز به میزان زیادی جلوگیری می‌شود و می‌توان گفت در 40 تا 50 درصد روزهای سال نیاز به کمپرسورها و سیستم خنک کننده نیست.

نایب رییس شرکت نارین تک فرتاک در بخشی از سخنان خود عنوان کرد: به عنوان مثال این محصول در کشورهای اروپایی که هزینه‌ی انرژی آنها گران است و بحث کاهش مصرف انرژی در دیتاسنترها برایشان گزینه مهمی است، قابل توجه است.

رحیمی درباره برنامه های شرکت در راستای صادرات این محصول به کشورهای دیگر، گفت: اخذ استانداردهای کشورهای صادراتی از الزامات اولیه محسوب میشود و همین موضوع و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد باید مرتفع شده تا بتوانیم محصولاتمان را صادر کنیم.

مدیر فنی مهندسی شرکت نارین تک فرتاک در عین حال کشور عراق را یکی از هدف‌های صادراتی در این زمینه دانست و افزود: اخیرا بانک مرکزی آن کشور به فکر مکانیزه کردن شبکه بانکی‌اش افتاده، اما مساله اساسی دیتاسنترها هستند که مباحثی مبنی بر انتقال آن دیتاسنترها به ایران نیز مطرح شده، اما موضوع مهم آن است که اگر این دیتاسنترهای سنتی به ایران آورده شود و در زمان امنیت عراق دوباره بخواهند آنها را به کشور خودشان برگردانند همین موضوع هزینه‌ها و مشکلاتی را در بر خواهد داشت، ولی اگر دیتاسنترها متحرک باشد این مشکل به راحتی حل شده و دیتاسنترها قابل حمل خواهند بود؛ بنابراین این قابلیت از اولویت هایی است که در برخی کشورها و از جمله عراق مورد توجــه است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.